MORGEN: DF vil have forespørgselsdebat om facebook-løgne | Blot 38 personer har søgt asyl i Danmark

0
1869
Morten Messerschmidt, klima- energi og EU-ordfører, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Efter løgne om DF på Facebook: Indkalder statsministeren til forespørgselsdebat

Falske Facebook-opslag har spredt løgne om DF. Nu går Morten Messerschmidt til statsministeren

FACEBOOKSVINDEL | Via falske profiler og forfalskede nyhedshistorier har en svindler spredt løgne om Dansk Folkeparti på Facebook. Svindleren har bl.a. lavet et falsk opslag, hvor DFs EU-ordfører Morten Messerschmidt kritiserer Dronning Margrethe for hendes udtalelser om klimaet i et fødselsdagsinterview med Politiken. En ekspert har kaldt de falske opslag for “noget af det dygtigste misinformation, der er set i Danmmark”, og det får nu Morten Messerschmidt til at rejse sagen politisk. Messerschmidt siger til Berlingske, at han vil indkalde statsminister Mette Frederiksen til en foresørgselsdebat med Folketingets partier for at sætte fokus på problemet og “udvikle ideer til at håndtere det bedst muligt”.

“Hvis sandt og falsk på den her måde glider sammen, påvirker det os alle sammen, uanset hvilket politisk parti man repræsenterer,” siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

Det falske opslag med Morten Messerschmidt – fra TjekDet, som har taget et skærmbillede fra den nu slettede falske facebookside.

Han overvejer at politianmelde de falske opslag. Først skal det dog afklares, om der er bestemmelser i straffeloven, der gør dem ulovlige og strafbare.

Ud over Morten Messerschmidt er DFs tidligere EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth blevet misbrugt, og der er bragt et “link” til en falsk Berlingske-artikel.

Læs mere om sagen på ditoverblik: Falske facebookprofiler brugt til at sprede løgne om DF-politikere

Center Sandholm som bl.a. består af Røde Kors’ asylcenter, Udlændingecenter Nordsjælland (UCN) og Ellebæk, som er kriminalforsorgens institution for frihedsberøvede asylansøgere. Foto: Kriminalforsorgen

Blot 38 personer har søgt asyl i Danmark

Siden Corona-virussen brød ud har kun 38 søgt asyl herhjemme. DF vil bruge erfaringen i den videre politiske proces

ASYLANSØGERE | I takt med at flere og flere lande rundt i verden har lukket deres grænser som følge af coronakrisen, er asyltallene faldet betragteligt og særligt i Danmark. Det viser de nyeste tal fra de danske udlændingemyndigheder, ifølge Kristeligt Dagblad.

I de seneste uger er der sket et pludseligt fald. I uge 12 var det blot 16 personer, der søgte asyl. Ugen efter var det otte. Så ni. Og i uge 15, som er den seneste uge, der er opgjort, registrerede udlændingemyndighederne blot fem asylansøgninger.

Selv om myndighederne fortsat ikke kan afvise asylansøgere ved grænsen, har de bevogtede grænser i Europa nedbragt antallet af spontane asylansøgere herhjemme markant.

Og den erfaring bør man tage med videre i den politiske proces, mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at man bør bruge coronakrisen som startskuddet til at rette fokus på de områder, hvorfra flygtningestrømmene udspringer.

“Problemet er jo ikke væk, fordi der ikke kommer nogen til grænsen lige nu. Der er stadig mennesker, der vil hertil, og også mennesker, der har brug for beskyttelse,” siger Pia Kjærsgaard til Kristeligt Dagblad.

“Problemet er jo ikke væk, fordi der ikke kommer nogen til grænsen lige nu”

Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører for DF, til Kristeligt Dagblad.

“Dem skal vi ikke lade i stikken, men de skal heller ikke til andre lande. Vi bør tage det meget mere seriøst, hvordan vi sætter ind og hjælper i nærområderne,” siger hun til avisen.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her.

Arkivfoto

Tyrkiet sender igen flygtninge mod den tyrkisk-græske grænse

Tyrkiet prøver tilsyneladende igen at øge presset på EU. Tyrkerne vil have flere penge for at tilbageholde flygtninge og migranter

MIGRANTKRISE | Tyrkiet er igen begyndt at sende flygtninge til den tyrkisk-græske grænse for at lægge pres på EU. Det skriver Jyllands-Posten. For to måneder slog 20.000 flygtninge og migranter lejr ved grænsen til Grækenland – lokket der op af Tyrkiet med løfter om, at de kunne komme videre til EU. Tyrkerne har siden trukket flygtningene tilbage og brændt deres lejre ned med henvisning til risikoen for coronasmitte. Men nu rapporteres der i følge Jyllands-Posten igen om at tyrkiske myndigheder transporterer syriske krigsflygtninge fra lejre i øst til bl.a. badebyen Kücükkuyu, der er kendt for at huse menneskesmuglere.

I følge Jyllands-Posten er strategien at presse EU til at betale mere til Tyrkiet for at holde migranter tilbage. EU betaler ca. 6 mia. euro til Tyrkiet over seks år. Tyrkerne kræver mere, men forhandlingerne om at forny aftalen er gået i stå. Desuden vil Tyrkiet have lempeligere visumregler til EU-landene.

“Når virussen er overstået, vil vi ikke opholde nogen, der ønsker at vende tilbage til den tyrkisk-græske grænse,” udtalte den tyrkiske indenrigsminister Süleyman Soylu, da lejrene ved den græske grænse blev ryddet i marts. Men det sker tilsyneladende allerede nu, selv om coronakrisen fortsat raser i Tyrkiet.

Ambassadør Carla Sands debatindlæg på Altinget.dk, der udløser kritik i Folketinget.

DF undrer sig over USA-støtte til Grønland

USA vil yde pludselig økonomisk støtte til Grønland. Det er en provokation, lyder det fra DFs udenrigsordfører Søren Espersen og en række andre partier

GRØNLAND | En enkelt sætning i et debatindlæg om USA’s rolle i Arktis, som USA’s ambassadør til Danmark, Carla Sands, mandag fik bragt på Altinget.dk, har fået flere af Folketingets partier op af stolene.

I debatindlægget skrev Carla Sands:

”Den amerikanske regering er ved at udarbejde en substantiel pakke med økonomisk støtte, der kan give fornyet energi til væksten i Grønland.”

Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen er ikke begejstret for den amerikanske plan om økonomisk hjælp til Grønland.

”Når man normalt tilbyder den slags substantielle økonomisk løft, så foregår det til ulande. Derfor er den slags tilbud en fornærmelse over for Grønland og over for rigsfællesskabet,” siger Søren Espersen, der er grønlandsordfører for Dansk Folkeparti til Altinget.dk.

Han sammenligner det med, hvis Danmark tilbød økonomisk hjælp til de tidligere dansk-vestindiske øer, som Danmark i 1917 solgte til USA. Det ville USA nok finde lidt mærkeligt, pointerer Søren Espersen.

Læs mere på Altinget her.

TWITTER & FACEBOOK

Peter Skaarup på Twitter:

Debattøren Karsten Brønnum kommenterer på Twitter historien om, at Bibelselskabet har skrevet ordet “Israel” ud af den nye udgave af Det Ne Testamente: