Muslimsk optog spærrede Nørrebrogade – Pia Kjærsgaard kræver svar fra minister

0
8693
Ashura-optoget tirsdag den 10. september på Nørrebrogade.

Flere tusinde muslimers religiøse march på Nørrebrogade i sidste uge vækker undren hos Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard. Hun stiller spørgsmål til ministeren om optoget. Pia Kjærsgaard vil bl.a. vide, hvorfor der ikke var synligt politi til stede 

Et religiøst optog med flere tusinde muslimer på Nørrebro den 10. september udløser nu en stribe spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S). Det er Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard, der undrer sig over flere forhold ved det såkaldte Ashura-optog. En begivenhed, der også kaldes Martyrernes Dag og er et sørgeoptog for drabet på profeten Muhammeds barnebarn i år 681.

Pia Kjærsgaard vil bl.a. vide, om politiet havde givet tilladelse til, at arrangørerne lod en varevogn blokere for trafikken i det højre spor på Nørrebrogade, mens optoget gik fra Dronning Louises Bro til den røde plads på Nørrebro.

Hun undrer sig også over, at der tilsyneladende ikke var synligt politi til stede under optoget. I stedet var det arrangørernes egne sikkerhedsvagter, der iført gule veste gelejdede optoget ned ad Nørrebrogade og holdt tilskuere på afstand.

“Det undrer mig meget, at man sådan kan afspærre Nørrebrogade, og at man med egne vagter kan genne folk væk,” siger Pia Kjærsgaard, som bl.a. har stillet disse spørgsmål:

– Vil ministeren redegøre for, om de folk, der var en del af det optog, der startede fra Dronning Louises Bro den 10. sep. 2019, er eller var bemyndiget til at dirigere trafikken?

– Vil ministeren bekræfte, at der ikke var noget synligt politipersonale til stede i forbindelse med optoget fra Dronning Louises Bro den 10. sep. 2019, og i afkræftende fald oplyse, hvor mange synlige betjente, der var tilstede, samt hvor disse betjente var placeret?

– Er ministeren tilfreds med politiets manglende tilstedeværelse i forbindelse med optoget fra Dronning Louises Bro den 10. sep. 2019?

Mænd og kvinder gik hver for sig i optoget, der havde egne sikkerhedsvagter

Mænd og kvinder adskilt

Ved optoget gik mændene forrest, mens kvinderne, mange iført sorte heldragter, gik bagerst. På Pia Kjærsgaards facebook har hun delt en video fra optoget under overskriften “Nørrebro 2019!”. Her skriver hun om det kønsopdelte optog, at “det var et trist syn, der ikke hører hjemme i Danmark”:

“Jeg synes det er skræmmende. Jeg kan slet ikke genkende Danmark, når jeg ser sådan et optog,” siger Pia Kjærsgaard.

Jeg kan slet ikke genkende Danmark, når jeg ser sådan et optog”

Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører (DF)

Hvorfor greb politiet ikke ind?

Optoget blev undervejs filmet af en stor hvid BMW, der kørte mod optoget i den modsatte vognbane, og hvorfra en person stod oprejst ud af den åbne bilrude fra passagersædet og filmede. Pia Kjærsgaard vil have ministeren til at svare på, hvorfor politiet ikke stoppede denne bil, der ikke overholdt færdselsloven.

Pia Kjærsgaard har stillet spørgsmål om denne BMW. der filmede optoget.

Pia Kjærsgaard har også stillet spørgsmål om en meget omtalt episode, hvor en linje 3A kørte ned Nørrebrogade og kom i diskussion med optogets sikkerhedsvagter. Chaufføreren, der efterfølgende er blevet fyret, kørte for tæt på optoget og råbte angiveligt efter vagterne. Trafikselskabet Movia har undskyldt denne episode overfor arrangørerne. Pia Kjærsgaard ønsker svar på, hvorfor politiet ikke var tilstede og kunne gribe ind.