Til kamp for DF og klimaet – midt i København

0
2563
Lars Vestergaard i valgkamp foran Storkespringvandet midt på Strøget i København.

55-årige Lars Vestergaard stiller for første gang op til Folketinget. Han har natur og klima øverst på dagsorden og mener, at Dansk Folkeparti har den bedste klima- og miljøpolitik

Han har et træ med til valgmøder for at vise, hvordan man kan fremme biodiversiteten i Danmark. Hans hjerte banker for natur, klima og miljø, og han stiller op midt i København.

Lars Vestergaard ligner ikke den typiske folketingskandidat for Dansk Folkeparti. Men tag ikke fejl. Den 55-årige arkitekt, der arbejder som byplanlægger i en hovedstadskommune, brænder for sit partis politik. Han kalder DFs arbejdsprogram for så godt, at ”95 procent af befolkningen burde bakke det op”, og han mener, at han i Dansk Folkeparti har fundet den helt rette platform til sit arbejde for et bedre klima og miljø.

”DF tror ikke på straf, indskrænkninger og afgifter i klimapolitikken. Vi tror ikke på indgreb, der er socialt skæve og vil ødelægge menneskers liv. Men vi tror på et samarbejde med landbruget og skovbruget. For eksempel kan vi nå langt, hvis vi sammen med landbruget kan øge humusindholdet på landbrugsarealerne, fordi humus optager CO2,” siger Lars Vestergaard.

Han taler også varmt for flere forsøg i danske fjorde med ålegræsfarme, der opsamler CO2 og skaber flere levesteder for fisk. Hvorodan kan du se i denne video, hvor Lars Vestergaard taler miljøpolitik med DFs gruppeformand Peter Skaarup:

I valgkamp med et tørstetræ

Vi møder Lars Vestergaard på Højbro Plads, hvor han skal i gang med dagens gadekampagne. Det er tirsdag efter Europaparlamentsvalget og en af dagens avishistorier handler om, at en række lokalformand i DF savner mere fokus på klimapolitik. I det lys er det lidt overraskende at møde en folketingskandidat, der har et såkaldt tørstetræ med til valgmøder og som taler om ålegræsfarme.

Er det ikke lidt op ad bakke at tale klima på vegne af Dansk Folkeparti – og så midt i København?

”Nej, tværtimod. Jeg synes, jeg er blevet taget godt imod i alle debatter, og det med tørstetræet har givet rigtig god respons. Tørstetræet er naturligt hjemmehørende i den danske natur. Det er levested for tre fantastiske sommerfuglearter, der lægger deres æg på træet og spiser dets blade. Så jeg fortæller folk, at det er et biodiversitetstræ. Det synes folk er sjovt, og så lytter de mere,” fortæller Lars Vestergaard.

Valgkamp på Strøget.

Men ville du ikke komme længere med din klimakamp i for eksempel Alternativet?

”Jamen, jeg er jo allermest enig med Dansk Folkepartis politik på alle andre områder. Så jeg kunne ikke være folketingskandidat for noget andet parti,” siger Lars Vestergaard, der har været medlem af Dansk Folkeparti i fire år.

Islamkritik og sammenhængskraft

Lars Vestergaard taler også om meget andet end klima og miljø. Han har skrevet mange islamkritiske indlæg og været en stor kritiker af, at Danmark tiltrådte den såkaldte Marrakesh-aftale om migration. Senest har han i et indlæg på ditOverblik kritiseret formanden for ALDE-gruppen i EU-parlamentet, som Venstre og Radikale Venstre er med i, for at ville åbne op for afrikanske migranter til Europa.

Og så er Lars Vestergaard meget optaget af det, han kalder sammenhængskraften mellem borger og stat, som han mener er truet.

”Når borgerne oplever, at for mange politikere lader hånt om fælles værdier og ejendom, folkeskolen, sundhedsvæsen, skattevæsen og så videre, så opstår politikerlede og manglende tillid. Når borgeren ikke længere føler, at de kan stole på, at staten arbejder for at passe på borgeren, så vil borgeren tænke, hvorfor skal jeg så passe på staten. Og det er en farlig udvikling. Vi skal passe på ikke at få et dannelsestab i forhold til eget værdigrundlag. Vi skal stå fast på de værdier, vi har bygget op over flere generationer,” siger DF-kandidaten fra København.