S-debattør: Hvorfor demonstrerer venstrefløjen sammen med yderliggående islamister?

0
4105
Tildækningsforbuddet har udløst flere protestdemonstrationer. Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018

Den tidligere DSU-formand Alexander Grandt, der er folketingskandidat for Socialdemokratiet, undrer sig i et indlæg på RÆSON over, at venstrefløjen kæmper sammen med islamister mod tildækningsforbuddet

Fredag var der demonstration foran Bellahøj Politistation i København. Anledningen var den første bøde til en kvinde, der har overtrådt tildækningsforbuddet, som trådte i kraft den 1. august. Kvinden bar den muslimske klædedragt niqab, der skjuler hele ansigtet på nær øjnene, da hun blev stoppet af politiet i Hørsholm Midtpunkt. Hun har fået en bøde på 1000 kroner.

Fredagens demonstration var arrangeret af gruppen Kvinder i Dialog og skete bag bannere med budskabet “Mit tøj, mit valg”. Den talte både muslimske grupper og venstrefløjsaktivister, som er modstandere af tildækningsforbuddet.

Men det er ikke alle på venstrefløjen, der forstår aktivitisternes kamp for de muslimske klædedragter. Den tidligere DSU-formand Alexander Grandt, der er folketingskandidat for Socialdemokratiet i Odense, kritiserer aktivisterne for at støtte yderliggående islamister. Han er selv modstander af tildækningsforbuddet, men ser burka og niqab som symboler på antidemokratiske og totalitære strømninger, som der skal siges fra overfor. Det skriver han i et indlæg i netmagasinet RÆSON:

“JEG TROEDE, at venstrefløjen kæmpede for den kønsmæssige ligestilling. For den seksuelle frigørelse, så jeg og andre LGBT+-personer kan leve et frit liv. For et frit liv – hvor man er fri af lænkerne fra dogmatiske religiøse doktriner. Den kvinde, der tvinges i burka, kan aldrig tages til indtægt for burkaens ideologi. Hun er et offer for den. Men den kvinde, der frivilligt tager den på – og de mænd, der advokerer for, at muslimske kvinder skal gøre det – de bør mødes af en venstrefløj, der argumenterer dem imod,” skriver Alexander Grandt, som kalder venstrefløjens holdning til niqab’en for misforstået tolerance og “en våd klud i ansigtet på de tusindvis af danske muslimer, der i dagligdagen kæmper mod yderligtgående forkynderes forsøg på at radikalisere det danske indvandrermiljø”.

Alexander Grandts indlæg i RÆSON kan læses her.

Læs også: Muslimsk læge og forfatter roser dansk burkaforbud

Gruppen Kvinder i Dialog holder demonstration imod første bøde til niqab foran Bellahøj Politistation, fredag den 10. august 2018. Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018