Kritik af EU-Parlamentet: Betaler for at få bragt interview med politikere

0
1311
Morten Messerschmidt kalder det en totalt falliterklæring, at Europa-Parlamentet selv betaler for at få bragt interviews med danske parlamentarikere. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt kalder det en total falliterklæring, at EU-Parlamentets danske kontor har betalt for at få bragt artikel med to danske parlamentarikere

Et interview med to danske medlemmer af Europa-Parlamentet, som blev bragt på Politikens netavis den 11. juli, bliver nu kritiseret fra flere sider.

Interviewet, hvor Venstres Linea Søgaard-Lidell og SFs Margrethe Auken fortæller om deres arbejde med EU’s klimapolitik, var nemlig ikke et helt almindeligt interview. Der var tale om såkaldt ”annoncørbetalt indhold”, og annoncøren, der havde betalt, var Europa-Parlamentet selv. Artiklen var lavet uafhængigt af Politikens redaktion.

“Et dybt politisk valg”

Både Enhedslistens Søren Søndergaard, Kristendemokraternes Jens Rohde og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der alle er tidligere europaparlamentarikere, ser kritisk på, at Europa-Parlamentet betaler for at få interviews med politikere bragt i danske medier.

”Jeg forstår simpelthen ikke, at EU-Parlamentets informationskontor vil bidrage til det her. For det rejser jo en masse spørgsmål: Altså, hvem står for udvælgelsen af de politikere, der er blevet udvalgt? Hvad er det for nogle vinkler, der tages op? Det er jo dybt politisk,” siger Søren Søndergaard til Berlingske.

”Europa-Parlamentet skal ikke købe sig til opmærksomhed for parlamentarikerne,” siger Morten Messerschmidt til avisen.

Han mener, at de danske EU-politikere har masser af muligheder for at komme til orde i medierne. Derfor er det en ”total falliterklæring”, at Europa-Parlamentet bruger skattekroner på at promovere dem. DF-næstformanden afviser, at det kan sammenlignes med partiernes egne medier som eksempelvis ditOverblik, der udgives af Dansk Folkeparti.

”Der er meget stor forskel. Alle partierne får støtte fra staten i Danmark, alle partierne og grupperne får støtte i EU. Dem kan man så bruge inden for nogle rammer. Men derfra og så til at sige, at ud over den massive støtte, partier og parlamentarikere får, skal Europa-Parlamentet til at købe betalt journalistik i Politiken for at promovere sine parlamentarikere, er da noget helt andet,” siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

Afviser kritiken

Hos Europa-Parlamentets danske kontor afviser kontorchef Anne-Mette Vestergaard kritikken. Hun betegner artiklen i Politiken som information og siger til Berlingske, at kontoret forsøger at skabe politisk balance.

”Vi er sikre på, at alle dem, der vil komme til orde, kommer til orde,” siger hun.