Kendt forsker i ny bog: Klimamodeller og medier overdriver

0
2042
Arkivfoto

Den amerikanske professor Steven E. Koonin advarer i ny bog om, at usikre klimamodeller fører til klima-alarmisme og -hysteri. “Klimaet er ikke godt nok forstået til at kunne påvise, hvor stor den menneskelige indflydelse er,” siger han i interview med Weekendavisen

Klimamodellerne overdriver og medierne dyrker disse overdrivelser i deres klimadækning.
Det er påstandene i en ny bog af en af USAs mest fremtrædende forskere, professor i teoretisk fysik Steven E. Koonin, der har rådgivet Obama-regeringen og siden 2014 beskæftiget sig kritisk med klimavurderinger.

Steven E. Koonins nye bog.

I “Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn’t, and Why It Matters” påpeger professoren, at der både er menneskelige og naturlige grunde til klimaændringerne, og at de klimamodeller, som anvendes af FNs klimapanel er meget usikre, fordi de indeholder simuleringer på grundlag af forhold, eksperterne ikke ved noget om. Det kan f.eks. være vind, fugtighed, skyers påvirkning osv.

Weekendavisen har interviewet Steven E. Koonin, og han kalder klimamodellerne, som er gigantiske ligningssystemer udregnet af supercomputere, for ‘en form for kunsthåndværk’.

“Jeg vil ikke kalde dem ubrugelige. De giver indsigt i klimasystemet, men modellerne bliver presset ud over deres nuværende grænser, når de bruges til at projicere konsekvenserne af en beskeden menneskelig påvirkning mange årtier ud i fremtiden. Klimaet er simpelthen ikke godt nok forstået til, at forskningen er i nærheden af at kunne påvise, hvor stor den menneskelige påvirkning er. Det er nok til at konstatere, at sagen videnskabeligt set ikke er afgjort. The science is far from settled,« siger Koonin, der selv er ekspert i computermodeller, til Weekendavisen.

SE YOUTUBE-INTERVIEW: Professor Steven E. Koonin bliver her interviewet af senior fellow at the Manhattan Institute, Mark P. Mills, om sin nye bog:

Professoren anfægter, at det er muligt at lave sikre forudsigelser om, at så og så store CO2-udledninger vil føre til så og så store temperaturstigninger. For ud over, at klimamodellerne er usikre, så er klimaets følsomhed overfor CO2 og andre drivhusgasser en meget stor ubekendt.

“Klimakrise” og “klimakatastrofe”

Problemet med de usikre FN-klimamodeller forstærkes i følge Steven E. Koonin af, at medierne ofte kun læser resumeerne af rapporterne, og at disse ofte ikke er skrevet af forskere, men af regeringsembedsmænd, der skarpvinkler konklusionerne. Samtidig bruger medierne ngo’ere, der taler om “klimakrise” og “klimakatastrofer”, i en rolle som næsten-autoritative eksperter, hvilket gør mediedækningen meget alarmistisk.

“Medier spiller en central rolle for opfattelsen af klimaet, for det er medierne, der fortæller offentligheden og politikerne, hvad der står i rapporterne. Særlige klimakorrespondenter, som efterhånden er blevet en del af redaktionerne, overdriver budskaberne i kampen om plads i avisen eller i udsendelserne, uden at redaktører griber ind. Hysteriet i klimajournalistikken bør begrænses,” siger Steven E. Koonin til Weekendavisen.

“Hysteriet i klimajournalistikken bør begrænses”

Steven E. Koonin, forfatter og professor, til Weekendavisen

Koonins nye bog udkom 4. maj og er blandt de 10 mest solgte fagbøger i USA. I følge Weekendavisen er bogen blevet flittigt omtalt i konservative medier, mens mere venstreorienterede aviser som New York Times og Boston Globe ikke har vist nævneværdig interesse for bogen.

Interviewet med Koonin i Weekendavisen kan læses her

“Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn’t, and Why It Matters” kan købes på bl.a. Amazon.