Ny ledelse i spidsen for DFs pressetjeneste

0
54962
Erik Bjørn Møller var 2017-2019 presserådgiver for Morten Messerschmidt, da han sad i Europa-Parlamentet. Nu skal de to igen arbejde tæt sammen, Foto: Privat

Erik Bjørn Møller bliver ny pressechef i Dansk Folkeparti, som også har ansat den tidligere chefredaktør for en række københavnske lokalaviser, Jesper Gisli, som nyhedschef

Den 1. april sætter et helt nyt hold sig i spidsen for Dansk Folkepartis presse- og kommunikationsarbejde på Christiansborg. I sidste uge blev det offentliggjort, at Erik Bjørn Møller bliver DFs nye pressechef, og mandag aften kom det frem, at Jesper Gisli, der senest har været chefredaktør for en række københavnske lokalaviser, overtager det ledige sæde som nyhedschef i pressetjenesten.

Erik Bjørn Møller kommer fra en stilling som journalist på Danmarks Lærerforenings blad Folkeskolen, men han kender Dansk Folkeparti fra 2017-2019, hvor han var presserådgiver for DF nye formand Morten Messerschmidt, der dengang sad i Europa-Parlamentet.

Erik Bjørn Møller var i 2003-2005 pressechef i Socialdemokratiet, og han har også været presse- og kommunikationschef i Københavns Kommune og informationschef i Boligselskabernes Landsforening. Tilbage i 1991-2003 var han ansat på Berlingske Tidende, hvor han bl.a. var politisk redaktør i en periode.

Erik Bjørn Møller afløser Jesper Beinov, som i februar annoncerede, at han har fået nyt job fra 1. april. Endnu er det ikke offentliggjort, hvilket job Beinov skifter til.

Jesper Gisli starter som nyhedschef i Dansk Folkeparti den 1. april. Foto: Privat

Chefredaktør for lokalaviser

Den anden nye mand i ledelsen, er Jesper Gisli, som i mange år har slået sine folder som redaktør og journalist på lokalaviser. Senest har han været ansvarshavende chefredaktør for Jyske-Fynske Mediers lokalaviser i københavnsområdet. Her stod han i spidsen for lokalaviserne på bl.a. Frederiksberg, Amager, City og Østerbro, samt – ikke mindst – avisen Nørrebro Liv, som Gisli selv startede i 2018.

Tidligere har Jesper Gisli været bl.a. sportsredaktør i Politikens Lokalaviser og kommunikationschef i Herfølge Boldklub. Op til valget i 2019 var han presseansvarlig for den konservative Rasmus Jarlovs kampagne.

Jesper Gisli kalder jobbet som nyhedschef for et drømmejob:

“Dansk Folkeparti har på alle måder sat store aftryk på Danmark gennem og jeg træder ind i organisationen på et tidspunkt, hvor muligheder og udfordringer står i kø. Partiet er ved at genopbygge sig selv, og at jeg skal være med til et sådan arbejde, får selvfølgelig mine tænder til at løbe i vand. Jeg kan i min vildeste fantasi ikke forestille mig mange andre jobs der ville være mere spændende for mig, så jeg er meget begejstret, for at sige det mildt,” skriver han begejstret på Facebook.

“Jeg kan i min vildeste fantasi ikke forestille mig mange andre jobs der ville være mere spændende for mig”