Alex Ahrendtsen: Der er ny gejst og tro på tingene i DF

0
577424
"Alle de problemer DF har haft, har været i folketingsgruppen. På alle andre punkter går det jo faktisk ret godt," siger Alex Ahrendtsen. Foto: Steen Trolle

Det går meget bedre i Dansk Folkeparti end det fremgår af medierne. Det fastslår Alex Ahrendtsen, som melder om fornyet gejst og kampånd. ”Problemerne har været i folketingsgruppen. For selve partiet står stadig stærkt,” mener han

Alex Ahrendtsen har undret sig. For mens medierne de seneste måneder har rapporteret om krise, ballade og nedsmeltning i Dansk Folkeparti, så har det fynske folketingsmedlem oplevet en anden virkelighed. For ham er DF lige nu en positiv fortælling om medlemsfremgang, sammenhold og et velfungerende parti.

”Det er lidt to verdener, jeg har oplevet. For alle de problemer vi har haft, de har været i folketingsgruppen. På alle andre punkter går det jo faktisk ret godt. Vi har nogle dygtige ansatte, der brænder for sagen. Vi har fået nye chefer, som de ansatte er glade for, og vi har haft en stor medlemsfremgang, som holder fast. Vi har også et stærkt bagland af medlemmer og tillidsfolk, der aldrig har været så involveret i politik- og organisationsudvikling, som det sker nu. Vi har frivillige, der arbejder på Christiansborg, og vi har en formand, der rejser land og rige rundt for at lytte og samle input,” siger Alex Ahrendtsen.

Det er ikke fordi Alex Ahrendtsen benægter, at der har været ballade. Men det meste af balladen kan isoleres til DFs folketingsgruppe, hvor 11 medlemmer har forladt partiet, siden Morten Messerschmidt blev valgt til ny formand på et ekstraordinært årsmøde i januar.

”Der er kommet ny gejst i partiet. Det siger jeg ikke som et reklamefremstød. Det er faktisk sådan jeg ser det,” siger Alex Ahrendtsen.

Vil gerne fortsætte

Gejsten har ramt ham selv. Alex Ahrendtsen havde egentlig meddelt, at han efter 10 år i Folketinget ikke ville genopstille. Det skete sidste år, da han vendte tilbage til Christiansborg efter at have været sygemeldt i en længere periode med stress. Men formandsskiftet har givet ny tro på tingene. Alex Ahrendtsen er klar til igen at tage en tørn som folketingskandidat for DF i Odense 2. kreds.

”Jeg har altid støttet Morten, og jeg er rigtig glad for, at han blev valgt som formand. Ja, det har faktisk overrasket mig lidt, at jeg blev glad for valget af ham,” siger Alex Ahrendtsen – og fortsætter:

Morten Messerschmidt blev valgt til formand på et ekstraordinært årsmøde i januar. Foto: Carsten Lundager

”Det skyldes, at Morten er en usædvanlig politiker, som man ikke finder ret tit i Danmark. Han er retorisk begavet, god i medierne, stærk som leder, går forrest og er enormt kreativ som politiker. Samtidig har vi stadig et stærkt parti. Medlemmerne er der. Kampgejsten er der. De to ting tilsammen har gjort, at jeg har fået lyst til at fortsætte. Desuden er jeg blevet rask. Jeg har det godt med mig selv, jeg er ovenpå. Dét betyder også noget, for det er jo en branche, hvor man helst skal være i balance med sig selv”.

“Morten er usædvanlig politiker, som man ikke finder ret tit i Danmark. Han er retorisk begavet, god i medierne, stærk som leder, går forrest og er enormt kreativ”

Forstår ikke løsgængerne

Alex Ahrendtsen har ikke på noget tidspunkt overvejet at melde sig ud af Dansk Folkeparti, og han er ked af, at så mange tidligere kolleger har forladt DF for at blive løsgængere.

”Jeg synes, det er ulykkeligt, at de har haft så svært ved at acceptere et demokratisk valg af en formand, at de har valgt at melde sig ud. Som folketingsmedlem burde man da netop bakke op om demokratiske valg. Jeg havde virkelig håbet, at de var blevet. Men jeg ønsker dem held og lykke, intet ondt,” siger Alex Ahrendtsen.

Han mener dog, at de burde have forladt Folketinget og ikke fortsætte som løsgængere:

”Ingen af dem, der har forladt DF – ud over Kristian Thulesen Dahl – fik personlige stemmer nok til selv at få et mandat. Det har de fået af Dansk Folkeparti. Derfor synes jeg, man skylder at blive i partiet perioden ud eller at trække sig og overlade mandatet til en stedfortræder. Det havde været det ordentlige at gøre. At man vælger at fortsætte som løsgænger, dét har jeg svært ved at forstå”.

Hvis de nu synes, at partiet har flyttet sig, så det er vel fair nok?

”Men partiet har jo ikke flyttet sig. Politikken ligger fast, med nogle få justeringer. Det har Morten understreget. Så det er udelukkende fordi man ikke har kunnet respektere medlemmernes demokratiske valg af ny formand, og det er jeg virkelig ked af”.

De folketingsmedlemmer, der har meldt sig ud af DF, burde have overladt deres mandat til en stedfortræder fremfor at fortsætte som løsgængere, mener Alex Ahrendtsen. Foto: Steen Trolle

Skylder DF deres politiske liv

Han mener, at DF har givet de nu tidligere folketingsmedlemmer et fantastisk liv i politik.

”De har fået indflydelse. De har kunnet påvirke lovgivningen. Takket være DF. Det er jo en kæmpe gave. Jeg plejer at sige, at man skal gå ind i politik med værdighed, men man skal også forlade politik med værdighed, og der synes jeg det har knebet lidt. Jeg savner i det hele taget lidt af den der protestantiske pligtfølelse. Vi politikere på Christiansborg burde ikke fylde så meget. Vi burde bare passe vores arbejde i taknemmelighed og have respekt overfor det mandat, vi er valgt på,” siger Alex Ahrendtsen.

“man skal gå ind i politik med værdighed, men man skal også forlade politik med værdighed”

Han holder en lille pause – og tilføjer så:

”Men ved du hvad – partiet er der heldigvis stadig. Det er masser af medlemmer, byrådsmedlemmer, regionsrådsmedlemmer, bestyrelsesmedlemmer. Vi har dygtige unge folk på vej. Folk med gejst og tro på tingene. Det skal nok gå”.

Plasteret er revet af

Først skal folketingsvalget dog lige klares. Alex Ahrendtsen konstaterer, at det vil tage noget tid at genopbygge tilliden hos vælgerne.

”Det vigtigste lige nu er, at vi kommer helskindet gennem folketingsvalget, og så skal der være ro i partiet, og det tror jeg også der kommer nu”.

Det store plaster er revet af?

”Ja, det kan man sige, og det kan jo godt gøre lidt ondt. Men dem der er tilbage nu, er alle enige om projektet. Så jeg er optimist. Vi har en fantastisk arv at tære på, og vi har en ny, dygtig generation på vej”.

Arven er blandt andet udlændingepolitikken, som stadig er central. For selv om de fleste partier i dag siger, at de går ind for en stram udlændingepolitik, så er Dansk Folkeparti garanten for at holde dem på sporet, fastslår Alex Ahrendtsen.

”Lur mig, om de holder fast i en stram udlændingepolitik, hvis DF ikke er der mere. Det tror jeg ikke. Den hellige grav er ikke velforvaret, hvis man tror det. Uden os, vil mange ting hurtigt blive anderledes igen”.

“Vi har en fantastisk arv at tære på, og vi har en ny, dygtig generation på vej,” siger Alex Ahrendtsen.

DF tør tage de upopulære slagsmål

Han mener, at Dansk Folkeparti som det eneste parti tør tage de upopulære slagsmål. I 1990erne og 00erne var det om udlændingepolitikken. Nu gælder det identitetspolitikken, hvor DF nærmest er alene om at kæmpe imod ekstremistiske strømninger som for eksempel påstande om, at der findes mere end to køn.

”Bortset fra Dansk Folkeparti og Henrik Dahl fra Liberal Alliance, er der ingen i Folketinget, der tør tage dét slagsmål. Resten viger uden om. Og det er kendetegnende for DF. Vi tør. Derfor er der brug for os. Identitetspolitikken er lige så farlig, som multikulturalismen var i 80erne og 90erne. Og der er ikke andre end os, til at tage kampen,” siger Alex Ahrendtsen.

Læs også:

DF-næstformand: ”Jeg kunne aldrig drømme om at skifte parti”