Mikael Jalving i Blåt Kvarter: De borgerlige har solgt ud i 50 år

0
4973
Mikael Jalving og DFs poressechef Jesper Beinov, der er vært på "Blåt Kvarter".

De borgerlige må lære at stå op og kæmpe for det samfund, de tror på, siger debattøren og forfatteren Mikael Jalving i ugens udgave af DFs Youtube-magasin “Blåt Kvarter”

Når kernefamilien bare er blevet én familieform blandt mange, når børn får lov at vælge deres eget køn og når kristendommen ikke længere opfattes som bedre end andre religioner, så er det udtryk for, at de borgerlige har solgt ud af deres værdier i alt for mange år.

Det siger debattøren, forfatteren og historikeren Mikael Jalving i denne uges udgave af ”Blåt Kvarter”, Dansk Folkepartis nye Youtube-program, der sætter fokus på den borgerlige idedebat.

Når det ene er lige så godt som det andet

”Selv om de borgerlige partimæssigt har haft en relativ succes de seneste årtier, er det slående, at alt det, der har med det nære liv at gøre – barndommen, familien og kernefamilien – har fået lov at blive voldsomt politiseret af venstrefløjen. Der er skyllet en moralsk relativisme ind over os, hvor det ene kan være lige så godt som det andet. De borgerlige har selv bidraget og været med til at dekonstruere dét, som var det borgerlige projekt op gennem det 20. og starten af det 21. århundrede ,” siger Mikael Jalving.

“Alt det, der har med det nære liv at gøre – barndommen, familien, kernefamilien – har fået lov at blive voldsomt politiseret af venstrefløjen”

Han fortsætter:

”Digitaliseringen, identitetspolitikken, globaliseringstankegangen – alt det har været med til at rulle traditionelle borgerlige dyder og normer tilbage, så borgerlige er blevet hjemløse i deres eget hjem. Derfor har vi også åbnet Danmark for hele verden, så folk kan rejse hertil uden at have en kinamands chance for at blive integreret. Vi har solgt ud – og det har vi gjort i mindst 50 år,” siger Mikael Jalving, som mener, at starten på det borgerlige udsalg går tilbage til ungdomsoprøret i 1968, hvor venstrefløjen fik erobret dagsorden:

”Krisen er dybere end vi kunne ønske os, og vi kommer ikke ud af den de næste tre et halvt år,” siger han.

Traditionelle borgerlige dyder og normer er blevet rullet tilbage, så borgerlige er blevet hjemløse i deres eget hjem, mener Mikael Jalving.

Håb blandt unge borgerlige

Heldigvis ser Jalving håb om en ny borgerlig oprustning. Han laver en podcast for Jyllands-Posten om blå bloks kvaler, og her har han interviewet flere markante, unge, borgerlige debattører. De samtaler har givet den 52-årige Jalving til at tro på, at der er en voksende nysgerrighed om det borgerlige ’projekt’ blandt unge, som med egne øjne har set, hvad de sidste 50 års venstreorientering har gjort ved det danske samfund.

”Det er unge, som har fået nogle erfaringer på egen krop. De har hørt deres venstreorienterede pædagoger og lærere tale om det multikulturelle samfund osv. Men de oplever en anden virkelighed. Derfor bliver den første opgave for de borgerlige at tro deres egen øjne. Tro på, at det de oplever, er virkeligheden. Der er parallelsamfund. Der er etniske spændinger som aldrig før. Vi er blevet en stat med flere folk. Det er ikke bare en fortælling, som onde mennesker har fundet på,” siger Mikael Jalving i ’Blåt Kvarter’.

“De har hørt deres venstreorienterede pædagoger og lærere tale om det multikulturelle. Men de oplever en anden virkelighed”

Han opfordrer alle borgerlige til at stå op for den samfundsmodel, de tror på.

”Vi er nødt til at tale om problemerne mere direkte. Vi skal turde ødelægge lidt af den gode stemning, når vi sidder bænket ved familiebordet. For eksempel ved at turde sige, at det er galimatias, når man vil lade femårige skifte køn, eller når vi i 40 år har åbnet vores grænser for alle mulige mennesker,” siger Mikael Jalving i Blåt Kvarter.

Hele udsendelsen kan ses her: