MORGEN: DF vil udstyre bandemedlemmer med fodlænke | S-kommuner favoriseres i udligningsudspil

0
1931
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

DF: Bandemedlemmer skal udstyres med fodlænke

Dansk Folkeparti klar med nyt bandeudspil. Partiet foreslår, at personer, der er involveret i bandekonflikter, skal udstyres med fodlænke. Hvis de ikke er danske statsborgere, skal de udvises, hvis de fjerner fodlænken

BANDEKONFLIKT | Bandemedlemmer skal udstyres med GPS-fodlænke, og hvis de ikke er danske statsborgere, skal de udvises, hvis de fjerner fodlænken. Sådan lyder et forslag i et nyt bandeuspil fra Dansk Folkeparti, som Berlingske omtaler.

DFs retsordfører Peter Skaarup kalder udspillet “Bandepakke 4 plus”. Det kommer dagen efter, at Berlingske kunne afsløre, at den forbudte indvandrerbande Loyal To Familia er involveret i en ny, blodig bandekonflikt i København. Peter Skaarup mener, at fodlænke-forslaget kunne være et effektivt middel i en konflikt som den aktuelle, hvor der har været flere skudepisoder mellem de to bander Loyal To Familia og Husumgruppen.

“Formålet er at sætte ind inden skyderierne. Det er en opgave, der aldrig rigtig lykkedes. På den måde kan politiet få en hjælp til at forudse, hvem der kan finde på at begå den slags skyderier,” siger Peter Skaarup.

Forslaget afvises af den konservative leder Søren Pape Poulsen. “Fodlænke er noget, du får ved dom. Vi lever i et retssamfund med retssikkerhed,” siger han.

Men Peter Skaarup mener, at en fodlænke er i tråd med politiets nuværende mulighed for at gå til retten og bede om telefonaflytning af bandemedlemmer.

“Jeg mener ikke, at det nye forslag adskiller sig væsentligt fra det. Nogle siger, at det er ganske forfærdeligt, men jeg mener, at det kan være et praktisk hjælpemiddel, der kan gøre politiets arbejde nemmere,” sier Peter Skaarup.

Læs mere i Berlingske her.

Læs også: Skaarup kræver hårdere kurs: Forbudt indvandrerbande er med i ny, blodig konflikt

(ARKIV) Et SAS fly ankommer til Aalborg Lufthavn , mandag den 16. marts 2020. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Partier: SAS må ikke bukke under

Flyselskabet SAS meldte tirsdag ud, at 5.000 ansatte i Skandinavien skal fyres. Flere partier lover hjælp. “Vi har ikke råd til at lade være med at støtte SAS,” siger DFs erhvervsordfører Hans Kristian Skibby

SAS | Tirsdag meddelte SAS, at de var nødt til at afskedige i alt 5.000 medarbejdere, herunder 1.700 fuldtidsansatte i Danmark.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger til Berlingske, at det er »helt ufatteligt trist«, men afviser, at regeringen kunne have gjort så meget mere:

“Jeg tror ikke, der var nogen former for hjælpepakker, der ville ændre på den situation. Desværre,” siger han og uddyber:

“Når en virksomhed ikke længere har passagerer at checke ind ved skrankerne, bagage at sætte op på bagagebåndet, passagerer i luften at betjene eller fly at flyve, så må man gøre sig overvejelser om, hvor mange af dem, man kan og skal have gående i en situation, hvor man omsætter for kun én procent af, hvad man gjorde for tre måneder siden”.

Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, kalder det »afgørende vigtigt« for Danmark, at SAS også findes på den anden side af krisen.

Hans Kristian Skibby, transportordfører for Dansk Folkeparti, mener slet og ret, partierne er nødt til at kigge på alle muligheder.

“Vi har ikke råd til at lade være med at støtte SAS – længere er den egentlig ikke,” siger Skibby til Berlingske.

DF: Grænserne skal ikke åbnes foreløbig

DF vil have permanent grænsekontrol med i næste fase af forhandlingerne om genåbning af Danmark

GRÆNSER | Siden 14. marts har det ikke været muligt at komme ind i Danmark, med mindre man har et “anerkendelsesværdigt formål”, og står det til Dansk Folkeparti, så skal den situation fortsætte en rum tid endnu. DFs gruppeformand Peter Skaarup siger til Berlingske, at DF “ikke ser en åbning af grænsen for foreløbig”.

“Når det sker, vil nogen sige, at vi skal indrette kontrollen nøjagtig som den var før 14. marts. Men vores holdning er, at vi skal gøre det rigtige på den lange bane med det samme. Derfor skal vi etablere en permanent grænsekontrol, så det ikke bliver stop and go,” siger han.

Han mener, at der skal gå lang tid, før grænserne igen kan åbnes for turister.

“Det skal gøres meget forsigtigt for at undgå, at der kommer andre ind fra områder, der har en større grad af smitte end i Danmark. Så jeg kan ikke lige se det for mig,” siger DF-gruppeformanden til Berlingske.

Læs mere i Berlingske her (Kræver abonnement)

Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag, mandag den 1. juli 2019.

Regeringen favoriserer S-kommuner i udligningsudspil

16 kommuner med S-borgmestre et tiltænkt et særligt tilskud i regeringens udligningsudspil. Kun tre V-kommuner får del i samme tilskud, afslører NB-Økonomi

UDLIGNING | To puljer med særtilskud, som er med i regeringens udspil til ny udligningsreform, favoriserer i påfaldende grad kommuner med socialdemokratiske borgmestre. Netmediet NB-Økonomi har gennemgået kriterierne for at få del i de to puljer på hhv. 1 milliard kroner til ø- og yderkommuner og 400 mio. kr. til hovedstadskommuner, og ud af de 22 kommuner, som vil få del i puljerne, har de 16 en socialdemokratisk borgmester. Kun tre af kommunerne en Venstre-borgmester.

I følge NB-Økonomi er der ikke fremlagt analytiske begrundelser for den særlige fordeling. NB Økonomi skriver på den bagrund:

“Det har samlet givet mistanke om, at regeringen reelt har siddet med en liste over, hvilke kommuner, som den gerne ville give ekstra penge, og derefter har embedsmændene moduleret kriteriernes indhold og kriteriegrænserne, indtil det passer”.

Den mistanke afvises dog – selvfølgelig – af social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). I en skriftlige kommentar til NB-Økonomi skriver hun:

“Formålet med de nye tilskudsordninger er at give en håndsrækning til kommuner, der løfter de tungeste sociale opgaver i deres dele af landet og har strukturelle udfordringer. Tilskuddene er opbygget efter objektive kriterier og handler naturligvis ikke omborgmestrenes partifarver,” skriver hun.

Læs mere i NB-Økonomi her (Kræver abonnement)

HELT KORT

5.a. på Tølløse Skole i Holbæk Kommune. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

DR: Skoler må ikke samle store elever i små grupper

TV2: Italien takker nej til danske respiratorer

TV2: Danmark taber en milliard om dagen, viser ny analyse – men der er håb

TWITTER & FACEBOOK

DFs erhvervsordfører Hans Kristian Skibby, der også er viceborgmester i Hedensted Kommune, skriver om plejehjemsbesøg på Twitter:

Pia Kjærsgaard har diskuteret lukning af kinesiske dyremarkeder med BTS læsere: