MORGEN: V og DF vil stramme håndtrykslov | Minister beskyldes for kammerateri

0
1619
Statsborgerskabsceremoni på Københavns Rådhus i tirsdags. Står det til DF, skal ansøgerne give håndtryk til både en mand og en kvinde for at få statsborgerskab. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

V og DF vil stramme håndtrykslov efter kommuners “knæfald for islam”

Dansk Folkeparti vil stramme indfødsretsloven, så ansøgere til dansk statsborgerskab skal give håndtryk til både en mand og en kvinde

HÅNDTRYK | ”Det er at gøre knæfald for islam og gå stik imod ligestillingen i Danmark”. Det siger den tidligere integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) til DR om de kommuner, der har valgt at gøre det valgfrit, om nye danske statsborgere skal give hånd til en mand eller kvinde ved de kommunale statsborgerskabsceremonier. Støjberg kræver derfor en præcisering i loven, så der skal gives hånd – uanset om kommunens repræsentant er en mand eller kvinde.

Dansk Folkeparti går skridtet videre og vil stramme loven, så alle ansøgere i alle tilfælde skal give to håndtryk: Ét håndtryk til en mand og ét håndtryk til en kvinde.

”Det skal være obligatorisk at give hånd til begge personer, hvis der er en af begge køn til stede. Og det vil vi have, at der skal være for fremtiden. Det skal ikke være frivilligt, om man vil trykke en mand eller en kvinde i hånden,” siger indfødsretsordfører Marie Krarup til DR.

Hun fortæller, at partiet torsdag vil henvende sig til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) med det nye krav.

DR: Er det ikke enormt bureaukratisk at lovgive om, at hver enkelt kommune skal stille med en repræsentant for begge køn?

”Det er nødvendigt i den her situation at sørge for, at folk indordner sig under danske normer. Man kan selvfølgelig godt sige, at det er ærgerligt, at man skal være så nøjagtig, men det har jo bare vist sig, at der er nogen, der prøver at snige sig uden om. Derfor er vi nødt til at gøre det her,” siger Marie Krarup.

Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag, mandag den 1. juli 2019.

Astrid Krag beskyldes for kammerateri

Social- og indenrigsminister Astrid Krags egen valgkreds forgyldes i regeringens udspil til udligningsreform. Ministeren afviser ”enhver spekulation” om kammerateri

UDLIGNING | Venstre, de konservative og DF undrer sig i Berlingske over, at den socialdemokratiske kommune Køge – hvor social-og indenrigsminister Astrid Krag (S) er opstillet – har udsigt til at score hele 71,8 mio. kr. om året i regeringens udspil til en udligningsreform. Pengene kommer fra en ny model for hovedstadsudligning, hvor Køge lige nøjagtig klemmer sig ned under det indkomstkrav pr. borger, som udløser penge fra de andre hovedstadskommuner.

DFs finansordfører, René Christensen, mener, at det er tydeligt, at regeringen har ønsket at tilgodese bestemte kommuner.

”Det er de fiksfakserier, der er lavet, fordi vi har en et parti-regering, der i sit udspil har set på kommunegrænser og på, hvilken farve de pågældende kommuner har. Det er det samme i Køges tilfælde,” siger han til Berlingske.

René Christensen mener ikke, at der er nogen saglig begrundelse for at Køge skal have en større del i udligningsmillionerne. Køge er langtfra en af de mest udsatte kommuner i hovedstaden, siger han. Samme budskab kommer fra professor Per Nikolaj Bukh. Han sagde onsdag til Berlingske, at den nye fordeling ”slet ikke giver mening”.

Astrid Krav afviser overfor Berlingske, at hun har spekuleret i at Køge skulle tjene på udligningsreformen.

Læs artiklen i Berlingske her (Kræver abonnement)

Peter Kofod, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Peter Kofod fylder 30 år

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Peter Kofod runder 30 år i dag

NAVNE | Peter Kofod kom i Folketinget i 2015, hvor han hurtigt fik den for DF vigtige post som retsordfører. Peter Kofod bliver blandt mange, både i og uden for partiet, opfattet som et stort politisk talent. Da DF manglede en spidskandidat til Europa-Parlamentet, blev han derfor spurgt af partiformand Kristian Thulesen Dahl, om ikke det var en opgave for ham. Som Peter Kofod siger til Berlingske:

”Når formanden henvender sig og spørger, om man kan gøre dette for DF, så gør man selvfølgelig det. Jeg tog det også som en kompliment. Det er ikke alle, der bliver spurgt”.

Peter Kofod Poulsen er uddannet folkeskolelærer og tilbringer tiden i Haderslev med sin hustru, når han er hjemme fra Europa-Parlamentet.

Kvoteflygtninge er tilbage i Danmark

I weekenden kommer de første kvoteflygtninge siden 2017 til Danmark

FLYGTNINGE | De første kvoteflygtninge siden 2017 kommer i weekenden til Danmark. Det skriver Altinget på baggrund af oplysninger fra Udlændingestyrelsen. I følge Altinget er der tale om de første 16 at i alt 30 kvoteflygtninge, der skal komme hertil fra lejre i Tyrkiet.

Det vækker glæde hos regeringens støttepartier. Dansk Folkeparti var store kritikere af beslutningen om igen at tage kvoteflygtninge og mente, at Socialdemokratiet brød sit løfte om en stram udlændingepolitik ved at gå med til igen at tage kvoteflygtninge.

På finansloven for 2020 er der sat 40 millioner kroner af til at tage imod op til 500 kvoteflygtninge.

DFUs formand Chris Bjerknæs.

DFU-formand: Brug for et nyt dagpengesystem

Det nuværende system slår alt for hårdt mod ansatte i f.eks. byggebranchen, som bliver ledige i kort tid, skriver Chris Bjerknæs i Jyllands-Posten

DAGPENGE | Tiden er inde til at nytænke og ændre hele dagpengesystemet, skriver DFUs formand Chris Bjerknæs i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Han slår til lyd for et system, hvor man får en højere ydelse de første par måneder og en gradvis lavere ydelse derefter. Det nuværende system går nemlig hårdt ud over de ansatte i industrien og i byggebranchen, som sendes hjem til kortvarig ledighed, når der er dårligt vejr eller fabrikkerne må skrue midlertidigt ned.

“Vi har brug for, at de, der tjener mere, får mere, men til gengæld kommer hurtigt i arbejde, fordi udsigten til at være ledig for en kort stund er tålelig, men ganske uholdbar i længere tid,” skriver Chris Bjerknæs.

Han peger på, at dagpengesatsen i dag svarer til 43 procent af normallønnen i industrien, i følge beregninger fra Det Økonomiske Råd. Det er markant mindre end for 30 år siden. Dengang svarede dagpengene til 63 procent.

“Den fleksibilitet for det arbejdende Danmark, der gerne vil holde hjulene i gang, bør vi honorere, så hvis man har ydet og betalt til sin a-kasse i årevis, skal man også kunne nyde, når omstændighederne byder det. 43 pct. af normallønnen i industrien er et alt for stort gab, som vi simpelthen ikke kan byde folk,” skriver Chris Bjerknæs.

Indlægget i Jyllands-Posten kan læses her.

Susanne Zimmer (Å) taler med pressen efter Alternativets gruppemøde i tirsdags, hvor anklagerne mod den nye leder Josephine Fock blev drøftet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Tidligere pressechef: Josephine Fock overfusede medarbejdere

Alternativets nye leder Josephine Fock i skudlinjen. Nu vil hendes forgænger Uffe Elbæk fortælle Hovedbestyrelsen ”om episoder med Josephine Fock”

ALTERNATIVET | Alternativets tidligere pressechef Magnus Haslebo siger til TV2, at han genkender det billede, som lørdag blev tegnet af Alternativets nye leder Josephine Fock i en artikel i Information. Her fortalte tidl. MF’ere og medarbejdere anonymt om voldsomme vredesudbrud, overfusninger og ruskerier fra Josephine Focks side, da hun sad i Folketinget fra 2015-2017.

“Jeg har flere gange siddet med en medarbejder, der har haft tårer i øjnene eller rystet over hele kroppen efter at have fået en tur af Josephine Fock. Jeg kender til sygemeldinger og folk, der er gået ned med stress,” siger han.

Josephine Fock sagde onsdag til TV2-programmet “Lippert”, at hun godt “kan genkalde mig episoder, hvor jeg er blevet gal”. Men hun husker dem ikke som beskrevet af de anonyme kilder. Hun vil ikke kommentere den tidligere pressechefs udtalelser.

Den tidligere leder af Alternativet, Uffe Elbæk, meddelte onsdag aften på Twitter, at han vil fortælle Hovedbestyrelsen om episoder med Josephine Fock. Uffe Elbæk skrev på Twitter:

Artiklen på TV2.dk kan læses her.

HELT KORT

Pressemøde torsdag morgen i Sundheds- og Ældreministeriet, efter at den første dansker er testet positiv for COVID-19. Foto: Philip Davali / Scanpix

Første dansker testet positiv for coronavirus

CORONA | Den første dansker, en 40-årig mand der er arbejder på TV2, er testet positiv for coronavirus. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde torsdag morgen. Den smittede har fået sygdommen på en skiferie i Norditalien og er nu i karantæne i sit hjem. Hans kone og søn er testet negativ.

Den smittede fortæller selv sin historie her på TV2.dk.

Foto: Odd ANDERSEN / AFP

Dansk cykelhold satte to verdensrekorder samme dag

VM-REKORDER | Det danske landshold satte onsdag hele to verdensrekorder i 4000 meter holdforfølgelse ved VM i banecykling i Berlin. Den seneste rekord blev sat i semifinalen mod Italien, hvor danskerne nåede ned på 3 minutter og 46,203 sekunder. Det danske hold møder New Zealand i finalen.

TWITTER & FACEBOOK

Peter Skaarup skriver på Twitter om balladen i Alternativet:

Kristian Thulesen Dahl om Radikale Venstres nye trusler om at vælte regeringen:

POLITISK KALENDER – torsdag den 27. februar 2020

Kl. 10.00: Møde i folketingssalen – bl.a. disse sager:

Foto: Christoffer Regild

8) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 68: Forslag til folketingsbeslutning om inddragelse af kørekort ved hasarderet kørsel. Af Ole Birk Olesen (LA) m.fl.

9) Forhandling om redegørelse nr. R 7: Udenrigsministerens redegørelse om udviklingen i EU-samarbejdet.

10) Forespørgsel nr. F 40: Forespørgsel til udenrigsministeren om EU’s fremtid og involvering af nationale parlamenter. Hvad kan udenrigsministeren oplyse om regeringens holdning til den kommende konference om EU’s fremtid og til Europaudvalgets seks forslag om involvering af nationale parlamenter? Af Søren Søndergaard (EL), Lars Aslan Rasmussen (S), Jan E. Jørgensen (V), Morten Messerschmidt (DF), Jens Rohde (RV), Halime Oguz (SF), Katarina Ammitzbøll (KF), Rasmus Nordqvist (ALT) og Peter Seier Christensen (NB).