En ny, statslig enhed skal fremover stå for opgave med at sende afviste asylansøgere hjem. DFs udlændingeordfører, Pia Kjærsgaard, er “overvejende positiv” men også skeptisk
Afviste asylansøgere vil ikke forlade Danmark. Tal viser, at 1.088 afviste asylansøgere opholder sig i Danmark. Det sker på trods af, at deres ansøgning er afsluttet og afvist. Det problem vil regeringen løse med en ny statslig enhed, der skal overtage opgaven fra Dansk Flygtningehjælp. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye siger til Jyllands-Posten, at han med ”fast hånd” vil sikre, at afviste asylansøgere “mandsopdækkes”, til de frivilligt forlader Danmark.
Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Pia Kjærsgaard, er overvejende positiv overfor ideen.
”Jeg er positiv, men jeg vil også have lov til at være lidt skeptisk i forhold til, om det bliver sådan i praksis, ” siger Pia Kjærsgaard til Jyllands-Posten.
Dansk Flygtningehjælp
Når en asylansøger har fået afvist sin ansøgning, bliver de i dag kørt tilbage til et asylcenter. Her har Dansk Flygtningehjælp haft til opgave at rådgive dem om, hvordan de kan rejse tilbage til deres hjemland. Det koster årligt 15 millioner skattekroner. Men fra august bliver det ikke længere Dansk Flygtningehjælps opgave. Mattias Tesfaye vil helt konkret beholde de 15 millioner kroner i den nye Hjemrejsestyrelse. Her skal en ny enhed sikre, at afviste asylansøgere bliver mandsopdækket fra den dag, de får deres afslag.
”På papiret ser det godt ud, men vi vil også følge op på, hvad der sker. Der må være nogle afrapporteringer, F.eks. hver tredje måned, over, hvor mange det lykkes at få til at rejse ud,” siger Pia Kjærsgaard til Jyllands-Posten.
Hun tilføjer, at hun forventer, at ”robuste folk” står klar ved Flygtningenævnet og fører de afviste asylansøgere direkte i lufthavnen.