Dansk Folkepartis stifter bryder sig ikke om Stram Kurs’ politik og metoder, og hun kritiserer Nye Borgerlige for en naiv tilgang til politik
Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard går nu ud med hård kritik af de to nye indvandringskritiske partier Nye Borgerlige og Stram Kurs, der i flere meningsmålinger står til at komme i Folketinget.
Begge partier lover en hårdere kurs i udlændingepolitikken. Nye Borgerlige går til valg på såkaldt ”ufravigelige krav” om blandt andet asylstop, og Stram Kurs vil deportere 100.000-vis af indvandrere og vil forbyde islam i Danmark.
Pia Kjærsgaard bryder sig ikke om Stram Kurs’ stil og politik, og hun kritiserer Nye Borgerlige for skabe urealistiske forventninger hos vælgerne.
”At tro, at Stram Kurs og Nye Borgerlige med et snuptag kan løse problemerne, er grænsende til dyb naivitet,” siger Pia Kjærsgaard i dag til Berlingske.
Vil skabe endnu større frustration
Pia Kjærsgaard forstår godt den frustration, som nogen kan føle, når de eksempelvis oplever problemer med kriminelle indvandrere. Det sagde hun tirsdag på et debatmøde på McDonalds i Brøndby.
Men løsningen er hverken Stram Kurs eller Nye Borgerlige, fastslog Pia Kjærsgaard:
”Hvis Stram Kurs og Nye Borgerlige kommer i Folketinget, så vil der formentlig blive endnu flere frustrerede danskere. For man kommer altså ikke bare ind og siger at ’nu skal vi have lavet det hele om’. Det kan ikke lade sig gøre. Politik er kompromis. Man er nødt til at sætte sig ned og tale om tingene, også med dem, der er ikke er enige med. Hvis vi kunne have gået hurtigere frem, havde vi gjort det. Det kan vi bare ikke. Vi er nødt til at kunne tælle til 90, og det fortsætter vi med,” sagde Pia Kjærsgaard.
“Man kommer altså ikke bare ind og siger at ’nu skal vi have lavet det hele om’. Det kan ikke lade sig gøre. Politik er kompromis”
Primitivt og vulgært
På mødet kaldte hun Stram Kurs’ stifter Rasmus Paludan for ”ekstremt ubehagelig”. Hun bryder sig ikke om partiets aktioner med koranafbrændinger, vilde personangreb og en politik, der går ud på at forbyde en hel religion. Til Berlingske siger Pia Kjærsgaard:
”Jeg får en meget ubehagelig fornemmelse. Det er jeg nødt til at sige. Nazisterne brændte også bøger af, og det skal vi ikke gøre. Det er ekstremt primitivt og vulgært”.
”Man skal skride ind over for islamisme uden nåde. Men man skal ikke skære alle over en kam. Jeg hylder faktisk religionsfriheden. Ikke ligheden, men friheden. Det er en stærk værdi”.
De seneste dage er det blevet afdækket i flere medier, hvordan Rasmus Paludan har haft et femårigt politihold for at have chikaneret en tidligere studiekammerat og hans familie. De afsløringer er Pia Kjærsgaard glad for:
”Det er godt, at der bliver skrevet om det. Det skal åbenbares, hvad han er for et menneske, så vælgerne kan tage stilling til det. Enhver politik skal – også som person – stå for noget og vise man er ordentlig,” siger hun til Berlingske.
“Hvor var Pernille Vermund i sidste valgkamp…”
Nye Borgerlige får heller ikke mange venlige ord med på vejen fra Pia Kjærsgaard. Partistifter Pernille Vermund stikker vælgerne blår i øjnene med sin ufravigelige krav, og det er urimeligt, at hun skælder Dansk Folkeparti ud for ikke at have gjort nok:
”Hvor var Pernille Vermund i sidste valgkamp, da vi blev beskyldt for at være racister og fascister? Fik jeg og vi nogen opbakning? Hun var tavs som graven. I stedet gik hun sidste gang til valg på at hjælpe erhvervslivet og på sandsugning i Øresund. Det er sikkert også udmærket – det havde bare ikke noget med udlændinge at gøre. Jeg har ikke den store respekt. For Vermund siger, at hun forlader politik, hvis ikke hun bliver valgt. Det er altså ikke særligt vedholdende,” siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.
På debatmødet gjorde hun også opmærksom på, at Nye Borgerlige står for en økonomisk politik, som de færreste vælgere formentlig ønsker sig:
”Pernille Vermund taler kun udlændinge, hun taler ikke velfærd, for der ved hun godt, at hun bliver ramt. For hun har jo ikke en velfærdspolitik. Nye Borgerlige slår Liberal Alliance, Venstre og Konservative med lange distancer. De vil give topskattelettelser og have privatiseringer,” sagde Pia Kjærsgaard.
“Vermund siger, at hun forlader politik, hvis ikke hun bliver valgt. Det er altså ikke særligt vedholdende”
Vermund: Problemerne er ikke blevet mindre
Pernille Vermund afviser kritikken overfor Berlingske. Hun siger at hun anerkender Dansk Folkepartis indsats på udlændingeområdet:
”Men vi må også bare konstatere, at til trods for, at Dansk Folkeparti har været en del af magten i blå blok i årevis, så er problemerne ikke blevet mindre, og udviklingen er ikke blevet vendt,” siger hun til Berlingske.
Rasmus Paludan svarer i en mail til avisen, at ”Pia Kjærsgaard er så desperat, fordi hun bløder vælgere til Stram Kurs, at hun tyr til personangreb”.