Går til minister: Forældre til døende dreng må kun se ham én time om ugen

0
2719
Social- handicap- ældre- og ligestillingsordfører Karina Adsbøl, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

DFs socialordfører Karina Adsbøl går til minister i sagen om den uhelbredeligt syge Marco, som kun må få besøg af sine biologiske forældre en time om ugen. Også lokalt har DF-politikere rejst sagen

Socialminister Astrid Krag (S) skal nu svare på spørgsmål i sagen om den knap et år gamle, uhelbredeligt syge Marco, som forældrene kun må besøge på hospice to gange en halv time hver uge. Dansk Folkepartis socialordfører Karina Adsbøl har bedt ministeren kommentere sagen og svare på, om hun finder det rimeligt, at forældre til et anbragt barn ikke kan være sammen med deres syge barn på hospice.

”Det er en utrolig vigtig sag. Det er vigtigt for det her forældrepar, at de har mulighed for at få tid med deres søn på hospice. Jeg er uforstående over for, at man ikke kan øge samværet, så de kan tilbringe mere tid sammen med deres søn,” siger Karina Adsbøl til Fyns Amts Avis.

Marco blev fjernet fra hjemmet, da han var to måneder gammel, fordi Faaborg-Midtfyn Kommune ikke mente, at forældrene kan varetage den fulde omsorg for deres søn. Fire måneder senere blev han diagnosticeret med en sjælden nervesygdom, som ifølge lægerne kun ville give ham få måneder at leve i og han er nu indlagt på Hospice Djursland. Alligevel kan forældrene stadig kun få bevilget en times ugentlig samvær med sønnen.

Principiel sag

Karina Adsbøl mener, at sagen er principiel. Når et barn er på hospice og omgivet af professionelt plejepersonale, bør det være muligt at øge samværet, siger hun til Fyns Amts Avis.

“Hvis man skal kigge på andre situationer, hvor man er på hospice, så er udgangspunktet jo, at man skal være der så meget, som forældrene og drengen kan holde til. Det er jo en ubærlig fortælling, og man kan godt forstå det forældrepar, som ønsker mere samvær med deres barn,” siger DF-ordføreren til avisen.

Kræver redegørelse

I forældrenes hjemkommune har Dansk Folkepartis medlem af social- og omsorgsudvalget, Jack Odgaard, bedt om en redegørelse fra kommunens forvaltning.

“Jeg vil gerne vide, hvad der er op og ned i det her. Det er jo en frygtelig sag, og den gør virkelig ondt inde i hjertet på en. Men nu har jeg hørt sagen fra Mette Valentins side (Heidi og Bo Trawels socialrådgiver, red.), så derfor har jeg bedt om kommunens forklaring for at høre sagen fra begge sider, siger Jack Odgaard til amtsavisen.

Han siger, at han har svært ved at forstå, hvorfor det ulykkelige forældrepar ikke kan få lov at bo med deres søn i hans sidste tid.

Bringes op i §71-tilsyn

Også Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt er gået ind i sagen. På Facebook skriver hun:

”Dybt tragisk og uforståeligt at forældre til et anbragt barn på knapt et år, som er døende ikke får mere tid sammen med barnet. Jeg ved at vores socialordfører har spurgt socialministeren om sagen, og jeg vil bringe det op i § 71 tilsynet”.

Læs TV2s gennemgang af sagen om Marco her