Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due er glad. Folketingets øvrige partiet er positivt stemt overfor DF-forslag om dyrevelfærdsenheder i alle politikredse. Det vil styrke indsatsen mod dyremishandling, spår hun
Dyremishandlere har haft alt for let spil i nogen politikredse. Men det skal være slut nu. Står det til Dansk Folkeparti, skal der oprettes dyrevelfærdsenheder i alle landets politikredse, og dét forslag ser ud til at kunne samle hele Folketinget.
Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due fik i hvert fald opbakning fra alle folketingets partier under en dyrevelfærdsdebat i foråret. Hun håber nu, at de nye dyrevelfærdsenheder kan komme med allerede på finansloven for 2019.
”I dag er der politikredse, som ikke prioriterer området. Man tager imod en anmeldelse, og så sker der ikke mere, med mindre det er meget grelt. Ja, nogen har endda oplevet, at de blev opfordret til at ringe til Dyrenes Beskyttelse i stedet. Det er ikke godt nok, og derfor vil dyrevelfærdsenheder i alle politikredse være et stort skridt i den rigtige retning,” siger Karina Due.
Skal brænde for sagen
Sager om hvalpefabrikker, illegal import af hundehvalpe og vanrøgt af dyr, har vist, at der er brug for en styrket indsats. Der findes allerede dyrevelfærdsenheder i flere politikredse, blandt andet Nordsjællands Politikreds, og disse enheder har vist, at det hjælper at prioritere området.
”Men det er vigtigt, at man sætter nogle folk på opgaven, som brænder for sagen. Det skal være folk, der har et kendskab og en interesse for dyrevelfærd,” siger Karina Due, som anslår, at en dyrevelfærdsenhed skal bestå af to-tre politifolk.
Afslører andre lovovertrædelser
Erfaringer fra Norge og Sverige, som har et særligt dyrepoliti, har i øvrigt vist, at særlig dyreenheder ofte afslører andre typer af lovovertrædelser, når de efterforskes sager om dyrevelfærd.
”Politiet har nemlig erfaret, at dem, der har en voldelig adfærd over for dyr, ofte også har en voldelig adfærd over for mennesker og særlig deres partnere og børn,” siger Karina Due.