Flertal i Folketingets præsidium har besluttet, at LGBT-flaget skal hejses foran Christiansborg på lørdag. Men Folketinget skal ikke flage for eller imod bestemte holdninger, mener DF

Når det regnbuefarvede LGBT-flag på lørdag går til tops på den ene flagstang foran hovedtrappen ved Christiansborg, så er det ikke med Dansk Folkepartis gode vilje. Et flertal i Folketingets præsidium har besluttet, at der skal flages med regnbueflaget i anledning af LGBT-festivalen Copenhagen Pride Week. Men Dansk Folkeparti mener ikke, at der skal flages for eller imod politiske holdninger på Christiansborg.

DFs tidligere næstformand Søren Espersen skriver i et opslag på Facebook:

“Herfra stor respekt for alt det, Regnbueflaget symboliserer. Men, kammerater, det flag bør altså ikke vaje over Christiansborg! Foran Folketinget vajer hver dag Dannebrog og ind i mellem, når vi har udenlandsk besøg, det pågældende lands nationalflag. Vi flager IKKE for eller imod politiske holdninger. Men et flertal af Præsidiets medlemmer VILLE have Regnbueflaget op. Pia Kjærsgaard forsøgte forgæves at forklare den historiske fejltagelse for sine præsidie-kolleger, men forgæves”.

Søren Espersen på Twitter.

Pia Kjærsgaard sørgede som formand for Folketinget for, at Dannebrog kom op og hænge i folketingssalen. Til gengæld har hun kæmpet imod ønsker om at lade Folketinget flage med holdningsflag og overstatslige flag som FN- og EU-flaget.

Men den nye folketingsformand Henrik Dam Kristensen (S) har med et flertal i præsidiet trumfet nye flagregler igennem. De betyder, at der nu flages med EU-flaget den 9. maj, med FN-flaget på FN-dagen den 24. oktober og altså regnbueflaget i forbindelse med Copenhagen Pride Week.

“Jeg synes, tiden er kommet til, at Folketinget sender et signal om, at vi anerkender individets ret til at være den, man ønsker at være. På samme måde som demokratiet er for alle. Derfor har et flertal i Præsidiet besluttet at flage med Regnbueflaget lørdag den 22. august,” siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, til Folketingets hjemmeside.