RUND FØDSELSDAG | Dansk Folkepartis pressechef Jesper Beinov fylder 50 år torsdag den 7. oktober. Han færdes hjemmevant i krydsfeltet mellem journalistik, kommunikation og public affairs
Dansk Folkepartis pressechef Jesper Beinovm der torsdag den 7. oktober fylder 50 år, har siden 1990erne bevæget sig i krydsfeltet mellem journalistik, kommunikation og public affairs.
”Det letter mit arbejde, at DF-holdet af ordførere er så erfarne og selvkørende. Særligt i en situation, hvor succeserne ikke kommer af sig selv, skal DF arbejde ekstra hårdt for sejrene, og her er det en motivation med engagerede folkevalgte”, siger Jesper Beinov.
Fødselaren troede ellers, at han var færdig med Christiansborg, da partiformand Kristian Thulesen Dahl headhuntede Beinov i februar sidste år. Som særlig rådgiver i Fogh- og Løkke-regeringerne har han arbejdet i Finansministeriet for Claus Hjort Frederiksen, inden de sammen drog videre til Forsvarsministeriet. Her blev de rejsekammerater og drog verden rundt. Det gav Beinov ekstra perspektiv på hele det internationale område, der har interesseret ham siden studietiden. Forudsætningerne for det har han som cand.mag. i historie og dansk. Suppleret undervejs med en grad som Master i Europastudier, da han var videnskabsminister Helge Sanders særlige rådgiver og ledsagede ham til EU’s ministerrådsmøder.
Som yngre var Jesper Beinov bl.a. medforfatter til en globaliseringsbog, og det er da også som skrivende, at mange vil kende ham som mangeårig redaktør, anmelder og klummeskriver ved Berlingske Tidende. Nogle har også set ham på tv, både på Berlingske-tv og for mange år siden som studievært og redaktør på dk4 for så forskellige områder som litteratur, politik og EU.
I et tiår på Berlingske var han redaktør, i flere år bl.a. som kultur-, debat- & navneredaktør. Her introducerede han nye journalistiske formater i debatuniverset og avistillæg, f.eks. om historie, bøger, Pride og kunst. Mindre kendt er det, at han i et årti var den faste ankermand i Berlingskes lederkollegium, som dets stedfortrædende chef og ansvarlig over for chefredaktionen for dagens – dengang – usignerede lederartikel.
Når man siger Beinov og journalistik, kommer man ikke uden om Lisbeth Knudsen. Hendes princip om som publicist at kræve klar adskillelse af nyheder fra holdninger har formet ham som redaktionel leder, når han var dagens jourhavende på Berlingske eller ansvarlig for redaktionel efterkritik.
Censor ved journalistuddannelserne
Samme Lisbeth Knudsen var han med til at lave et festskrift for, ligesom hun har været hans journalistiske mentor i alle årene. Det var også hende, der var med til at forankre hans praktiske ledererfaring fagligt, da Berlingske Media finansierede Beinovs Master i Redaktionel Ledelse fra SDU.
Dén uddannelse kastede i øvrigt et hverv af sig som censor ved de journalistiske uddannelser i Odense og Århus. En ting der stadig inspirerer ham i forhold til den unge journalistik.
Selvom punktummet fra journalistikken blev sat, da Beinov blev opfordret til at blive DFs pressechef, ligger det ham fortsat snublende nær. Beinov har den gammeldags opfattelse, at folk inden for de etablerede medier ikke skal være medlemmer af et politisk parti, for så kan professionalismen og fagligheden for let beklikkes. En opfattelse han har levet efter, siden han selv forlod jobbet som konsulent i Venstres Folketingsgruppe og før det havde været VUs landsnæstformand.
”DFs folketingspolitikere er som danskerne er flest, og så har de det der ekstra gear, som gør, at de er på og knokler i døgndrift. Det giver mig en kæmpe respekt for den politiske metier”, siger Beinov.
Fødselaren får i høj grad sin ledersparring i københavnske VL73, hvor han er flittig gæst i den sparsomme fritid. Helst tilbringer Beinov dog tiden i hjemmet i selskab med sin 2-årige datter og svenske forlovede. Gerne med en tv-serie eller en bog. Hvis han da ikke lige udlever sin store madglæde med gang i gryder og pander.