Derfor stemte Peter Kofod nej: “Den nye EU-kommission vil det modsatte af DF”

0
2855
Den nye EU-kommission, som onsdag blev godkendt i EU-Parlamentet. Foto: REUTERS/Vincent Kessler

Dansk Folkepartis Peter Kofod var blandt de 157 medlemmer af EU-Parlamentet, som stemte nej, da den nye EU-kommission onsdag skulle godkendes i parlamentet. Han mener, at kommissionen med tyske Ursula von der Lein i spidsen arbejder stik imod nationalstaternes interesser

Det var med et klokkeklart nej fra Dansk Folkepartis Peter Kofod, at EU-parlamentet onsdag ved 12-tiden godkendte den nye EU-kommission med tyske Ursula von der Leyen som kommissionsformand og danske Margrethe Vestager som viceformand.

461 af EU-parlamentets medlemmer stemte for den nye kommission, mens 157 stemte imod. Peter Kofod stemte som den eneste borgerlige danske EU-parlamentariker nej, for som han siger til ditOverblik, står den nye EU-kommission for det stikmodsatte af det, som Peter Kofod og Dansk Folkeparti går ind for.

”EU-kommissionen vil det helt modsatte af mig. Ursula von den Lein ønsker at EU skal fylde mere. Når hun holder taler, er det tydeligt, at hun drømmer om den føderale superstat, og hun og kommissionen viser tydeligt, at de ikke lytter til befolkningernes bekymringer,” siger Peter Kofod.

“En omvandrende katastrofe”

Han nævner som eksempel valget af svenskeren Ylva Johansson som EUs nye kommissær for grænsekontrol og migration. 55-årige Ylva Johansson er tidligere medlem af Vänsterpartiet, der svarer til Enhedslisten. Hun har bl.a. været beskæftigelses- og undervisningsminister i Sverige og vakte opsigt under parlamentets høringer med de nye kommissærer, da hun erklærede, at hun var stolt af den svenske migrations- og flygtningepolitik.

”Hun er en omvandrende katastrofe. Hun går rundt og siger, at hun er stolt af den svenske migrationspolitik. Jamen, altså, når man siger det, så må det enten være fordi, man ikke forstår problemerne, eller fordi man ikke vil forstå problemerne. Og når man ikke vil anerkende de dybe problemer, som Europa har på udlændingeområdet, så kan man heller ikke løse dem,” siger Peter Kofod.


Ursula von der Leyen taler I EU-parlamentet onsdag formiddag. Foto: REUTERS/Vincent Kessler

von der Leyen vil have et større EU

Hvordan ser du, at kommissionsformand Ursula von der Leyen er føderalist?

”Når hun taler om EU, så udtrykker hun ambitioner om, at EU skal fylde mere, at EU skal gøre mere. Et godt eksempel var hendes tale i EU-parlamentet, hvor hun havde et helt afsnit om vold mod kvinder. Jeg er enig i, at vold mod kvinder skal bekæmpes, men det er ikke en EU-opgave. Det er nationalstaternes opgave. Jeg har meget mere tillid til retsudvalget i Folketinget, end jeg har til EU,” siger Peter Kofod, som også henviser til, at den nye EU-kommission vil indføre en europæisk mindsteløn.

”Hvis det bliver virkelighed, ser det meget sort ud for den danske arbejdsmarkedsmodel,” siger Peter Kofod.

Søren Gade (V) stemte blankt

Blandt de øvrige danske EU-parlamentarikere, stemte Enhedslistens Nicolaj Villumsen også nej, mens Venstres Søren Gade og SFs Margrethe Auken stemte blankt. Begge i protest mod EU’s planer for de ydre grænser.

”Det har jeg besluttet, fordi vi før valget lovede befolkningerne i Europa, at vi skulle have styr på de ydre grænser med 10.000 grænsesoldater i det agentur, der hedder Frontex. Og nu lægger kommissionen op til, at det skal vi først have styr på ved udgangen af 2024. Det synes jeg er for dårligt, fordi det er en af de store udfordringer i Europa, og jeg tror, rigtig mange europæiske vælgere havde sat deres lid til, at de her 10.000 mand var på plads før 2024,” siger Søren Gade til TV2.