MORGEN: De ældste elever kommer ikke i skole igen før sommerferien | “Israel” skrevet ud af Det Nye Testamente

0
2794
0.-5. klasserne er startet i skole igen, men de ældste elever må formentlig vente til efter sommerferien. Her er det Espergærde Skole i Nordsjælland. Foto: Keld Navntoft /Ritzau Scanpix 2020

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

De ældste elever kommer først i skole igen efter sommerferien

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører ærgrer sig over, at regeringen valgte at sende de yngste elever i skole først, for alt tyder nu på, at det betyder, at de ældste elever ikke kan komme i skole på denne side af sommerferien

FOLKESKOLEN | Eleverne i 6.-9. klasse må vente til efter sommerferien, før de kan komme i skole igen. Det vurderer både Danmarks Lærerforening, Kommunernes Landsforening (KL) og politikere i dag overfor Politiken. Forklaringen er, at der ikke er plads til flere elever på skolerne lige nu, fordi klasser og fælleslokaler er optaget af 0.-5. klasserne, der startede i sidste uge.

“Det er helt umuligt at få plads til flere elever. Det er er der hverken lokaler eller personale til,” siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Politiken.

Dansk Folkepartis uddannelssordfører Jens Henrik Thulesen Dahl er enig i, at der ikke er plads. Men han ærgrer sig:

“KL har ret i, at der ikke er plads til de ældste elever. Det vil ikke være forsvarligt ikke at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det er ærgerligt, at regeringen har valgt at lade de mindste elever komme i skole først, for nu får de ældste elever ikke en ordentlig afslutning,” siger han til Politiken.

Læs mere i Politiken her.

René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

DF undrer sig over nyt Venstre-krav til udligningsreform

Venstre vil have tilført 1 milliard kroner ekstra til kommunerne i udligningsforhandlingerne. “Det lyder lidt som spin,” siger DFs finansordfører til Jyllands-Posten

UDLIGNING | Dansk Folkepartis finansordfører Rene Christensen undrer sig over et nyt udspil fra Venstre, som til Jyllands-Posten siger, at der skal tilføres yderligere 1 milliard kroner til kommunerne i forhandlingerne om en ny udligningsreform.

Venstres krav skyldes, at regeringen vil ændre det såkaldte beskæftigelsestilskud, der fordeler 10 mia. kroner til kommunerne i forhold til antallet af arbejdsløse. Regeringen vil lægge flere kriterier ind i fordelingen, f. eks. antallet af ældre eller udsatte borgere. Men det vil ramme nogle kommuner ekstra hårdt på grund af coronakrisen, og derfor skal der tilføres 1 mia. kroner ekstra, mener Venstre.

Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen siger til Jyllands-Posten, at Venstre-forslaget “lyder lidt som spin”:

»Når vi laver om på det i udligningssystemet, handler det jo om, at vi vil gøre op med nogle skævheder. Og når man retter op på noget skævt, hvor nogle får for meget, så betyder det naturligvis, at nogle mister nogle penge, og andre får noget. Det har ikke noget at gøre med corona, det handler om fejl i systemet,« siger René Christensen.

Han tilføjer at han “ikke tvivler på, at regeringen og Folketingets partier i forhandlingerne nok skal finde penge til at sikre velfærden i kommunerne”.

Myndighederne er i gang med at opsætte COVID-19 testcenter i telte i ved Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Politikere fik intet at vide om hvide telte

Opstillingen af hvide telte som led i den nye coronatest-strategi, hvor alle med symptomer nu skal testes, har været omgivet af stort hemmelighedskræmmeri

CORONATEST | I løbet af weekenden er der skudt hvide telte op rundt omkring i landet. De skal indgå i den nye nationale teststrategi, hvor langt flere danskere skal testes, men hvordan og hvornår teltene skal bruges, har været omfattet af et stort hemmelighedskræmmeri.

DFs sundhedsordfører Liselott Blixt siger til Berlingske, at hun og de øvrige medlemmer af den politiske covid19-følgegruppe intet har fået at vide på forhånd.

“Vi har borgere, der ringer og skriver, og som er bange for, om de måske skal tvangsmedicineres eller tvangsundersøges. Derfor er det kritisk, at man ikke vil melde ud, hvad der skal foregå,” siger Liselott Blixt.

Sundhedsminister Magnus Heunicke oplyste mandag på et pressemøde, at telenten er en del af den danske teststrategi. Men indtil videre er de kun klar til at blive brugt til pilottests, sagde han i følge Berlingske.

Læs mere i Berlingske her.

2020-udgaven af Bibelen. Foto: Carsten Lundager / Bibelselskabet 2020

Oversættere har fjernet “Israel” fra Det Nye Testamente

Bibelselskabet afviser overfor Kristeligt Dagblad, at det har noget med Israel-Palæstina-konflikten at gøre, at “Israel” er skrevet ud af ny udgave af Det Nye Testamente

KRITIK | Man skal lede længe efter ordet “Israel” i den nye oversættelse af Det Nye Testamente i udgivelsen “Bibelen 2020”, som udkom forleden. I følge Kristeligt Dagblad optræder “Israel” kun en gang i teksten. I stedet står der “det jødiske folk”, “jøderne” og “mit folk i Nordriget og Sydriget”.

Kristoffer Garne, der er præst i Kjellerup og Omegns Valgmenighed i Midtjylland, kalder det påfaldende, at man har undgået lige netop ordet “Israel”.

“Det ligner lidt et mærkeligt knæfald for en meget betændt politisk debat. Man har ønsket ikke at tage stilling til Israel-Palæstina-kon-flikten og taget ordet ud af den grund. Men så har man alligevel gjort det ved ikke at nævne det,” siger han til Kristeligt Dagblad.

“Det ligner lidt et mærkeligt knæfald for en meget betændt politisk debat”

Kristoffer Garne, præst i Kjellerup og Omegns Valgmenighed, til Kristeligt Dagblad

Bibelselskabets generalsekretær Birgitte Stoklund siger til avisen, at ændringen udelukkende sker af “kommunikative hensyn”:

“Det har intet at gøre med Israel-Palæstina-konflikten, og der står jo stadig Israel eller israelitter flere tusind gange i Det Gamle Testamente.

Det er alene ud fra et kommunikativt hensyn til de mennesker, som ikke har forudsætninger for at kunne afkode, at Israel ikke er et geografisk område på Det Nye Testamentes tid, men et folk,” siger hun til Kristeligt Dagblad.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her

TWITTER & FACEBOOK

Kristian Thulesen Dahl skriver på Twitter:

Pia Kjærsgaard takker Taiwan på Twitter:

Peter Skaarup afviser et nyt EU-udspil fra regeringen: