DFU blæser til kamp mod woke-bølgen: Den truer dansk kultur

0
1971
"Hvis denne individualisering vinder, så er der ikke noget dansk fællesskab tilbage," advarede Tobias Weische, formand for Dansk Folkepartis Ungdom, på DFs årsmøde. Foto: Carsten Lundager

Woke-bølgen og den politisk korrekte identitetspolitik truer alt det, der binder danskerne sammen, mener formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Tobias Weische

Statuer der skal fjernes, vejnavne der skal ændres, højskolesange der ikke må synges, børn der selv skal vælge køn og universiteter, der forbyder udklædningsfester og kønsbestemte ord, fordi de er krænkende.

Den identitetspolitiske woke-bølge skyller ind over Danmark, men nu er det på tide at sige fra. For woke-bølgen truer alt der, der binder danskerne sammen.

Det mener Dansk Folkepartis Ungdoms (DFU) formand Tobias Weische. På Dansk Folkepartis årsmøde i weekenden blæste han til kamp mod woke, og han bebudede, at DFU vil gå forrest i kampen.

“Vi skal give disse moderne hippier kamp til stregen. Vi skal kæmpe for den almindelige tilværelse. Tilværelsen hvor historien, kulturen, danskheden og kernefamilien er i centrum. Vi vil kæmpe for alt det i vores samfund, der binder os sammen som danskere. For hvis denne individualisering vinder, så er der ikke noget dansk fællesskab tilbage og dermed udvaskes den sammenhængskraft som vi ellers er så stolte af,” sagde Tobias Weische.

“Hvis denne individualisering vinder, så er der ikke noget dansk fællesskab tilbage”

DFU-formand Tobias Weische taler på DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

Frygter udskamning

DFU-formanden mener, at de borgerlige partier og meningsdannere har forsømt at tage klar afstand fra woke-fænomenet. Formentlig fordi, som han siger til ditOverblik, de frygter udskamning og shitstorme:

”Man risikerer hurtigt at blive udskammet totalt af visse kredse og beskyldt for at være imod homoseksuelle, racist eller det der værre, hvis man går imod woke-bevægelsen. Men der er altså brug for, at der er nogen, der tør tage tyren ved hornene og sige, at det er for langt ude, når de ting, der før bandt os sammen – vores kulturskatte, sange osv. – pludselig ikke må hyldes mere, ” siger Tobias Weische.

I sin tale på årsmødet nævnte han en stribe eksempler på, at woke-bølgen truer fællesskabet. Eksempelvis når man afstår fra at afsynge ”Den danske sang er ung blond pige” af frygt for at ikke-blonde føler sig ekskluderet, når det i ramme alvor diskuteres, om vi skal have kønsneutrale lyskryds, når ordet ”indvandrer” beskyldes for at være ekskluderende, når dele af historien kræves udvisket, fordi den forbindes med slaveri eller racisme, eller når daginstitutioner har seancer, hvor børn selv skal beslutte, om de vil være dreng eller pige, for ”køn er jo bare en social konstruktion”.

DFU-formand Tobias Weische taler på DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

Opgør med individualiseringen

Tobias Weische ser eksemplerne som et resultat af en ekstrem individualisering, hvor alting tager udgangspunkt i den enkeltes stræben efter egen, individuel opfattelse af lykken.

“Det medfører i sidste ende, at der ikke længere er noget, der er rigtigt, og noget, der er forkert, fordi det beror på det enkelte individs begrundelse og subjektive moral,” sagde Tobias Weische på årsmødet.

“Vi har behov for et kulturopgør med individualiseringen. Der skal kort og godt tages et opgør med arven fra 1968, identitetspolitikken og Woke-bølgen. For hvis vi ikke tør at stå op for vores værdier, mod dem som vil ødelægge dem indefra, så har vi ikke styrken til at bekæmpe dem som vil ødelægge det udefra,” sagde han.

“Der skal kort og godt tages et opgør med arven fra 1968, identitetspolitikken og Woke-bølgen”