Bent Bøgsted genopstiller ikke til Folketinget

0
1582
Bent Bøgsted på vej til dagens gruppemøde i Dansk Folkeparti. Bøgsted har i dag meddelt, at han ikke genopstiller til Folketinget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis garvede beskæftigelsesordfører har meddelt folketingsgruppen, at han stopper ved næste valg

Efter mere end 20 år som folketingsmedlem har DFs beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted tirsdag meddelt, at han ikke genopstiller til næste valg.

66-årige Bent Bøgsted skriver på Facebook, at han traf beslutningen for et år siden og at den skyldes helbredsmæssige årsager.

“Jeg har i dag meddelt at jeg ikke genopstiller ved næste valg til Folketinget. Det skyldes udelukkende helbredsmæssige årsager for mig selv og min hustru. Desuden vil jeg ved næste valg blive 67. Der skal nye kræfter til,” skriver Bøgsted – og fortsætter:

“Jeg vil glæde mig til at få mere tid til min hustru og børn og børnebørn. Jeg traf denne beslutning for et år siden og dette har intet at gøre med formandsskiftet i Dansk Folkeparti og jeg bliver selvfølgelig i DF”.

Bent Bøgsted arbejdede som specialarbejder på Repsol i Brønderslev, da han i 2001 blev valgt til Folketinget. Han blev omgående sit partis beskæftigelsesordfører, hvilket han har været siden.

Undervejs har Bøgsted også været bl.a. forsvarsordfører i en periode. I 2007 blev han af Folketinget valgt til en af fire tingsekretærer, der leder møderne i Folketinget, når formanden eller næstformændene ikke er til stede.