DF anklager SF’er for chikane i Folketinget: Uanstændig opførsel

0
3416
SFs Karsten Hønge i formandsstolen i Folketinget, hvor han onsdag forhindrede, at to af Dansk Folkepartis beslutningsforslag kom til behandling. Foto fra Folketings-TV

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Kofod har sendt en klage til Folketingets præsidium over SFs Karsten Hønge. Som fungerende formand forhindrede Hønge onsdag, at to beslutningsforslag fra DF kom til behandling i Folketinget

“Helt uanstændigt og i klar strid med Folketingets forretningsorden”.

Dansk Folkeparti lægger ikke fingrene mellem i en klage over SFs Karsten Hønge, som er medlem af Folketingets præsidium.

Onsdag forhindrede Hønge som fungerende formand for Folketinget, at to af Dansk Folkepartis beslutningsforslag kom til behandling i Folketinget. Det skete med den begrundelse, at partiets to ordførere ikke var til stede i folketingssalen, men DF ser Karsten Hønges handling som ren chikane:

“Dansk Folkeparti finder Karsten Hønges opførsel helt uanstændig og i klar strid med Folketingets forretningsorden. Vi formoder desværre, at der er en sammenhæng mellem Hønges optræden og så det faktum, at Dansk Folkeparti tirsdag i folketingssalen spurgte kritisk ind til rygter om mulige forhandlinger mellem SF og regeringen om et kompromis i den såkaldte FE-sag,” skriver gruppeformand Peter Kofod i klagen, der er sendt til Folketingets formand og præsidium.

Var få sekunder fra salen

I følge Peter Kofod var der gode grunde til, at DFs ordfører ikke var nået frem til folketingssalen. I klagen beskriver DF forløbet sådan her:

“De to beslutningsforslag, B33 og B35, skulle til behandling efter onsdagens spørgetid med ministrene, der sluttede noget tidligere end ventet, da besvarelsen af det sidste spørgsmål blev meget kortfattet. Derfor var folketingsmedlem Mikkel Bjørn, der var ordfører på det først programsatte beslutningsforslag, B33, først på vej ind i salen, da B33 skulle til behandling. Han havde pr. telefon meddelt en af de tilstedeværende vagter, at han var på vej, og han trådte ind i salen ganske få sekunder senere.

Folketingsmedlem Pia Kjærsgaard var ordfører på det efterfølgende forslag, B35. Da dette forslag først forventedes til behandling senere, var hun heller ikke i salen, da Karsten Hønge valgte af aflyse behandlingen”.

Til B.T. siger Peter Kofod:

“Det er ikke okay at gå i så små sko. Mikkel Bjørn var trådt ind i salen. Det kan man se på Folketingets tv-kanal”.

Hænge: Jeg er ikke hævngerrig

Karsten Hønge afviser, at hans optræden skyldes hævngerrighed efter tirsdagens debat:

”Jeg var slet ikke til stede til den debat og var dårligt klar over, at der havde været noget særligt ved den. Altså, hvad er det for noget. Jeg synes det er trist at gå og tillægge sine kollegaer den slags motiver. Det må jeg sige,” udtaler han til B.T.

De to beslutningsforslag, som skulle have været til behandling, var hhv. B33 Forslag til folketingsbeslutning om at Danmark udtræder af Europarådets konvention af 6. november 1997 om statsborgerret og B35 Forslag til folketingsbeslutning om at ophæve alle regler begrundet i særhensyn til islam.

Hvornår forslagene så kommer til behandling, er ikke besluttet endnu.