Sundhedsplatformen skyld i forkert medicin i over to år – flertal vil kun undersøge seks måneders fejl

0
2592
Sundhedsplatformen har udløst massiv kritik blandt lægerne og øvrigt sundhedspersonale.

Uanstændigt, mener medlem af Region Hovedstaden Finn Rudaizky (DF) om flertallets plan om kun at undersøge en lille del af Sundhedsplatformens medicinerings-fejl. Nu forsøger DF, Konservative og Liberal Alliance at få ændret beslutningen

I to og et halvt år har patienter fået forkert medicin på grund af fejl i det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen. Men det bliver kun det sidste halve års fejl, som skal undersøges. Det mener i hvert fald et flertal i Region Hovedstaden med den socialdemokratiske regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i spidsen.

Uanstændigt, mener regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti Finn Rudaizky, der er medlem af sundhedsudvalget.

Vigtigt for patienterne at få afklaret

Dansk Folkeparti er nu gået sammen med Liberal Alliance og Konservative Folkeparti i et forsøg på at få ændret beslutningen. De tre partier ønsker at samtlige 2,5 års fejl skal undersøges. Det sker ikke mindst i lyset af, at læger har vurderet, at fejlmediceringen kan have været skyld i flere dødsfald.

”Det er helt uanstændigt, at man kun vil undersøge det sidste halve års fejl. Hvis jeg havde været patient og var blevet fejlmedicineret, vil jeg da vide det. Og når nogle læger siger, at der kan være sket dødsfald, er det da vigtigt at afklare hvad der er sket af hensyn til de pårørende,” siger Finn Rudaizky.

De tre partiers forslag behandles på regionsrådsmødet på tirsdag. I første omgang blev det afvist af flertallet med den begrundelse, at det ikke var lægefagligt forsvarligt at gå mere end seks måneds tilbage. Nu lyder argumentet, at det vil blive for dyrt at skulle undersøge 2,5 års sager.

“Hvis jeg havde været patient og var blevet fejlmedicineret, vil jeg da vide det”

Finn Rudaizky (DF), regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden

Vil rejse sagen i Folketinget

”Ja, det vil blive dyrt. Men vi kan jo ikke svigte de borgere, som har været udsat for forkert medicinering, med henvisning til, at en undersøgelse vil være for dyr. Og det ville da også være paradoksalt at argumentere med økonomi, når man tænker på, hvor mange penge Sundhedsplatformen allerede har kostet,” siger Finn Rudaizky med henvisning til, at det amerikanske it-system har kostet de to regionen henved tre milliarder kroner.

”Det virker på mig, som om der er noget man gerne vil skjule. Men hvis vores forslag om at udvide undersøgelsen bliver stemt ned af flertallet i regionsrådet, så går vi videre til Folketinget” siger DF-politikeren.

Finn Rudaizky har allerede rettet henvendelse til DFs sundhedsordfører Liselott Blixt, der nu vil stille spørgsmål til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om sagen.