Martin Henriksen raser: Regeringen vil øge muslimsk indvandring

0
12922
Martin Henriksen, udlændinge- og værdiordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen skyder med skarpt mod især Venstre, som har det muslimske Malaysia med på listen over lande, som regeringen vil gøre det nemmere for erhvervslivet at hente arbejdskraft fra

Af Steen Trolle

Står det til regeringen, skal danske virksomheder have nemmere ved at hente arbejdskraft fra 12 udvalgte lande udenfor Europa. Et af landene er det muslimske Malaysia, og det får nu Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen til at skyde med skarpt mod regeringen. I forvejen er Dansk Folkeparti modstander af regeringens ide at gøre det nemmere at importere arbejdskraft, og at et af disse lande er Malaysia, hvor islam er statsreligion, er “tudetosset” og “rystende”, mener Martin Henriksen:

”Når man kigger på alle de massive problemer vi har med muslimsk indvandring, så er det tudetosset at regeringen nu vil åbne op for endnu mere muslimsk indvandring. Vi er i en situation, hvor vi nogenlunde har fået styr på den muslimske indvandring. Det har ikke været nemt, vi har brugt meget tid på det. Når det så endelig er ved at lykkes, kommer regeringen med et udspil, der trækker i den stikmodsatte retning,” siger Martin Henriksen.

”Det er ærligt talt lidt rystende, at man er villig til at give køb på den stramme udlændingepolitik, fordi Dansk Industri nu vil have noget arbejdskraft til landet. At man vil åbne op for import af arbejdskraft for Malaysia, viser desværre, at Venstre, Liberal Alliance og Konservative grundlæggende ikke har forstået, at kernen i de integrationsproblemer vi har i Danmark, skyldes kultur og religion,” fortsætter han.

Sharialovgivning

Malaysia ligger i det sydøstlige Asien og har islam som statsreligion. Knap 2/3 af befolkningen er muslimer, og de er omfattet af sharialovgivning. For nylig blev to kvinder eksempelvis i dømt seks stokkeslag af en lokal sharia-domstol i Malaysia, fordi de havde haft sex med hinanden. Kvinderne blev anholdt af betjente, der har til opgave at håndhæve islamiske love, ifølge Ritzaus beskrivelse. Malaysia har også problemer med militante islamister, som bl.a. har stået bag bortførelser.

At det blandt andet er højtuddannede it-ingeniører, som danske virksomheder gerne vil rekruttere fra Malysia, formilder ikke Martin Henriksen.

”Fordi du har en uddannelse fra et universitet i Malaysia, betyder det ikke, at du har lagt din kultur bag sig. Det er en myte at tro, at integrationsproblemerne bliver løst, hvis bare folk har et arbejde. Problemerne handler om kultur og religion. Nogle af de organisationer, vi har problemer med i Danmark, for eksempel hizb ut tahrir, er folk, som er i arbejde, men de er stadig hardcore islamister”.

Frygter du, at der kommer islamister til Danmark fra Malaysia?

”Dansk Industri og Dans Arbejdsgiverforening er fuldstændig ligeglade med om man importerer hardcore islamister til Danmark. Det interesserer dem ikke, bare de kan få arbejdskraft til landet”.

“Det er en myte at tro, at integrationsproblemerne bliver løst, hvis bare folk har et arbejde. Problemerne handler om kultur og religion”

Martin Henriksen, udlændinge- og værdiordfører (DF)

Martin Henriksen: Hvad mener Inger Støjberg egentlig?

Forslaget om en lavere beløbsgrænse for 12 udvalgte lande, er en del af et udspil med i alt 21 forslag til rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, som forleden blev præsenteret af de to Venstre-ministre, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. At sidstnævnte, der ellers på sit ministeriums hjemmeside fremhæver de mange stramninger i udlændingepolitikken, som er gennemført siden 2015, står bag det nye forslag, vækker dyb undren hos Martin Henriksen.

”Det hænger slet ikke sammen. Der er bunker af citater fra udlændinge- og integrationsministeren, hvor hun peger på problemer med muslimsk indvandring. Så enten er det fordi, at alt det Inger Støjberg tidligere har sagt, det mener hun ikke, eller også er der nogen i regeringen, der har presset det her igennem. Jeg hælder mest til det sidste. Det håber og tror jeg. Men uanset hvad, så synes jeg regeringen har et forklaringsproblem,” siger han.

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten har lige som Dansk Folkeparti erklæret sig som modstander af regeringens forslag, der konkret handler om at sænke grænsen for, hvor meget personer fra de 12 udvalgte lande skal have i minimumsløn, hvis de skal arbejde i Danmark. En grænse, som regeringen vil sænke fra 418.000 kr. til 330.000 kr. årligt. Radikale Venstre og Alternativet bakker som de eneste udenfor regeringen op om forslaget, hvilket burde få alarmknapperne til at blinke, mener Martin Henriksen:

”Jeg kan godt forstå, at de radikale er glade for det her. Men alene det, at regeringen skal finde sin opbakning hos De Radikale og Alternativet, det burde få dem til at genoverveje det. De er ikke noget godt selskab, når det gælder udlændingepolitik,” siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen.

ditOverblik arbejder på at få en kommentar til Martin Henriksens udtalelser fra regeringspartierne.

“Enten er det fordi, at alt det Inger Støjberg tidligere har sagt, det mener hun ikke, eller også er der nogen i regeringen, der har presset det her igennem”

Martin Henriksen, udlændinge- og værdiordfører (DF)

FAKTA

Det er disse 12 lande udenfor EU/EØS-landene, som regeringen vil lade omfatte af den nye, lavere beløbsgrænse:

  • USA
  • Singapore
  • Kina (inkl. Hong Kong)
  • Australien
  • Canada
  • Japan
  • Brasilien
  • Malaysia
  • Indien
  • Thailand
  • Mexico
  • Rusland

Beløbsgrænse: Den nuværende beløbsgrænse er 418.000 kroner, som arbejdstagere fra 3. lande som minimum skal have i årsløn for at få opholdstilladelse. Regeringen ønsker at sænke denne grænse til 330.000 kroner. Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten er modstander af at sænke beløbsgrænsen.

FAKTA om Malaysia

Malyasia har ca. 28,5 mio. indbyggere. I følge landets grundlov er der religionsfrihed, men islam er statsreligion. Ved folketællingen i 2010 var ca. 61,3 % af befolkningen muslimer.

Uddrag fra Udenrigsministeriets beskrivelse af Malaysia:

Malaysia er et overvejende muslimsk land, hvor islamiske regler i et vist omfang følges, bl.a. afhængig af, hvor i landet du befinder dig.

Når du rejser i Malaysia, er du underlagt malaysisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan f.eks. være højere.

Størstedelen af befolkningen i Malaysia er muslimer. Du bør som turist være opmærksom på din påklædning, især under ramadanen. Kvinder skal være tildækkede fra skuldre til knæ, når de opholder sig på offentlige steder uden for turistområderne eller i nærheden af religiøse helligdomme.

Homoseksualitet er ulovligt. Homoseksuelle bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere lang fængselsstraf eller anden straf f.eks. slag med spanskrør.