”Jeg læste alle partiprogrammerne – så var jeg klar over, at jeg er DF’er”

0
3200
Jeremy Pedersen er medlem af DFUs hovedbestyrelse og konstituteret som landskasserer.

NY SERIE: UNG & NATIONALKONSERVATIV | 21-årige Jeremy Pedersen er stolt over at kalde sig nationalkonservativ. For der er brug for unge, der kæmper for Danmark og for at styrke kristendommen, som er under pres fra islam. Mød Jeremy i vores nye serie om at være ung og nationalkonservativ

Af Steen Trolle

Nationalkonservatisme og Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) ligner ikke umiddelbart det oplagte valg for Jeremy Pedersen. Den 21-årige vestjyde kommer fra en familie, der bestemt ikke er DF’ere – ja, faktisk fik hans mor lidt af et chok, da hun fandt ud af, at sønnen havde meldt sig ind i DFU.

Han kendte heller ingen DFUere blandt andre unge i hjembyen Varde. Han var den første DFUer på det lokale gymnasium, og på hans studie i Aarhus er han, mildt sagt, heller ikke omgivet af en masse nationalkonservative.

Men for Jeremy stod det ret hurtigt klart, at det var i Dansk Folkeparti han følte sig politisk hjemme.

”Jeg har ikke fået politik ind med modermælken, men jeg begyndte at interessere mig for politik, da jeg gik i 9. klasse. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg ikke var politisk enige med hverken mine forældre eller søskende. Jeg synes indvandring og retspolitik var noget af det vigtigste, og jeg havde hurtigt en fornemmelse af, at jeg var borgerlig. Jeg læste alle partiernes programmer igennem, og så stod det klart for mig, at det var Dansk Folkeparti, jeg var mest enig med,” fortæller Jeremy.

“jeg havde hurtigt en fornemmelse af, at jeg var borgerlig”

Konflikter på fodboldholdet

Han gik til fodbold og havde ikke tidligere tænkt politik som noget ’man kunne gå til’, for han kendte ingen i Varde, der var aktive i ungdomspolitik. Men Jeremy besluttede sig for at melde sig ind i DFU Esbjerg & Omegn, som var den nærmeste forening, og pludselig var han den første DFUer i Varde.

”Det var ret specielt. Jeg spillede meget fodbold på det tidspunkt, men pludselig oplevede jeg, at fodboldkammerater begyndte at tage afstand fra mig. Der var nogle indvandrerdrenge på holdet, og hvis jeg f.eks. kommenterede på Israel-Palæstina-konflikten, opfattede de det som et angreb på dem. Det gav nogle konflikter på holdet, selv om jeg jo syntes, at det skulle være muligt at være kammerater, selv om vi havde forskellige holdninger,” siger Jeremy.

“pludselig oplevede jeg, at fodboldkammerater begyndte at tage afstand fra mig”

Han måtte ofte kæmpe for sine holdninger, og en enkelt gang har han oplevet at blive slået ned, fordi han blev genkendt som den lokale DFU´er efter en bytur. Et overfald han har fortalt om til Ekstra Bladet her.

Efterhånden fyldte politik det meste af fritiden. Jeremy kom med i bestyrelsen i DFU Esbjerg & Omegn og snart blev han næstformand. Han fortæller, at Julie Gotschalk, ungt byrådsmedlem for DF i Varde, var god til at skubbe på, så Jeremy fik mod på at påtage sig et stadig større ansvar.

Kristendommen skal styrkes

I dag er Jeremy Pedersen medlem af hovedbestyrelsen i DFU og medlem af DFUs politiske udvalg. Han er for nylig blevet konstitueret som landskasserer i DFU, og selv om han pt. ikke har personlige ambitioner om at gøre politisk karriere, så bruger han mange timer på politik. For kampen for at udbrede det nationalkonservative budskab er vigtig, mener Jeremy:

”For mig betyder det rigtig meget at kalde sig nationalkonservativ. Vi lever i et land, hvor kristendommen er vores religion, men hvor de kristne rødder desværre bliver svagere og svagere. Der er ikke ret mange danskere, som vil sige, at kristendommen betyder meget for dem, og det har givet plads for islam, som er en meget dominerende religion. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at få italesat, hvor meget kristendommen betyder for Danmark,” siger Jeremy – ogg fotsætter:

“Det er kristendommens skyld, at vi har et velfungerende samfund, baseret på næstekærlighed – at man tænker på andre, inden man tænker på sig selv. Islam har ikke det samme næstekærlighedsbegreb. Derfor gør det en forskel, når man importerer en masse mennesker, som ikke er vokset op med næstekærlighed. Folk, som ikke mener de skylder de vantro noget. Så er det vi ser, at det f.eks. boomer ud med overfaldsvoldtægter”.

“Vi lever i et land, hvor kristendommen er vores religion, men hvor de kristne rødder bliver svagere og svagere,” siger Jeremy Pedersen.

”Vi er borgerlige”

Kristendommen er noget af det meste centrale for nationalkonservatismen, mener han. Men DF bør også slå mere på sin grundlæggende position som et borgerligt parti.

”Der må ikke være tvivl om, hvem vi skal samarbejde med. Vi hører til blandt de borgerlige partier”.

Hvad vil det sige at være borgerlige?

”Det betyder eksempelvis, at når jeg går på gaden og ser en person i en stor Mercedes, så får jeg ikke ondt i r…. Jeg tænker, at vedkommende har arbejdet for det og bidraget til samfundet. Jeg synes vedkommende fortjener anerkendelse og beundring – ikke misundelse”.

Jeremy Petersen kan dog godt forstå, at Dansk Folkeparti ikke har lagt sig helt op ad Liberal Alliance og Konservative i skattepolitikken:

”Jeg kan godt forstå, at man ikke hovedkulds går ud og vil give skattelettelser til de rigeste. Jo, hvis pengene kunne tages fra dem, vi bruger på ikke-vestlig indvandring. Men ikke hvis de skal tages fra sygehuse, ældre osv. Så er det fornuftigt at afstå fra skattelettelser”.

Hvad tror du er forklaringen på at Dansk Folkeparti fik en lussing af vælgerne til folketingsvalget?

”En del af forklaringen er nok, at vi ikke har haft en tilstrækkelig borgerlig profil. Men den vigtigste grund er, at folk har købt fuldstændig ind på Socialdemokratiet og Venstres fortælling om, at de også står for en stram udlændingepolitik. DF har nok i virkeligheden sejret lidt for meget. De andre partier har indset, at de er nødt til at gå med på DFs politik. Derfor påstår næsten alle partier i dag, at de står for en stram udlændingepolitik,” siger Jeremy.

“DF har nok i virkeligheden sejret lidt for meget”

Flere unge

Hvis udviklingen skal vendes, skal Dansk Folkeparti bl.a. være bedre til at tiltrække unge vælgere. DFU har haft medlemsfremgang de seneste år, men Dansk Folkeparti står generelt svagt blandt unge. Jeremy har sit bud på, hvad der skal til:

”Hvis vi skal tiltrække flere unge, skal vi være endnu bedre til at kommunikere, at vi er det eneste nationalkonservative parti i Danmark, og at nationalkonservatismen grundlæggende handler om at passe på Danmark. At hvis du gerne vil have at dine børn skal vokse op i et trygt og sikkert land, så er det den nationalkonservative kamp, du skal kæmpe,” siger Jeremy Pedersen.

Tre hurtige til Jeremy:

Har du et politisk forbillede?

”Søren Krarup. Han har altid været god til at sige tingene som de er, særligt på tidspunkter hvor det ikke var populært. Det har han været fuldstændig ligeglad med, og han endte med at få ret. For Krarup er kristendommen det altafgørende, og han siger, at den dag kristendommen ikke længere har rod i danskerne, så er det slut for Danmark. Jeg er helt enig”.

Hvis du skal nævne en bog, der har betydet noget for dig politisk?

“Bogen Europas undergang af Douglas Murray synes jeg er fantastisk. Det er et lidt nyere værk, men derfor kan den jo stadig være rigtig god. Jeg synes han rammer hovedet på sømmet i forhold til konsekvenserne af den migrationspolitik, som man har ført i Europa i de senere år”.

Hvis du kunne få gennemført én politisk beslutning?

”Så ville jeg sørge for at få lukket fuldstændig ned for al asyl, og så må vi i stedet hjælpe i nærområderne. Det ville betyde, at vi ville få sat en prop i for importen af ikke-vestlig indvandring. Det ville dog ikke løse hele problemet. Vi bliver også nødt til at sende de brodne kar hjem”.