Andelen af ikke-vestlige indvandrere, der er gift med en person af dansk oprindelse, er den samme som for ti år siden. Skuffende, mener Dansk Folkepartis integrationsordfører Marie Krarup
I 2007 var 39 procent af de ikke-vestlige indvandrerkvinder i Danmark gift med en person af dansk oprindelse. Det samme var 14 procent af indvandrermændene.
10 år efter er den andel fuldstændig den samme, og det skuffer Dansk Folkepartis integrationsordfører Marie Krarup.
”Man er integreret, når man har lyst til at aftjene sin værnepligt og at gifte sig med en dansker, og der ser tallene altså ret ærgerlige ud,” siger hun til Kristeligt Dagblad.
Det er Marie Krarup, der har efterspurgt tallene, som er trukket fra Udlændinge-og Integrationsministeriets udlændingedatabase hos Danmarks Statistik. Her kan man også se, at efterkommere af indvandrere heller ikke rykker meget i statistikken over blandede ægteskaber med danskere.
”Det er meget få efterkommere, der finder en dansker at gifte sig med. Andelen er kun steget fra 6 og 7 procent til 17 og 16 procent for henholdsvis mænd og kvinder på 17 år, og det er altså ikke mange. Samtidig er der flere, som gifter sig med andre efterkommere og det, synes jeg, er skuffende,” siger hun til Kristeligt Dagblad.
Mattias Tesfaye (S): Glasset er halv fuldt
Den socialdemokratiske udlændingeordfører Mattias Tesfaye, som i sommer i Politiken udtrykte ærgrelse over at ”der er forsvindende lidt kærlighed mellem kulører i dette land”, er mere positiv:
”Det er ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden, men vi er på vej i den rigtig retning. Jeg ser glasset som halv fuldt, selv om jeg ved, at det vil tage lang tid og medføre mange kulturkonflikter, før vi nærmer os et samfund, hvor man i endnu højere grad forelsker sig på kryds og tværs,” siger Tesfaye til Kristeligt Dagblad.