MORGEN: DF: Politiet skal have flere betjente | Flertal for DF-forslag om at forbyde børnesexdukker

0
1427
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

DF: Der skal ansættes flere betjente, ikke spares

Dansk Folkeparti afviser S-regeringens forslag om at halvere Rigspolitiet

POLITI | Dansk Folkeparti ønsker flere betjente ud på nærpolitistationerne. Men det skal ske ved at ansætte flere. Ikke ved at spare massivt på Rigspolitiet. Det fastslår DFs retsordfører Peter Skaarup overfor Danmarks Radio.

DF er ligesom andre partier bekymret for S-regeringens planer om at halvere Rigspolitiet. Regeringen vil fjerne ca. 900 årsværk for bl.a at få råd til flere nærpolitistationer.

“Vi tror, der er en spareøvelse i det her. Og det er der ikke brug for. Der skal flere betjente til, så der er flere hænder. Man kan ikke nå opgaverne i dag,” siger Peter Skaarup til DR.

Han mener ikke, at det er en løsning at flytte folk fra Rigspolitiet til nærområderne:

“Man kan jo ikke bare tage en administrativ medarbejder og gøre vedkommende til lokalbetjent,” siger Peter Skaarup.

Til Jyllands-Posten siger han, at politistyrken skal udvides med 300 flere betjente om året ekstra over de næste år:

“Så vi kan bygge politistyrken op til et niveau, hvor den kan håndtere nutidens kriminalitet,« siger Peter Skaarup.

Danske toldere støder med jævne mellemrum på dukker, der forestiller børn, og som produceres med et seksuelt formål for øje. Et DF-forsalg om at forbyde sexdukkerne 1. behandles fredag i Folketinget

Flertal for DF-forslag om at forbyde børnesexdukker

Forslag fra Dansk Folkeparti har nu opbakning fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten

PÆDOFILI | Et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti om at forbyde sexdukker, der ligner børn, har nu opbakning fra et flertal i Folketinget. Socialdemokratiet har længe bakket op, og nu har Enhedslisten og SF erklæret sin støtte til forslaget, der skal 1. behandles fredag.

Det glæder DFs retsordfører Peter Skaarup. Til TV2 siger han:

“Jeg håber, at vi så får sendt et signal til pædofile, der vil misbruge børn seksuelt, at det vil vi ikke finde os i. Ethvert skridt i den retning vil vi slå til imod, fordi vi skal beskytte vores børn. En del af det er at forbyde børnesexdukker”.

TV2 beskriver hvordan det er muligt på at købe sexdukker i virkelighedstro silikone, der er formet som 3-årige børn med bamse under armen, har menneskelignende temperatur og lydeffekter, hvor dukken kan sige “no, no, daddy”. Det er bl.a. disse dukker, der har gjort Socialdemokratiet sikker i sin sag, siger retsordfører Jeppe Bruus til TV2:

“Børn skal ikke fremstilles i seksuelle situationer. Det er også derfor, at det i dag er forbudt at lave tegnefilm eller computeranimationer i de situationer. Derfor skal det selvfølgelig også være forbudt at fremstille, importere og eje de her dukker, som ligner børn,” siger han.

Læs mere om DFs beslutningsforslag: DF vil stoppe pædofiles rejser og køb af børnesexdukker

Morten Østergaard, leder af Det Radikale Venstre. Foto: Steen Brogaard

Østergaard: S og R er historisk langt fra hinanden

Den radikale leder Morten Østergaard mener, at Socialdemokratiet har flyttet sig i mere nationalkonservativ retning og bebuder mere samarbejde med andre partier

RADIKALE | Man skal flere årtier tilbage for at finde et tidspunkt i dansk politik, hvor Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet har stået så langt politisk fra hinanden, som de gør lige nu. Det mener den radikale leder Morten Østergaard. I et stort interview med Politiken kritiserer han Socialdemokratiet for at have flyttet sig for langt til højre på rets- og udlændingepolitikken og for at være præget af “underskud” og “gammelt nag” i sit forhold til De Radikale.

Morten Østergaard mener dog fortsat, at den politiske retning i Danmark er den rigtige, men han “ser et mere nationalkonservativt socialdemokrati” og siger, at radikale i stigende grad søge samarbejde med andre partier indenfor eksempelvis økonomi-, arbejdsmarkeds- og europapolitikken.

“Vi har en holdning om, hvor vi skal hen, og der vil vi bruge alle forhåndenværende midler. Vi mener stadig, at forudsætningen for at komme igennem med vores politik er bedst i den nuværende konstellation. Men det er jo ikke et svar, der nødvendigvis er sådan til evig til,” siger Morten Østergaard til Politiken.

Præsident Trump fotograferet under sin State Of The Union-tale i Kongressen tirsdag aften. Foto: Leah Millis-Pool/Getty Images/AFP

Trump frikendt i rigsretssagen

Flertal i Senatet har frifundet præsident Donald Trump i historisk rigsretssag

USA | Med 52 ud af 100 stemmer i Senatet blev USAs præsident Donald Trump natten til torsdag dansk tid frifundet i den rigsretssag, han har været anklaget i. Den tidligere præsidentkandidat Mitt Romney stemte som den eneste republikaner for, at Trump skulle kendes skyldig i magtmisbrug.

Donald Trump har været anklaget for at have misbrugt sit embede til at presse Ukraines præsident til at undersøge, om den demokratiske præsidentkandidat Joe Bidens søn Hunter har været involveret i korruption i Ukraine. Trump har desuden været anklaget for at have modarbejdet Kongressen.

TWITTER & FACEBOOK

Peter Skaarup kommenterer på Twitter udmeldingen fra den radikale leder Morten Østergaard i dagens Politiken:


Kristian Thulesen Dahl kommenterer også på De Radikale. Er det bare tom buldren?

POLITISK KALENDER – torsdag den 6. februar 2020

Skatteudvalget har skatteminister Morten Bødskov (S) og miljøminister Lea Wemelin (S) i åbent samråd. Ministrene skal blandt andet redegøre for hvordan tredoblingen af afgiften på engangsservice og bæreposer af plastik vil påvirke forbruget af genbrugsplast samt biobaseret og bionedbrydeligt plast. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kl. 10.00: Møde i Folketingssalen – på dagsorden er bl.a.:

1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 39: Forespørgsel til statsministeren om arbejdet med at etablere et modtagecenter for asylansøgere uden for Europa.
Af Mads Fuglede (V), Pia Kjærsgaard (DF), Marcus Knuth (KF), Pernille Vermund (NB) og Henrik Dahl (LA).

7) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 62: Forslag til folketingsbeslutning om at indføre mulighed for at fravælge halalprodukter og sikre større viden om effekterne af halalafgifter. Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.

8) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 70: Forslag til folketingsbeslutning om flagning i Folketinget. Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.

ÅBNE SAMRÅD:

10.00: Åbent samråd om problematikken vedr. afviste asylansøgere, som går under jorden
Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg har kaldt udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye i åbent samråd for at redegøre for, hvad ministeren agter at gøre for at forhindre, at afviste asylansøgere går under jorden i en periode for efterfølgende at kunne ansøge om asyl på ny.
Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia Kjærsgaard (DF).

10.00: Åbent samråd om kvoteflygtninge
Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg har kaldt udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye i åbent samråd om, hvilke overvejelser ministeren gør sig i forhold til udvælgelse af de kommende 500 kvoteflygtninge.
Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Marcus Knuth (KF).

10.15: Åbent samråd om afgiften på engangsservice og bæreposer af plastik
Skatteminister Morten Bødskov (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) er indkaldt til åbent samråd om afgiften på engangsservice og bæreposer af plastik.
Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Marie Bjerre (V).