MORGEN: Anti-terroraktion ryster Danmark | 83 risikerer at miste deres nye danske statsborgerskab

0
2512
Politiet slog onsdag den 8. december til mod 20 adresser i seks forskellige politikredse. Her i Gersagerparken i Greve. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Anti-terroraktion ryster Danmark

20 anholdt og mistænkt for at ville planlægge militant, islamistisk terrorangreb på dansk jord. Politikere roser politiets indsats

TERROR | “Det er helt vildt, og det bekræfter bare det, vi tidligere har fået at vide fra politi og efterretningstjeneste. At der er ganske mange personer, som er i Danmark, som både har viljen og også forsøger at tilvejebringe kapaciteten til at begå terror. Og jeg priser mig lykkelig over, at vi har nogle politimyndigheder og en efterretningstjeneste, som overhovedet er i stand til på 20 forskellige adresse på én og samme tid at få sat folk ud af spillet”.

Det siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til TV2 om den anti-terroraktion, som politiet og PET iværksatte onsdag, og som medførte anholdelser af 20 formodede islamister rundt om i landet.

Justitsminister Nick Hækkerup beklager over for Politiken, at han på nuværende tidspunkt ikke kan give mere konkrete informationer om sagen.

“I virkeligheden kan jeg ikke sige særlig meget. Men hvis jeg nu prøver at gå så langt, som jeg overhovedet kan: Det er en stor aktion, som er gennemført i dag (onsdag, red.). Den er gennemført vellykket, den har været velforberedt og veleksekveret. Nu bliver der selvfølgelig et retligt efterspil, hvor vi skal retsforfølge dem, som vi nu har fået greb om. Men det er stort set, hvad jeg kan sige. Sorry,” siger han.

“Det er helt vildt, og det bekræfter bare det, vi tidligere har fået at vide fra politi og efterretningstjeneste”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand, til Politiken

83 risikerer at miste deres nye danske statsborgerskab

Gennemgang af 21.000 sager om tildeling af indfødsret viser, at knap 100 måske har fortiet kriminelle handlinger

STATSBORGERSKAB | En gennemgang af 21.000 sager om dansk statsborgerskab viser, at flere personer kan have fortiet kriminelle handlinger i deres ansøgninger og dermed er blevet tildelt dansk statsborgerskab på et fejlagtigt grundlag. Det betyder, at 83 personer nu risikerer at miste statsborgerskabet igen. Det er resultatet af en undersøgelse foretaget af Udlændinge- og Integrationsministeriet. Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Socialdemokratiet blev i fjor enige om at skærpe opmærksomheden på kriminelle forhold i forbindelse med ansøgninger om statsborgerskab, og det er årsagen til, at de godt 21.000 sager nu er blevet gennemgået på ny. Det skriver Politiken i dag.

Dennis Flydtkjær, skatteordfører (DF). Foto: Steen Brogaard

Skatteminister vil ændre lov, der sikrer boligejere mod forkerte ejendomsvurderinger

DF-ordfører frygter, at ændring vil gå ud over boligejere, som vil få alt for forskellige ejendomsvurderinger

EJENDOMSVURDERINGER | Skatteminister Morten Bødskov (S) lægger op til at ændre den to år gamle ejendomsvurderingslov, der har betydet en nedsættelse af grundvurderinger og boligskat for tusindvis af boligejere. Det vækker bekymring hos Dansk Folkeparti, der mener, at ændringen vil være til ugunst for boligejerne og føre til alt for forskellige ejendomsvurderinger og beskatning.

“Det var det, der gik galt i det gamle system. Der skal være lighed for loven, og jeg er bange for, at det bliver der ikke med det nye system,” siger skatteordfører Dennis Flydtkjær til Politiken.

Tusindvis af boligejere har de senere år fået nedsat deres grundvurderinger og boligskat, fordi Skat havde sat vurderingerne for højt, og det er denne mulighed regeringen nu vil ændre.

Antallet af kristenforfølgelser vokser i de arabiske lande. I Algeriet er 15 ud af 50 kirker de seneste år blevet lukket af myndighederne. Enkelte er blevet åbnet igen.

Røde partier vil ikke give forfulgte kristne særlig fokus

Forslag fra den konservative Naser Khader (K) afvises af Alternativet og Socialdemokratiet

KRISTENFORFØLGELSER | Forfølgelser af kristne mindretal i bl.a. Mellemøsten skal ikke have særlig fokus, mener flere partier i rød blok. Et forslag fra den konservative Naser Khader, som ønsker en forespørgselsdebat og en resolution om kristenforfølgelser, skydes ned af De Radikale, Alternativet og Socialdemokratiet overfor Kristeligt Dagblad.

“Jeg tror, at man bedst kæmper kampen for forfulgte religiøse mindretal på den principielle bane ved at tale om problemet bredt. Jeg er bange for, at vi kan bidrage til den sekteriske tankegang, undertrykkerne har, hvis vi kæmper særligt for vores egen religion,” siger den radikale udenrigsordfører Martin Lidegaard, som dog understreger, at han mener at “kristenforfølgelser er et kæmpe problem”.

Nogenlunde samme begrundelse lyder fra de to andre partier. Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen bakker til gengæld forslaget op:

“Forfølgelse af kristne bliver et større og større problem, og det skal vi ikke fortie,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Rasmus Paludan ankommer til valgfesten hos Stram Kurs på Christiansborg i København under Folketingsvalget.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Stram Kurs får suspenderet indsamling af vælgererklæringer

Valgnævnet giver Stram Kurs gult kort, mens mulig fusk med vælgererklæringer bliver undersøgt

PARTIER | Partiet Stram Kurs har midlertidigt fået suspenderet sine vælgererklæringer, mens Valgnævnet undersøger om erklæringerne er indsamlet i strid med reglerne.

“Valgnævnets afgørelse om midlertidigt at udelukke Stram Kurs fra fortsat at indsamle vælgererklæringer (“gult kort”) indebærer, at Stram Kurs ikke kan indsamle vælgererklæringer, hverken digitalt eller papirbaseret,” skriver nævnet i sin afgørelse.

Mistanken om fusk begrundes bl.a. med, at Stram Kurs uden samtykke har benyttet emailadresser fra folketingsvalget 2019 til partiets nuværende indsamling af vælgererklæringer til EU-parlamentsvalget i 2024.

Partileder Rasmus Paludan afviser overfor DR, at der er fusket. “Reglerne er fulgt til punkt og prikke. Vi lever åbenbart i en bananrepublik,” skriver han i en mail til DR.

DFs Peter Skaarup under onsdagens samråd med kulturminister Rasmus Prehn. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skaarup savner svar efter samråd om tyveri fra Rigsarkivet

Kulturminister foreslår frit lejde-ordning for at få stjålne dokumenter tilbage til Rigsarkivet

NAZITYVERI | Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup er ikke tilfreds med den redegørelse, som fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) onsdag gav i et samråd om tyverier af nazi-dokumenter fra Rigsarkivet. Kulturministeren kaldte i samrådet Rigsarkivets håndtering kritisabel, og han sagde, at ansvaret påhviler den tidligere rigsarkivar. Men Peter Skaarup, der havde indkaldt til samrådet, savner flere oplysninger:

”Det er mangelfuldt, at han ikke præcist kan sige, hvor kæden er hoppet af. For ansvaret skal placeres,” siger Peter Skaarup til Politiken.

To mænd blev i 2013 dømt for at havae stjlet papirer fra Rigsarkivet, herunder retsopgørsdokumenter fra efterkrigstiden. Kulturministeren har oplyst, at der stadig er stjålne dokumenter i omløb. Han sagde i onsdagens samråd, at han har bedt Justitsministeriet om at undersøge muligheden for en frit lejde-ordning.

POLITISK KALENDER – torsdag den 12. december 2019

Arkivfoto

08:30 Minister skal i samråd om Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er i dag kaldt i samråd om indkøbs- og regnskabsforholdene i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Samrådet kan ses på Folketings-TV her.

Bent Bøgsted (DF) og Anne Valentina Berthelsen (SF) på vej til samråd med forsvarsminister Trine Bramsen (S) om indkøbs- og regnskabsforholdene i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kl. 10:00: Møde i folketingssalen – blandt andet disse punkter:

1. behandling af beslutningsforslag nr. B 9: Forslag til folketingsbeslutning om en udredning af EU᾽s indvirkning på dansk udlændingepolitik

DF ønsker en udredning iværksat af regeringen af EU’s påvirkning på dansk udlændingepolitik. Forslaget begrundes med, at den udlændingepolitik, som tidligere borgerlige flertal har stået bag siden 2010, udhules af en række internationale forpligtelser, herunder især EU-regler. Med henvisning til en række konkrete domme afsagt af EU-Domstolen på udlændingeområdet peger forslagsstillerne desuden på, at EU-Domstolen fører en aktivistisk praksis, der går imod love og regler, der ellers nyder stor parlamentarisk opbakning i Danmark. Forslaget er stillet af DF.

Eventuelt: 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 25: Forslag til folketingsbeslutning om loft over tildeling af dansk statsborgerskab

DF foreslår, at regeringen inden udgangen af indeværende folketingsår ændrer cirkulæret om naturalisation, sådan at højst 1.000 udlændinge om året kan tildeles dansk statsborgerskab ved naturalisation eller erklæring.

1. behandling af beslutningsforslag nr. B 26:Forslag til folketingsbeslutning om tildeling af betinget indfødsret

DF foreslår, at regeringen skal stille forslag om ændring af loven om indfødsret, så tildeling af indfødsret sker betinget for en periode på 10 år.

1. behandling af beslutningsforslag nr. B 29:  Forslag til folketingsbeslutning om modeller for samtaler med ansøgere, der ønsker dansk statsborgerskab

Det Konservative Folkepartis foreslår, at regeringen inden udgangen af indeværende folketingssamling fremlægger forskellige modeller for, hvordan der kan afholdes screeningssamtaler med enten alle eller udvalgte statsborgerskabsansøgere.

Forespørgsel nr. F 24: Forespørgsel om konsekvenserne af højere offentlige ydelser til flygtninge og indvandrere

Stillet af Venstre: Hvordan vil regeringen forhindre, at de højere offentlige ydelser til flygtninge og indvandrere fører til øget asyltilstrømning til Danmark?

TWITTER & FACEBOOK

DFs formand Kristian Thulesen Dahl roser politiet efter gårsdagens antiterroraktion:

DFs Marie Krarup kommenterer også på antiterroraktionen: