Kofod: Dybt uansvarligt at svække grænsekontrollen

0
3983
Grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Arkivfoto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Dansk Folkepartis gruppeformand kritiserer i skarpe vendinger regeringens beslutning om at fjerne grænsekontrol til Sverige og slække den til Tyskland

”Denne regering skal til at tage sig seriøst sammen”.

Sådan lyder det i en kommentar fra Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Kofod. Årsagen er regeringens beslutning om at ophæve grænsekontrollen til Sverige og at omlægge kontrollen mod Tyskland.

Peter Kofod, der er også er retsordfører, mener at det er dybt uansvarligt at slække på grænsekontrollen på et tidspunkt, hvor antallet af migranter, der søger mod Europa, stiger og nærmer sig niveauet under migrantkrisen i 2015.

”Hvad gør regeringen så i den nuværende situation, hvor tallet er på vej op igen? De svækker simpelthen grænsekontrollen. Dybt uansvarligt. Har de intet lært? Husker de ikke, hvor galt det gik? Husker de ikke kontroltabet og kaosset? Husker de ikke “wir schaffen das”?,” skriver Kofod på Facebook.

Minister: Ressourcerne omlægges

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) afviser, at grænsekontrollen svækkes. I Folketingets spørgetid onsdag sagde han, at der er tale om at ”ressourcerne omlægges”. Det sker blandt andet ved at teknologiske løsninger som nummerpladeaflæsning udbygges.

”Det er Rigspolitiets vurdering, at den nye indsats samlet set dermed vil have en positiv effekt på bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet. Så vi kommer altså til at bruge politiets ressourcer i grænseområderne mere effektivt. Det er godt for danskernes sikkerhed,” sagde Hummelgaard.

“Hvorfor ikke både og?”

Peter Kofod har dog svært ved at se, at det kan styrke sikkerheden at fjerne eller begrænse den personlige grænsekontrol.

”Jeg er helt med på, at vi skal bruge teknologier som nummerpladeaflæsning. Men hvorfor skal det være et enten eller? Hvorfor kan det ikke være et både og? ,” sagde Peter Kofod.

”Jeg synes regeringen har taget en helt forkert beslutning, og det her er helt afgørende for Dansk Folkeparti at få lavet om,” sagde gruppeformanden.