“Statsministeren er fuld af gode intentioner, men hvad vil hun i praksis?”

0
1319
Statsminister Mette Frederiksen taler ved Folketingets åbning. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup tager venligt imod statsminister Mette Frederiksens åbningstale. Men han savner konkrete udspil og efterlyser initiativer fra regeringen til at få udvist kriminelle udlændinge og hjemsendt asylanter

“Gode intentioner, men hvad vil man gøre konkret”. Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup efter at statsminister Mette Frederiksen tirsdag den 1. oktober åbnede folketingsåret med sin første åbningstale som statsminister.

I en meget ukonkret tale om de overordnede målsætninger talte statsministeren bl.a. om at lave en “nærhedsreform” med mindre detailstyring og flere decentrale beslutninger for offentligt ansatte. Hun talte også om at føre en stram udlændingepolitik og om tryghed og tillid, og bagefter sagde Peter Skaarup til DR:

“Tryghed og tillid er jo et vores gamle valgslogans, så det var sød musik, og der var nærmest ikke noget, jeg ikke kunne skrive under på i åbningstalen. Spørgsmålet er så, hvordan man har tænkt sig at gøre det. Det synes jeg ikke der var nogen svar på”.

Dansk Folkeparti deltager gerne i forhandlinger om en nærhedsreform, understregede han:

“Hvis vi bliver indbudt, så møder vi op. Det har vi tradition for. Men det siger sig selv, at der skal være noget i det. Det skal være sådan, at vi reelt viser medarbejderne mere tillid. Hvordan man gør det i praksis, er jo det gode spørgsmål. De sidste mange statsministre har jo haft det samme mål,” siger Peter Skaarup til DR.

Jakob Ellemann-Jensen (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF) under Folketingets åbning. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Savner handling fremfor ord

Alt var ikke lutter sød musik for gruppeformanden. Peter Skaarup savnede også noget. Han efterlyser initiativer til at få udvist kriminelle udlændinge:

“Så sent som i dag har vi oplevet, at man fra politiets side har fundet eksplosiver hos bandemedlemmer. En pæn stor del af bandemedlemmerne er ikke-danske statsborgere. Kunne regeringen ikke tage initiativ til at få dem udvist,” sagde Peter Skaarup til DR.

Om udlændingepolitikken mener Skaarup, at statsministeren siger ét men at regeringen reelt gør noget andet. På facebook skriver DF-gruppeformanden:

“Statsministerens tale var fuld af gode intentioner om at returnere asylanter, når der er fred i hjemlandet samt håndtere banderne og opruste politiet. Desværre har regeringen hidtil gjort det modsatte og lempet udlændingepolitikken og øget ydelserne til udlændinge. Vi mangler derfor handling frem for ord. Endvidere mangler der fuldstændigt fokus på de ældres vilkår og flere midler til de ældre, hvilket er dybt skuffende”.

Statsminister Mette Frederiksens åbningstale kan læses her: Statsministerens åbningsredegørelse

Regeringens lovkatalog for det nye folketingsår kan læses her: Lovprogram 2019-2020_web