Dansk Folkeparti vil have udvidet politistyrken og går til efterårets politiforhandlinger med et forslag om, at der uddannes 300 ekstra betjente om året
Står det Dansk Folkeparti, skal der uddannes 1200 flere politibetjente de næste fire år. I de sidste fire år er der uddannet 150 ekstra betjente årligt, men Dansk Folkeparti foreslår nu, at tallet fordobles.
”Der skal laves en politiaftale til efteråret, og vi vil her lægge op til, at vi skal have væsentlig flere betjente, for det er der brug for. Det kan vi se på sagsbehandlingstiderne og antallet af sager, der ikke bliver opklaret. Så det håber vi at kunne få de andre partier med på,” sagde Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup, da han og partiformand Kristian Thulesen Dahl onsdag holdt pressemøde efter partiets sommergruppemøde.
Samtidig foreslår DF, at politiet ikke længere skal stå for grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse. Den opgave skal overlades til forsvaret, hjemmeværnet og politikadetterne:
”Lige nu bruger politiet 116 årsværk ved grænsen. De årsværk kan gøre gavn andre steder. Det løser ikke vores udfordringer med manglende ressourcer i politiet, men det kan give noget til andre steder, blandt andet kan det bidrage til opklaringen af kriminalitet,” siger Peter Skaarup.
Løn under hele uddannelsen
Dansk Folkeparti erkender, at det kan blive en udfordring at få uddannet flere betjente på et tidspunkt, hvor mange uddannelsessteder har svært ved at rekruttere unge nok.
”Derfor vil vi foreslå, at man igen betaler løn i hele uddannelsesperioden. I dag får man SU, når man er på skole, men for at sikre, at vi kan rekruttere tilstrækkeligt med unge, tror vi det er nødvendigt at udbetale den fulde løn, sådan som man gjorde tidligere,” siger Peter Skaarup.
Ud over flere betjente, vil Dansk Folkeparti også have skærpet straffene for en række forbrydelser, blandt andet indbrud.