Forbud mod tørklæder i skoler og gymnasier, flere penge til ældre og folkeafstemninger om EU-spørgsmål. Det bliver nogle af hovedkravene, når DF beslutter, om der skal peges på Søren Pape Poulsen (K) eller Jakob Ellemann-Jensen (V) som statsminister. Det siger DF-formand Morten Messerschmidt til Berlingske
Det muslimske tørklæde skal forbydes i skoler og gymnasier. Ældrechecken skal forhøjes. Danskerne skal stemme om enhver udvidelse af EU’s magt.
Sådan lyder nogle af de krav, som Dansk Folkeparti vil have med under armen til forhandlingerne, hvis der efter folketingsvalget er flertal for at pege på en borgerlig statsminister.
Det afslører Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt i et stort interview med Berlingske. Han har endnu ikke besluttet, hvilken af de to borgerlige statsministerkandidater, DF vil pege på. I stedet bliver det mængden af indflydelse til DF, som kommer til at afgøre, om DF peger på den konservative formand Søren Pape Poulsen eller Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre.
”Det er en meget, meget god situation for os, at der nu er to kandidater. Det giver os mulighed for at stille krav og for at få dem imødekommet allerede inden, vi går i gang, fordi jeg får mulighed for at tale med dem begge og dermed hæve prisen,” siger Morten Messerschmidt til Berlingske.
”Det er en meget, meget god situation for os, at der nu er to kandidater”
Morten Messerschmidt til Berlingske
Ikke ultimative, men…
Dansk Folkeparti har fem ”tema-krav”, som kan ses nedenfor. Det er de krav, som DF vil gøre til sine mest centrale under forhandlingerne. Morten Messerschmidt understreger det ikke er ultimative krav,. Men han siger:
”Jeg har gjort mig meget umage med vælge dem. Det er forslag, de der er fuldstændig afgørende for os,” siger han til Berlingske.
Udlændingepolitikken, herunder et krav om tilbagerulning af de sidste tre års udlændingelempelser, er vigtigste:
”Udlændingepolitikken er hjerteblod for os, og derfor er vores krav på det område ekstremt vigtige. Det er så tæt på at være ultimativt, som det kommer,” siger Morten Messerschmidt.
”Udlændingepolitikken er hjerteblod for os”
Morten Messerschmidt til Berlingske
Tørklædeforbud
Han gør et krav om tørklædeforbud i skoler og gymnasier helt centralt. Det muslimske tørklæde er ”selve billedet på islams depraverede syn på kvinder som sexobjekter, der skal dækkes til, fordi de ellers er urene”, siger DF-formanden til Berlingske:
”Og det vil jeg under ingen omstændigheder tillade i vores skoler og gymnasier. Danske børn skal ikke gå glade i skole med deres nye penalhuse og være tvunget til at se på Islams symboler,” siger Morten Messerschmidt.
Hele interviewet med Berlingske kan læses her
FAKTA: DFs FEM TEMAKRAV
1) Udlændingepolitik og dansk kultur, herunder:
- Forbud mod muslimske tørklæder i skoler og gymnasier.
- Alle lempelser af udlændingeloven i denne valgperiode rulles tilbage.
- Handlingsplan for udvisning af udvisningsdømte og udlændinge uden lovligt ophold.
- Udlicitering af al asylbehandling til tredjeland inden valgperiodens udløb
2) Den økonomiske krise, herunder:
- Lavere elafgift.
- Modregningsregler på pension afskaffes.
- Højere ældrecheck.
- Afskaffelse af den »unfair« prisregulering af folkepensionen
3) Ældre og sundhed, herunder:
- Ældrelov med minimumsrettigheder.
- Bedstes første sygedag for folk på arbejdsmarkedet, hvor et yngre familiemedlem eksempelvis kan følge et ældre til lægen.
- Generelt løft af sundheds-og ældreområdet.
- Gratis medicin til alle svært overvægtige med et BMI over 30
4) Børn, unge og uddannelse, herunder:
- De offentlige skoler skal være »fri for aktivistisk identitetspolitik såsom Normstormerne«.
- De såkaldte Chicago-principper for undervisningens uafhængighed skal skrives ind i undervisningsloven.
- Nationale, obligatoriske undervisningsplaner for folkeskolen.
- Afskaffelse af kandidat-SU for at løfte erhvervsuddannelserne
5) Regeringsførelse, herunder:
- Et lovråd til Folketinget, som skal bistå i kontrollen med regeringen, herunder ved at give uafhængige vurderinger af ministeransvar.
- Offentlighedsloven revideres.
- Enhver, der har været ansat i et parti inden for de seneste fem år, må ikke ansættes i embedsmandsstillinger af en minister fra samme parti.
- Enhver udvidelse af EUs magt, herunder afskaffelse af landenes vetoret, forelægges ved folkeafstemning.