Martin Henriksen: Danmark mangler handlingsplaner mod islamistisk infiltration

0
3532
Martin Henriksen (DF), tidl. folketingsmedlem, medlem af Hovedbestyrelsen i DF. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører frygter, at islamister og kriminelle infiltrerer myndigheder og offentlige instanser

I oktober gik en 45-årig it-ekspert hos fransk politi til angreb og knivdræbte tre mænd og en kvinde i politiets hovedkvarter i Paris. En femte blev livsfarligt såret. Det viste sig efterfølgende, at manden tilhørte en radikal udgave af islam. Han var konverteret for 10 år siden og havde i månederne op til angrebet skiftet tøjstil og var begyndt at udtrykke forståelse for ”visse grusomme handlinger begået i religionens navn”.

I sidste weekend kom det frem, at der er strammet op for sikkerheden i dansk politi. Nu skal politiansattes ægtefælle, kæreste og hjemmeboende børn granskes af Politiets Efterretningstjeneste. De ansatte skal skrive under på, at deres nærmeste må gås efter i sømmene. Hvis de siger nej, risikerer de at blive fyret.

Oplysningen om den skærpede PET-kontrol fik Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen til tasterne. Han skrev, at det var en trist udvikling, men:

”Det er nødvendigt, især i takt med at der kommer flere og flere med mellemøstlig baggrund ind i politiet,” skrev han.

Brug for handlingsplan

Men står det til Martin Henriksen, så er der brug for yderligere tiltag. Han mener, at myndighederne, regeringen og Folketinget bør udarbejde handlingsplaner, der forholder sig til, at demokratiske systemer og offentlige instanser kan blive infiltreret af især islamistiske personer og grupper, der er fjendtligt indstillet overfor Danmark og danskerne.

Med andre ord mener Martin Henriksen, at en sag som den fra Paris, hvor politiet infiltreres af en islamist, der angriber kolleger i islams navn, ikke er utænkelig i Danmark. Derfor bør der tages de fornødne forholdsregler:

”Det ligger i islams natur, at man er meget aggressiv i forhold til at erobre nye områder. Derfor tror jeg, at der er muslimer, som har en bevidst strategi om at kunne besætte vigtige poster i Danmark og derfra øve indflydelse og bekæmpe anderledes tænkende. Det udgør en sikkerhedstrussel for det danske samfund og kan i sidste ende koste menneskeliv. Derfor bør vi have en politisk debat om, hvad vi gør for at forhindre denne trussel,” siger Martin Henriksen.

”Det ligger i islams natur, at man er meget aggressiv i forhold til at erobre nye områder”

Loyale overfor klanen

Foruden radikaliserede muslimer, som vil bekæmpe det vestlige samfund, mener han, at særlige klanstrukturer og loyalitet i indvandrermiljøer udgør en trussel, der skal dæmmes op for:

”Det kan sagtens være folk, som går ind i jobbet af oprigtig interesse, men som så fanges ind af, at de kommer fra en stærk klan eller et religiøst miljø, hvor der er en forventning om at de skal yde nogle tjenester til gengæld eller udvise loyalitet. Det pres tror jeg, at rigtig mange har svært ved at sige fra overfor”.

Risikerer du ikke hermed at rette en mistanke mod alle muslimer, der f.eks. er ansat i politiet?

”Jeg påstår ikke, at alle med muslimsk baggrund udgør en sikkerhedstrussel. Slet ikke. Mit ærinde er bare at påpege, at der er et problem, som vi ikke tager alvorligt nok. Derfor opfordrer jeg til, at de ansvarlige ministre og Folketinget tager emnet op, så vi kan få en debat om, hvad vi gør”.

Hizb-ut Tahrir-folk hyret af Region Hovedstaden

Martin Henriksen gør opmærksom på, at der allerede har været eksempler på, at personer fra ekstremistiske miljøer har fået job hos myndigheder, hvor de har haft adgang til endog meget følsomme oplysninger. Ekstra Bladet kunne i 2016 afsløre, at to ledende personer fra den radikale islamistiske organisation Hizb-ut Tahrir var hyret af Region Hovedstaden til at teste og implementere it-systemet Sundhedsplatformen. Det fik dengang en sikkerhedsekspert til at advare om, at de var farlige.

”Jeg kan slet ikke få ind i mit hoved, hvordan man kan ansætte folk med tilknytning til Hizb-ut Tahrir og så endda til at arbejde med sundhedsvæsenets it-systemer. At man gør det viser, at man nogen steder stadig har et meget naivt syn på islams rolle,” siger Martin Henriksen.

”Jeg kan slet ikke få ind i mit hoved, hvordan man kan ansætte folk med tilknytning til Hizb-ut Tahrir”