Zimmermann skuffet over Støjberg: Vil hun afskaffe seniorpensionen?

0
4324
"At Danmarksdemokraterne ikke vil være med til at lave en god aftale for dem, det er dybt skuffende," siger Nick Zimmermann, beskæftigelsesordfører for DF.

DFs beskæftigelsesordfører Nick Zimmermann er bekymret over udtalelser fra Inger Støjberg ved åbningsdebatten. Han frygter, at Danmarksdemokraterne vil gå med i aftale om at skrotte seniorpensionen

Et svar fra Danmarksdemokraternes leder Inger Støjberg vækker dyb bekymring hos Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Nick Zimmermann.

Han frygter, at Danmarksdemokraterne vil gå med i en aftale om at afskaffe seniorpensionen for nedslidte.

Svaret faldt under Folketingets åbningsdebat torsdag. Her spurgte Nick Zimmermann Inger Støjberg, om det er rigtigt, at Danmarksdemokraterne er parat til at lave en aftale om at sløjfe seniorpensionsordningen.

Det ville Inger Støjberg hverken svare ja eller nej til. Hun svarede i stedet, at der måske bør kigges på, om de nuværende ordninger er de rigtige:

”Jeg synes, der er mange ordninger i dag, og det er ikke sikkert, at de spiller optimalt sammen. Så måske skulle man prøve at kigge på ordningerne lidt bredere set. I stedet for bare at kigge på seniorpensionen og se på, om man skal flytte timegrænsen,” sagde Inger Støjberg.

Vil sløjfe forbedring

Seniorpensionen er under pres. Regeringen ville oprindelig afskaffe ordningen og erstatte den med en forringet ordning – nemlig den såkaldte ”Arne Plus”-ordning, som skal være en mellemting mellem Arne-pensionen og seniorpensionen.

Den plan har regeringen lagt på hylden efter massiv kritik fra fagbevægelsen. Men senest har regeringen i sit finanslovsforslag valgt at skrotte den aftale om forbedring af seniorpensionen, som den socialdemokratiske regering indgik med bl.a. DF i 2020.

Dengang blev det aftalt, at seniorpensionen skulle forbedres fra 2024, så man kan få tilkendt seniorpension, hvis ens arbejdsevne er på maksimalt 18 timer om ugen. I dag er kravet en arbejdsevne på max. 15 timer.

“Dybt skuffende”

Dansk Folkeparti havde håbet på, at Danmarksdemokraterne sammen med bl.a. DF ville presse på for at regeringen gennemfører den aftalte forbedring. Men nu frygter Nick Zimmermann, at Danmarksdemokraterne vil gå med i aftale, der helt afskaffer ordningen.

”Det er dybt skuffende. Det her handler jo om de mennesker, der er allermest nedslidte. At Danmarksdemokraterne ikke vil være med til at lave en god aftale for dem, det er dybt skuffende. Jeg havde da regnet med, at Inger Støjberg blankt ville afvise, at de vil gå med i en aftale, der forringer forholdene for de nedslidte. Men det gjorde hun ikke, og det forstår jeg simpelthen ikke,” siger Nick Zimmermann.

“At Danmarksdemokraterne ikke vil være med til at lave en god aftale for de nedslidte, det er dybt skuffende”

Inger Støjberg mener selv, at Nick Zimmermann overfortolker hendes udtalelser.

”Jeg har en fornemmelse af, at vi ikke særligt langt fra hinanden i det her spørgsmål. Om det så hedder det ene eller det andet, det er måske ikke det, der er det allervigtigste for os. Det er, at systemet er til at finde ud af, så man får mulighed for en ordentlig og værdig tilbagetrækning”, sagde Inger Støjberg.