Alex Ahrendtsen får DFs femte plads i Folketinget

0
16766
Alex Ahrendtsen under DFs valgaften på Christiansborg. Først en uge senere står det nu klart, at Ahrendtsen får DFs femte mandat i Folketinget. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Usikkerheden er ryddet af vejen: DFs femte mandat falder på Fyn, hvor det går til Alex Ahrendtsen

“Hvad? Det er løgn”.

Sådan lød den overraskede – og glade – reaktion fra Alex Ahrendtsen, da han tirsdag eftermiddag blev ringet op af TV2 Fyn.

Den lokale tv-station kunne nemlig fortælle, at Dansk Folkepartis femte og sidste tillægsmandat efter folketingsvalget for en uge siden tilfalder Fyn. Dermed kan Alex Ahrendtsen fortsætte i Folketinget, hvor han har repræsenteret DF siden 2011.

”Jeg er glad for, at der er kommet en afklaring. Men jeg er lidt overrasket. Jeg troede ikke på et mandat til Fyn,” siger Alex Ahrendtsen til TV2 Fyn.

Usikkerhed i en uge

I næsten en uge har det været usikkert, om det femte mandat ville lande på Fyn eller Nordsjælland. Men nu har Danmarks Statistik færdiggjort sin kontrol af valgresultatet, og dermed kan det nu slås fast, at Morten Messerschmidt, Pia Kjærsgaard, Peter Kofod, og Nick Zimmermann får selskab af Alex Ahrendtsen i Dansk Folkepartis nye folketingsgruppe.

I flere dage tydede det på, at det femte mandat ville gå til DFs tidligere miljøordfører Pia Adelsten, der er opstillet i Fredensborgkredsen. Alex Ahrendtsen har dog ikke gået og bidt negle på Fyn. Han har stille og roligt afventet, at der kom en afklaring.

”Jeg har den filosofi, at man ikke skal hidse sig op over ting, som man ikke har indflydelse på. Jeg er bare glad for, at DF overlevede. Det var derfor jeg genopstillede. Men det er kun glædeligt med en afklaring, og selvfølgelig at jeg kan fortsætte i Folketinget i endnu en periode,” siger Alex Ahrendtsen til TV2 Fyn.