Dansk Folkeparti indstifter ”Pia Kjærsgaard-prisen”

0
2804
Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt afslørede i sin tale til Pia Kjærsgaard ved hendes 40 års jubilæum, at hovedbestyrelsen i DF har besluttet at indstifte "Pia Kjærsgaard-prisen". Foto: Carsten Lundager

I anledning af partistifterens 40 års-jubilæum som folketingsmedlem har Dansk Folkeparti indstiftet ”Pia Kjærsgaard-prisen”, der skal tildeles personer eller organisationer, der giver stemme til den eller dem, der ikke har en

Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard havde den 10. januar 2024 40 års-jubilæum som folketingsmedlem. Det blev fejret torsdag den 8. februar med en stor reception på Christiansborg.

I forbindelse med receptionen afslørede DFs formand Morten Messerschmidt, at Dansk Folkepartis hovedbestyrelse har besluttet at indstifte ”Pia Kjærsgaard-prisen”. Prisen, der skal uddeles én gang om året, vil fremover blive givet til en person eller organisation, der i det forgangne år har givet stemme til den eller dem, der ikke har en.

Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, udtaler i den anledning:

”Det, der har karakteriseret hele Pia Kjærsgaards politiske virke, er netop, at Pia har givet stemme til dem, der ikke har haft en stemme.

I firsernes begyndelse problematiserede Pia som en af de første politikere masseindvandringen og lagde stemme til de bekymringer, som mange helt almindelige danskere havde over for den store tilstrømning af asylsøgere. En bekymring, som de ikke kunne udtrykke, fordi de blev beskyldt for racisme og fremmedhad af den politiske elite.

Siden har Pia Kjærsgaard også givet stemme til de svageste ældre; borgere, der lider af demens, ensomme ældre, borgere, der på plejehjem og har vanskeligt ved selv at råbe op. Pia har ligeledes med sit store hjerte for vores firbenede venner også givet dem og alle andre dyr mæle med sit utrættelige arbejde for at forbedre vilkårene for kæle- og husdyr såvel som dyr i den vilde natur.

Derfor har det ligget lige for at indstifte en pris, der på en gang fejrer Pia Kjærsgaards enestående indsats gennem fyrre år for at give stemme til de stumme samtidig med at vi hylder en person eller organisation, der også evner dette.”

Pia Kjærsgaard-prisen vil blive uddelt ved Dansk Folkepartis årsmøde. Første gang på årsmødet 2024 i Næstved.

Foto: Carsten Lundager