Ikke-vestlige indvandrere hårdt ramt af langtidsledighed

0
1640
Arkivfoto

Fire ud af ti ledige ikke-vestlige indvandrere er langtidsledige, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. 60-64 årige er den hårdest ramte aldergruppe

13 måneder i træk steg langtidsledigheden under coronakrisen. Nu er den begyndt at falde, men ikke i samme takt som den samlede ledighed. Derfor stiger andelen af langtidsledige blandt ledige fortsat. Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Det er især ikke-vestlige indvandrere og ældre ledige, der er hårdt ramt. I følge analysen var 44 procent af alle ledige ikke-vestlige indvandrere langtidsledige i maj 2021. Blandt personer med dansk herkomst er 30 procent langtidsledige. Stigningen i andelen af langtidsledige ikke-vestlige indvandrere har dog under krisen ikke været kraftigere end for de andre herkomstgrupper, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I forhold til aldersgrupper er de 60-64 årige hårdest ramt. Mere end 40 procent i denne aldersgruppe er langtidsledige. Til sammenligning er mere end hver fjerde af 25-29-årige langtidsledig. For personer fra 35 år og opefter er det mere end hver tredje.

I alt nåede antallet af langtidsledige op på 40.000 fuldtidspersoner i april 2021, hvilket var 17.800 fuldtidspersoner flere end i marts 2020. Derefter faldt antallet, så der er maj 2021 blev registreretm hvad der svarer til 35.000 fuldtidspersoner.

Langtidsledige er ledige, som har været ledige i mindst 80 procent af tiden inden for de seneste 12 måneder.

Hele analysen kan læses her