Politikere enige om fase 3 og 4: Forsamlingsforbud hæves og kulturinstitutioner åbnes

0
2013
Partilederne forhandlede torsdag på Marienborg om genåbningen. Her ankommer Kristian Thulesen Dahl (DF) til forhandlingerne. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Fase 3 i genåbningen bliver fra den 8. juni, hvis smittetrykket ikke udvikler sig negativt. Stor politisk aftale om fase 3 og 4 faldt på plads i nat

Mens genåbningens fase 2 er klar til at blive rullet ud fra på mandag, er Regeringen og  Folketingets partier nu også blevet enige om fase 3 og 4 i genåbningen. Det meddeler statsministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen om fase 3 og 4 faldt på plads natten til fredag, få timer efter, at fase 2 var blevet præsenteret på et pressemøde. Den kan læses på Statsministeriets hjemmeside her. Her står bl.a. at følgende skal ske fra 8. juni, med det forbehold at smitteforholdene tillader det:

– Forbuddet mod forsamlinger hæves til 30-50. Herunder udmelding om
anbefalinger til bryllupsfester, konfirmationsfester mv.

– Genåbning af kultur og aktiviteter, fx museer, teatre, kunsthaller, biografer, akvarier, udendørs forlystelsesparker, øvrige zoologiske haver, botaniske anlæg mv., sommeraktiviteter for børn og unge

– Offentlig sektor der er særligt udsat for ”sagspukler”

– Fuld åbning af offentlige forskningsaktiviteter der kræver tilstedeværelse

– Voksenuddannelse målrettet ledige (fx AMU) og sprogcentre

– Højskoler mv.

– Indendørs idræts- og foreningsliv (fx aftenskoler)

Morten Østergaard (RV), Josephine Fock (ALT), Søren Pape Poulsen (KF), Jakob Ellemann-Jensen (V), Alex Vanopslagh (LA) og Kristian Thulesen Dahl (DF), da statsministeren orienterer pressen om genåbningen af Danmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Thulesen Dahl glæder sig over aftale 

Torsdag præsenterede statsminister Mette Frederiksen aftalen om fase 2. Den betyder bl.a. at fra 11. maj åbner detailhandelen fuldt ud og fra 18. maj åbner resturante rog cafeer og skolerne fra de ældste elever.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl sagde sådan her torsdag aften, da aftalen om genåbningens fase 2 var på plads:

“Godt, at der nu kan komme mere gang i bl.a. detailhandel og idræts- og foreningsliv og dejligt, at de større børn og efterskoleeleverne kan komme tilbage i skole. Og på dagen før St. Bededag er det da skønt at kunne aftale, at folkekirkerne nu snart kan åbne igen. Og så skal jeg da også ærligt indrømme, at jeg glæder mig til, at der er dansk fodbold på tv igen,” sagde Kristian Thulesen Dahl – og tilføjede:

“Coronaen er her stadig, så næste fase af genåbningen afhænger selvfølgelig af, at vi alle sammen lever op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer om at holde afstand osv., så vi kan holde smittespredningen nede. Men det kan vi godt! Sammen klarer vi også det.”