”Taiwan vil bare hjælpe – de brokker sig ikke som Kina”

0
2182
De mange kasser med beskyttelsesbind ankom mandag til København. De er doneret af den taiwanesiske stat.

Taiwan har doneret 200.000 værnemasker til Danmarks kamp mod coronavirussen. Pia Kjærsgaard roser donationen og kalder det hul i hovedet, at Taiwan er udelukket fra WHO, selv om landet har vigtig viden om bekæmpelse af corona

200.000 beskyttelsesmasker er på vej til de danske regioner, hvor de skal bruges til at beskytte sundhedsmedarbejdere mod den frygtede coronavirus. De kommer fra Taiwan, der har valgt at donere værnemidler til en række lande, heriblandt Danmark.

Den taiwanesiske donation ankom mandag til København uden det store ståhej, og det skete pudsigt nok samme dag, som Kinas ambassadør i Danmark, Feng Tie, i et interview med TV2 bl.a. skældte ud på danske medier, fordi de – mener ambassadøren – ikke har rost Kina for at sende værnemidler til Danmark.

Forskellen på de to landes reaktioner fik DFs Pia Kjærsgaard til at skrive på Twitter:

”Taiwan er blot glade for at hjælpe. De brokker sig ikke over medierne ikke står i kø for at dække det, som Kina gør”.

Godt forhold til Danmark

Pia Kjærsgaard ved hvad hun taler om. Hun har besøgt Taiwan adskillige gange, hun kender præsident Tsai Ing-wen og mandag var hun selv til stede, da kasserne med 200.000 værnemasker ankom. Taiwans repræsentant i Danmark – af Pia Kjærsgaard kaldet ambassadøren – kontaktede nemlig Pia Kjærsgaard og spurgte, om hun ville være med til at modtage donationen.

”De spurgte om jeg havde lyst til at være med. Det sagde jeg ja til, så de kunne få lidt opmærksomhed. Jeg synes det er en flot donation. At de vælger Danmark som et af de lande, de vil donere til, vil jeg vove og påstå skyldes, at jeg og andre DF’ere har et godt forhold til Taiwan, og fordi der gøres et godt stykke arbejde i Dansk Taiwanesisk Forening,” siger Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard med Taiwans repræsentant i Danmark.

Kun seks coronadøde

Taiwan er sluppet gennem coronakrisen med meget få ofre. Østaten, som Kina gør krav på og ikke anerkender, indførte meget hurtigt skrappe restriktioner, og har formået at holde antallet af coronadødsfald nede på bare seks personer ud af en befolkning på 26 millioner mennesker. Ifølge Pia Kjærsgaard skyldes det, at Taiwan, hvor størstedelen af befolkningen ellers bor meget tæt, er et meget disciplineret samfund

Taiwan arbejder på at udvikle en vaccine mod corona, men indtil videre lukker FNs verdenssundhedsorganisation WHO fuldstændig ørerne i for Taiwans erfaringer. Det skyldes Kinas indflydelse i WHO – en indflydelse, der førte til et bizart optrin for nylig, da en WHO-repræsentant på en pressekonference nægtede at svare på spørgsmål om Taiwan. Han hævdede, at han ikke kunne høre spørgsmålet.

”Taiwan ved en masse om bekæmpelse af coronavirus, så det er fuldstændigt hul i hovedet, at de ikke engang kan få en observatørstatus i WHO, så de kan bidrage til, at der kommer mere viden på området,” siger Pia Kjærsgaard.