Flertal: Flygtninge skal sendes hjem fremfor at integreres

0
12096
(ARKIV) Flygtninge ved Københavns Hovedbanegård den 12. november 2015. En meningsmåling viser, at der er bred opbakning til den ændring i flygtningepolitikken, som Dansk Folkeparti har gjort sig til talsmand for. Det skriver Ritzau. Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Flertal af danskerne bakker op om DF-ønske om paradigmeskifte i dansk flygtningepolitik

Dansk Folkeparti vil have en kursændring i dansk flygtningepolitik. I stedet for at fokusere på integration, skal der fokuseres på hjemsendelse. Det såkaldte paradigmeskifte har høj prioritet for Dansk Folkeparti ved efterårets finanslovsforhandlinger, og partiet har befolkningen med sig, viser en meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

I følge er 54 procent af danskerne enige i i følgende udsagn:

“Flygtninge skal hjælpes midlertidigt i Danmark med henblik på hjemsendelse fremfor at blive integreret med henblik på at blive permanent i Danmark”.

27,8 procent er meget enig; 25,7 procent af enig; 21,2 procent er hverken enig eller uenig; 14,5 procent er uenig og 9,3 procent er meget uenig.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen glæder sig over målingen:

“I al beskedenhed så er det os, der har sat det her tema på den politiske dagsorden. Det er tidligere set, at når vi i Dansk Folkeparti har sat en dagsorden og holdt fast i den over længere tid, begynder danskerne at reagere på det – enten for eller imod. Det har også tvunget de andre partier til at tage stilling, og det tror jeg har rykket nogle holdninger,” siger Martin Henriksen til Ritzau.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiets udlændinge ordfører Mattias Tesfaye fastslår, at der ikke er nogen modsætning i, at ville arbejde for hjemsendelse og samtidig sørge for, at flygtninge lærer dansk og får en uddannelse eller arbejde.’

“Vi vil ikke skrue integrationen tilbage, som Dansk Folkeparti vil. Men vi mener også, at vi nok i højere grad – og allerede når de kommer til landet – skal gøre flygtningene opmærksomme på, at de skal vende hjem på et tidspunkt,” siger Mattias Tesfaye til Ritzau.

I følge Ritzau er det kun omkring 10 procent af de cirka 100.000 asylansøgere, der er kommet til Danmark de sidste 10 år, der er rejst hjem.