DR afviser klage over journalist, der sammenlignede Støjbergs hjemmeside med sextjeneste

0
1964
Inger Støjberg ankommer til rigsretssagen i Eigtveds Pakhus i torsdags. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

DRs generaldirektør meddeler redaktøren for DanmarksFremtid, at lytternes og seernes redaktør ikke kan behandle en klage over DR-journalist, der sammenlignede Inger Støjbergs nbye hjemmesiden med det sociale medie OnlyFans

Lytternes og seernes redaktør hos Danmarks Radio, Jesper Termansen, afviser at tage stilling til en klage over den DR-journalist, der har sammenlignet Inger Støjbergs nye hjemmeside Inger.dk med sextjenesten OnlyFans.

Det er chefredaktøren for mediet DanmarksFremtid.dk, Henrik Finne Edtwodth Andersen, der har klaget over DR-journalisten Nicolas S. Nielsen. Det sker efter at han på Twitter skrev sådan her om Inger.dk:

“Inger Støjberg laver en politisk OnlyFans og lancerer betalt indhold bag om Rigsretten”.

Nicolas S. Nielsen er en af de DR-journalister, der dækker rigsretssagen mod Inger Støjberg. Henrik Finne Edtwodth Andersen mener, at tweetet afslører, at journalisten har en modvilje mod Inger Støjberg.

“Journalisten har fremvist en skræmmende bias, og det er på tide, at du og DR sætter en stopper for den bias og vinkling, der florerer på DR Nyheder. Journalist Nicolas S. Nielsen har vist en bias og stillingtagen, der gør, at han ikke kan dække rigsretten eller Inger Støjberg,” skrev Henrik Finne Edtwodth Andersen i sin klage til lytternes og seernes redaktør.

Men nu har chefredaktøren fået brev fra DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Hun viderebringer et svar fra Jesper Termansen. Han meddeleler,, at han ikke kan tage stilling til klagen:

“Lytternes og seernes redaktør har ikke kompetence til at bedømme denne chefbeslutning og tager dermed Michael Elsborg svar til efterretning,” skriver Jesper Termansen.

Nicolas S. Nielsens Twitter-opslag.

DR-redaktør afviser kritik

Michael Elsborg er redaktionschef på DR Nyheder / Politik. Det var ham, der i første omgang besvarede klagen fra Henrik Finne Edtwodth Andersen. Det skete med en total afvisning af klagen, og den beslutning står ved magt. Ifølge DRs retningslinjer er det nemlig journalistens egen chef, der skal tage stilling til ”om en medarbejders private ytring er foreneligt med medarbejderens arbejdsopgaver”. Derfor kan der ikke klages over en journalist til lytternes og seernes redaktør.

Michael Elsborg skrev sådan her i sit svar til Henrik Finne Edtwodth Andersen.

”Efter en grundig gennemgang af vores dækning må jeg konstatere, at jeg ikke kan genkende billedet af, at vores dækning af den verserende rigsretssag skulle være ladet i nogen retning. Jeg mener derimod, at vores dækning er neutral og nuanceret og fokuserer på såvel sagens substans som på de politiske tilkendegivelser. De medarbejdere, som på forskellig vis dækker sagen, lever således fuldt ud op til DR’s krav om alsidighed og upartiskhed”.

Michael Elsborg fastslog samtidig, at DRs medarbejdere har ytringsfrihed og at Twitter-kommentarer som den pågældende er at regne for private ytringer.

”I forhold til det konkrete Twitter-opslag fra din henvendelse skal jeg pointere, at DR som offentlig forvaltningsmyndighed er underlagt de almindelige principper om offentligt ansattes ytringsfrihed,” skrev Michael Elsborg.

Redaktør: DR beskytter sig selv

DanmarksFremtids chefredaktør Henrik Finne Edtwodth Andersen er ikke tilfreds med svaret fra DR. I en kommentar skriver han sådan her om svaret fra lytternes og seernes redaktør:

“Et svar der viser, at seernes redaktør ikke er til for seerne, men for at beskytte DR og deres ansatte. For det første så har man lavet reglerne sådan, at man med lethed kan skubbe klageren rundt mellem afdelingerne uden at tage stilling. For det andet forholder DR sig forsat ikke til deres manglende troværdighed. For det tredje så bruger den pågældnede journalist hans Twitter profil i hans arbejde for DR, så det er ikke udelukkende en privat profil”.

“Et svar der viser, at seernes redaktør ikke er til for seerne, men for at beskytte DR og deres ansatte”

Henrik Finne Edtwodth Andersen, chefredaktør, DanmarksFremtid

Inger Støjberg: Sammenligning er langt ude

Inger Støjberg selv bryder sig heller ikke om sammenligningen med OnlyFans. På Inger.dk kan man som bekendt få Inger Støjbergs egen udlægning af rigsretssagen for 25 kr. om måneden, mens OnlyFans – for dem der ikke skulle vide det – er et socialt medie, hvor man indtil for nylig mod betaling kunne se fotos og videoer med kendte og mindre kendte, der smed tøjet og dyrkede sex med sig selv.

”Jeg synes, den sammenligning er langt ude. Det må jeg bare sige. Jeg tror ærlig talt, at folk, der har betalt 25 kroner for et abonnement på Inger.dk, vil betakke sig for at se mig nøgen,” sagde Inger Støjberg for nylig til ditoverblik.

Hun har dog ingen planer om at klage over den pågældende DR-journalist:

”Alle har ytringsfrihed, og den har han jo så brugt,” sagde Inger Støjberg.