DF-ordfører: Vildsvinehegn kan redde dansk eksport

0
1211
Arkivfoto

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har sat en stopper for tysk eksport af svinekød til Kina. Vildsvinehegnet til Tyskland kan blive afgørende for Danmark, mener DFs landbrugsordfører Lise Bech

Det har været voldsomt omdiskuteret, men nu kan det meget vel blive dansk svineeksports redning. Vildsvinehegnet mod Tyskland, som Dansk Folkeparti var bannerfører for at få opført i 2019, kan komme til at spille en afgørende rolle, efter at der er fundet afrikansk svinepest i Tyskland. Det mener Dansk Folkepartis landbrugsordfører Lise Bech.

”Det ser ud til at være rettidig omhu, at forsøge at undgå, at den afrikanske svinepest kommer til Danmark, ” siger Lise Bech.

Vildsvinehegnet og Dansk Folkeparti fik – på trods af et bredt politisk flertal – dengang hårde ord med på vejen, husker landbrugsordfører Lise Bech. Men nu kan det selvsamme vildsvinehegn altså komme til at redde hele Danmarks svineeksport, mener hun.

Det er første gang, at der er konstateret afrikansk svinepest i Tyskland. Sygdommen, som ikke er farlig for mennesker, blev konstateret i et dødt vildsvin, der torsdag blev fundet tæt på grænsen til Polen i den østlige delstat Brandenburg. Det tyske landbrugsministerium meddelte fredag, at Tyskland midlertidigt har stoppet al eksport af svinekød til Kina og en række lande uden for EU efter fundet.

Det halvanden meter høje og knap 70 kilometer lange vildsvinehegn blev indviet i december 2019. Det har kostet ca. 45 millioner kroner at opføre.