MORGEN: DF-formand åben for at afsætte flere penge til tidlig pension | Moskéer roder med oplysninger om donationer

0
1987
DFs formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Carsten Lundager

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Thulesen Dahl: Det kan blive nødvendigt at afsætte flere penge til Arne

Tidligere pension for nedslidte bliver dyrere end de tre milliarder kroner regeringen har sat af, vurderer DFs formand

ARNES TUR | Regeringen har igen og igen talt om tidlig pension til Arne, men der er endnu ingen konkrete planer på bordet. Nu siger SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, at ordningen formentlig bliver dyrere end de tre milliarder kroner, som har regeringen har lagt op til, og det kan blive endnu en knast i Socialdemokratiets helt store valgudspil.

»Jeg er ikke sikker på, at man kan lave en ordning for tidlig pension for tre milliarder kroner, som tilgodeser alle de faggrupper, som har brug for den. Derfor er vi klar til at se på yderligere finansiering, hvis det er nødvendigt,« siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til B.T.

Han har det seneste år forgæves forsøgt at få Mette Frederiksen til at sætte navn på de faggrupper, der kan forvente ret til tidlig pension, men det er endnu ikke lykkedes.

“Hvis tømreren får ret til tidlig pension, men mureren ikke gør, fordi den økonomiske ramme er for lille, vil ordningen skabe splid. Og så giver den ikke mening,” siger Kristian Thulesen Dahl.

“Hvis tømreren får ret til tidlig pension, men mureren ikke gør, fordi den økonomiske ramme er for lille, vil ordningen skabe splid”

Kristian Thulesen Dahl til BT
Søren Espersen på Youtube.

Espersen: Deadline-vært begår journalistisk bedrageri

DFs næstformand kritiserer Deadlineværten Sten Nørskov for manipulation, da han interviewede Trykkefrihedsselskabet formand Aia Fog om højrefløjsaktivisten Tommy Robinson

MEDIER | Dansk Folkepartis Søren Espersen langer ud efter DR2-værten Sten Nørskov. Det sker efter, at Deadline-værten lørdag den 18. januar i et interview med Trykkefrihedsselskabets formand, Aia Fog, afspillede et videoklip med den britiske aktivist Tommy Robinson. Espersen beskylder Deadline og Sten Nørskov for at have klippet i indslaget og dermed ændret fortællingen om Robinson.

Klippet viser, hvordan Robinson opsøger den britiske skribent Mike Stuchbery midt om natten. Robinson forklarer selv, at han opsøgte Stuchbery, fordi journalisten havde truet hans familie, men den forklaring bliver ikke fremlagt i Deadline, og det er dybt kritisabelt, lyder det fra Espersen.

”Bedrageriet består i, at han (Sten Nørskov, red.) har klippet i et indslag, der i den grad var væsensforskelligt, hvis han havde bragt det hele. Jeg synes, det er usselt, det må jeg sige,” siger Søren Espersen til Politiken.

Søren Espersen mener at Sten Nørskov skal fjernes fra Deadline:

”Han har lavet helt åbenlyst journalistisk bedrageri. Det synes jeg ikke, man bør gøre, når man har så væsentlig en funktion som han”.

Danmarks Radio afviser at have manipuleret og mener, at interviewet med Aia Fog var fair:

”Aia Fog var klart briefet om, at interviewet skulle handle om at belyse Trykkefrihedsselskabets tildeling af prisen til Tommy Robinson. Det er fair og tydeligt lagt frem,” siger nyhedschef Thomas Falbe til Berlingske.

Arkivfoto

Islamiske trossamfund roder med oplysninger om donationer

Kirkeministeriets måtte sidste år kræve flere regnskabsoplysninger fra syv islamiske trossamfund om donationer. Flere af dem driver stærkt konservative moskéer

MOSKÉ-STØTTE | Syv islamiske trossamfund afleverede sidste år regnskaber til Kirkeministeriet, som var så problematiske, at ministeriet måtte kræve mere fyldestgørende oplysninger. Problemerne skyldtes i alle tilfælde, at der ikke var givet tilstrækkeligt med oplysninger om donationer fra bl.a. udlandet. Det skriver Kristeligt Dagblad.

På listen over de syv trossamfund er Taiba-moskéen i Titangade på Nørrebro og Det Islamiske Forbund i Danmark, der driver moskéen på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter. De er begge stærkt konservative og fik i 2018 hhv. 4,9 millioner kroner og 371.000 kroner i støtte fra Saudi-Arabien.

På listen er også Foreningen Ahlul Bait, der driver Imam Ali Moskéen på Vibevej i København. Ahlul Bait er så tæt knyttet til Iran, at det i følge Berlingske fremgår af vedtægterne, at det iranske præstestyre skal godkende valget af foreningens formand.

Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse, der tæt knyttet til Tyrkiets religionsministerium, er også på listen over trossamfund, der havde rod i donationerne. Foreningen driver 30 moskéer i Danmark og fik i følge Kristeligt Dagblad 5,8 millioner kroner i donationer i 2018.

DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard kaldte det i weekenden forrykt, at eksempelvis Saudi-Arabien kan donere penge til moskéer i Danmark. I dagens Kristeligt Dagblad siger Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede, at der skal holdes ekstra øje med de udenlandske donationer.

Sagerne mod de syv trossamfund er i dag afsluttet, efter at de alle har afleveret fyldestgørende regnskaber, oplyser Kirkeministeriet til Kristeligt Dagblad.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Levakovic må ikke blive til Christiansen

Kriminelle skal ikke have lov at skifte navn for at skjule deres fortid, mener Peter Skaarup (DF)

KRIMINALITET |Dansk Folkeparti vil gøre op med kriminelle, der skifter navn og gemmer sig under en ny identitet. Det skriver Peter Skaarup i Ekstra Bladet. Her problematiserer han, at kriminelle efter forgodtbefindende kan tage et nyt efternavn og dermed skjule deres blakkede fortid. Det er blandt andet problematisk for arbejdsgivere og udlejere, der ikke har nogen reel chance for at vide, hvem de ansætter eller udlejer en bolig til.

Det er ikke rimeligt, og derfor vil Dansk Folkeparti gøre op med muligheden for at ændre navn, hvis man har en blakket fortid og en plettet straffeattest, lyder det fra Skaarup.

Pressefoto: Ørsted

Ørsted købte klimakompensation i Rusland, der i følge eksperter var svindel

Det danske energiselskab klimakompenserede ved at købe klimakreditter i Rusland, der reelt øgede udledningen af CO2

KLIMAFUP | Ørsted og syv andre danske selskaber, bl.a. Arla og Vattenfall, har købt klimakreditter for 177-244 millioner kroner i et russisk projekt, der af eksperter betegnes som klimaskadelig svindel. Det skriver Politiken. Klimakreditterne blev solgt af selskabet HaloPolymer, der driver to russiske kemifabrikker. Selskabet tjente i 2010 og 2011 hele 1,46 milliarder kroner på salg af klimakreditter. Men i følge Politiken var 66-79 procent af de solgte kreditter ikke reelle CO-reduktioner. Til gengæld udgjorde indtægterne stort set hele overskuddet i det russiske selskab.

“Det her lyder som om man har deltaget i et svindelnummer og hældt nogle penge ned i russiske oligarkers lommer,” siger John Nordbo, klimarådgiver i Care, til Politiken.

Ørsteds køb af klimakreditter skulle kompensere for selskabets kraftvarmeværk i Danmark. Eftersom selskabet dengang var ejet 100% af den danske stat, er det danske skatteydere, der har betalt for det nyttesløse klimakreditkøb.

HaloPolymers projekt handlede om at ødelægge klimaskadelige gasser fra selskabets kemifabrikker. Men det førte i følge Politiken bare til, at HaloPolymer øgede produktionen af klimagasser kunstigt for at kunne sælge flere af de lukrative kreditter.

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre. Foto: Steen Brogaard

Ellemann vil skrue op for Venstres EU-begejstring

EU-sokkerne skal være synlige igen, siger Venstres leder Jakob Ellemann-Jensen til Berlingske

EU | Der har været “lidt for mange men’er” i Venstres holdning til EU. Det siger Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen i et interview med Berlingske. Han vil nu “trække lidt op i bukserne”, så man bedre kan se EU-sokkerne, som han siger til avisen med henvisning til sin far, Uffe-Ellemann-Jensen, der som V-formand gerne udtrykte sin EU-begejstring ved at flashe et par mørkeblå strømper med gule EU-stjerner.

“Vi skal turde sige, at det er det her, vi bekender os til, og det sætter vi ikke spørgsmålstegn ved. Der er meget (ved EU, red.) der kan blive bedre og så videre, men vi sætter ikke spørgsmålstegn ved, om det er der, vi fuldt og helt hører hjemme,” siger han.

Jakob Ellemann-Jensen konstaterer, at Venstre og Dansk Folkeparti ser forskelligt på EU:

“Det er ikke nogen supervelbevaret hemmelighed, at det er vi uenige om, og det har vi været uenige om, siden Dansk Folkparti blev stiftet. Det vil vi formentlig blive ved med at være uenige om, og jeg synes, det er gået meget godt alligevel. Det kan jeg godt rumme,” siger Ellemann-Jensen, der tilføjer at han pt. accepterer den grænsekontrol “som et nødvendigt onde”, som DF fik den daværende Venstre-regering med på i 2016.

TWITTER & FACEBOOK

Morten Messerschmidt kommenterer den nye EU-linje fra Venstres formand:

 

Kina kræver en undskyldning af Jyllands-Posten for en satiretegning, der kombinerer det kinesiske flag med den dødelige coronavirus. Det får denne kommentar fra Pia Kjærsgaard på Twitter:

 

POLITISK KALENDER – tirsdag den 28. januar 2020

Folketingssalen. Foto: Christoffer Regild

Kl. 13.00: Møde i Folketingssalen – på dagsorden er bl.a.:

1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 35: Forespørgsel til justitsministeren om sociale medier og ytringsfrihed. Af Marie Krarup (DF) og Pernille Bendixen (DF).

2) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 36: Forespørgsel til transportministeren om trafikale investeringer. Af Kristian Pihl Lorentzen (V), Hans Kristian Skibby (DF), Niels Flemming Hansen (KF), Mette Thiesen (NB) og Ole Birk Olesen (LA).

3) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 37: Forespørgsel til finansministeren og finansministeren om EU’s kommende 7-årsbudget. (Hasteforespørgsel). Af Jens Rohde (RV), Lars Aslan Rasmussen (S), Jan E. Jørgensen (V), Morten Messerschmidt (DF), Halime Oguz (SF), Søren Søndergaard (EL), Katarina Ammitzbøll (KF), Rasmus Nordqvist (ALT) og Peter Seier Christensen (NB).

4) Fortsættelse af forespørgsel nr. F 27 [afstemning]:Forespørgsel til sundheds- og ældreministeren om vurderingen af ny medicin til sjældne sygdomme. Af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF).

10) Forespørgsel nr. F 23: Forespørgsel til justitsministeren om at dæmme op for antisemitisme i Danmark. Af Peter Skaarup (DF) og Pia Kjærsgaard (DF).

Læs artikel: DF vil skærpe kampen mod antisemitisme