Pia Kjærsgaard: Syrere uden opholdsgrundlag skal tvinges hjem

0
3180
Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.

DFs udlændingeordfører tror kun det vil få symbolsk betydning, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) nu vil have revurderet flere hundrede syreres opholdsgrundlag i Danmark. For regeringen vil ikke tvinge syrerne hjem

Det har mere symbolsk end reel betydning, når udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) nu vil have revurderet opholdstilladelserne for flere hundrede syriske flygtninge fra Damaskus-provinsen.

Det mener Dansk Folkeparti, som ikke tror, at beslutningen vil få ret mange syrere til at rejse hjem. Regeringen er nemlig ikke indstillet på at indlede et samarbejde med det syriske Assad-regime, så hjemsendelserne kan ske med tvang. I stedet skal det stadig være frivilligt, om de vil forlade Danmark.

“Vi kommer ikke et skridt videre, andet end at det er stort signal for udlændingeministeren. Men det kan jeg jo ikke bruge til noget, når syrerne alligevel ikke kommer hjem. For det må jo være målet,” siger Fs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard til Ritzau.

Damaskus sikkert område

Det er fem afgørelser i Flygtningenævnet, som nu har fået Mattias Tesfaye til at meddele, at flere hundrede sager skal revurderes. I de fem sager fastslår Flygtningenævnet, at syrere fra Damaskus ikke har behov for beskyttelse, fordi forholdene i området er forbedret.

“Derfor har jeg nu besluttet, at vi hurtigt skal gennemgå bunken af sager med flygtninge fra Damaskus for at undersøge, hvem der ikke længere har behov for beskyttelse i Danmark. Vi står klar med en ganske stor pose hjemrejsepenge til dem, der skal tilbage og genopbygge deres tilværelse i Syrien,” siger Mattias Tesfaye i en pressemeddelelse.

Et skøn fra udlændinge- og integrationsministeriet lyder på, at ca. 900 sager nu skal genvurderes. Men skal det lykkes, at få et stort antal syrere til at forlade landet, så bliver Danmark før eller siden nødt til at samarbejde med de syriske myndigheder om tvangsudsendelser, mener Pia Kjærsgaard.

“Jeg kan godt forstå, at det er svært at samarbejde. Men vi må bare se i øjnene, at Assad nok sidder der i en årrække. Han er ikke sådan lige til at slippe af med, selv om vi måske godt kunne ønske os det,” siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.