Skøn fornemmelse, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen om udvisning af den terrordømte ”Boghandler fra Brønshøj”, som fredag aften landede i Marokko
Fredag ved midnat var det sikkert og vist: Den terrordømte Said Mansour, kendt som Boghandleren fra Brønshøj, var efter årelangt pres blevet udvist til det Marokko, som han forlod i 1980erne.
Mansour blev fredag ved 17-tiden sat på et fly i Københavns Lufthavn, og kort før midnat landede flyet i Marokko, hvor Mansour blev overdraget til de lokale myndigheder.
Til det sidste var der bekymring for, at noget kunne gå galt i forbindelse med udleveringen. Men lørdag kl. 00.06 skrev statsminister Lars Løkke Rasmussen på Twitter, at udleveringen var gennemført:
Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen jubler:
”Så slap vi af med endnu en islamist, og det er en skøn fornemmelse. Vi sender jo løbende alle mulige udlændinge ud af Danmark, men nogle gange er det bare lidt bedre end alle de andre gange. Og det er rigtig godt at Said Mansour endelig er sendt ud af Danmark. Nu ender han formentlig i en eller anden kedelig fængselscelle i et usselt marokkansk fængsel, og det passer os helt fint i Dansk Folkeparti,” siger Martin Henriksen.
”Så slap vi af med endnu en islamist, og det er en skøn fornemmelse”
Martin Henriksen, udlændinge- og værdiordfører (DF)
Dømt for at opildne til terror
58-årige Said Mansour efterlader en større familie i Danmark. Den mangeårige kontanthjælpsmodtager har været gift tre gange i Danmark og har ifølge Ekstra Bladet fire voksne børn og en datter tre år, som alle er danske statsborgere.
Mansour har haft tætte relationer til Al-Quada-ledere og han blev i 2007 dømt for at opildne til terror. Han var den første, som dengang blev dømt efter terrorparagraffen. Han fik 3,5 års fængsel. I 2014 blev han dømt i en ny sag om terroropfordringer på facebook. Her mistede han sit danske statsborgerskab og blev udvist af Danmark for bestandig. Den dom blev stadfæstet i Højesteret i 2016. Siden har Danmark arbejdet på at få Marokko til at modtage Mansour, som stadig er marokkansk statsborger.
DF har presset på
Dansk Folkeparti har løbende presset på for at få skred i sagen. Senest opfordrede DF til, at statsminister Lars Løkke Rasmussen rejste sagen, da han var i Marokko i december i forbindelse med underskrivelsen af den omstridte FN-aftale om migration.
”Vi har fulgt sagen med stor interesse, ja faktisk igennem flere år, og vi har løbende drøftet udviklingen med ministeren og regeringen. Da flyet lettede fra Danmark kunne vi ikke rigtig gøre mere fra Dansk Folkepartis side. Derfra var det op til vores dygtige politifolk at klare resten, og det gjorde de jo til UG med pil opad. Så vi har ventet på at hjemsendelsen var gennemført, og det er hjemsendelsen først, når den udviste fysisk er overdraget til det pågældende lands myndigheder af vores myndigheder, og det skulle nu være sket,” siger Martin Henriksen.
Dansk Folkeparti har haft et godt samarbejde med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) under hele forløbet, understreger Martin Henriksen.
”Men jeg vil også tillade mig at mene, at når det endelig er lykkedes, så skyldes det i høj grad at Dansk Folkeparti igennem meget lang tid har presset på,” siger DF-ordføreren, som sammen med partifællerne Peter Skaarup og Pia Kjærsgaard også har oplevet at blive politianmeldt undervejs i forløbet. Det skete da Mansours advokat beskyldte dem for at ville presse domstolene til at udvise Mansour. Sagen, som også omfattede Trine Bramsen (S), Karsten Lauritzen (V) og Inger Støjberg (V), blev siden droppet af politiet.
“Når det endelig er lykkedes, så skyldes det i høj grad at Dansk Folkeparti igennem meget lang tid har presset på”
Martin Henriksen, udlændinge- og værdiordfører (DF)
“God dag for fædrelandet”
”Den havde ikke noget på sig, men Dansk Folkeparti fik vedtaget nogle af de love, som domstolene så efterfølgende brugte til at udvise Said Mansour og fratage ham sit danske statsborgerskab. Og at det nu endelig er lykkedes, det er virkelig en smuk ting. Det er i sandhed en god dag for fædrelandet,” siger Martin Henriksen
”Jeg er meget stolte af de betjente, som står for at udsende afviste og uønskede udlændinge. Det er en konkret sejr, men det er også en vigtig symbolsk sejr for os, der elsker retfærdighed,” siger han.