MORGEN: Blixt: Karantæne skal forhindre corona-spredning | Krarup: I Danmark giver vi hånd til begge køn

0
2157
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Blixt: Karantæne skal forhindre corona-spredning

Personer, som har været i de mest smitteramte områder i f.eks. Italien, bør i karantæne i 14 dage, mener DFs sundhedsordfører Liselott Blixt

CORONA | Der skal gøres mere for at forhindre, at coronavirus bliver spredt. Det mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt. Hun er utilfreds med regeringens hidtidige indsats på området, siger hun til Jyllands-Posten:

“Vi har været to skridt bagud hele tiden. Det er fint, at man sørger for kaserner og sygehuse til de smittede, men jeg vil gerne forhindre, at man tager smitten med ind i landet,” siger hun.

Står det til Liselotte Blixt bør alle, der har været i de mest smitteramte områder, i karantæne i 14 dage.

“Jeg synes jo, de skal i karantæne, så må vi finde ud af, hvordan vi gør det på EU-plan. Vi kan jo ikke låse folk fast, når de ikke er kriminelle, men vi kan jo tale til deres samvittighed,” siger hun til Jyllands-Posten.

For asylansøgere og migranter skal karantænen være obligatorisk:

“Mange kommer fra lande, hvor de ikke har helt samme sundhedstilstand og sundhedsvæsen, som vi har,” siger Liselott Blixt.

Marie Krarup på Facebook, hvor hun forklarer, hvorfor DF nu vil kræve, at der skal gives hånd til en person af hvert køn for at få dansk statsborgerskab.

Krarup: I Danmark giver vi hånd til begge køn

Dansk Folkeparti vil gøre det obligatorisk, at der skal gives hånd til både en mand og kvinde i forbindelse med de nye statsborgerskabsceremonier i kommunerne

STATSBORGERSKAB | DF’s indfødsrets- og integrationsordfører Marie Krarup kræver i ny video fra Dansk Folkepartis Facebook-side, at det skal være obligatorisk, at personer, der vil være statsborgere, giver hånd til to personer – en fra hvert køn, skriver Jyllands-Posten. I forvejen bliver personer, der vil være danske statsborgere allerede mødt med et krav om at give hånd i forbindelse med ceremonien, hvor de bliver danske statsborgere.

I weekenden beskrev Jyllands-Posten, hvordan en række borgmestre har spekuleret i at ceremonierne tilrettelægges, så de nye statsborgere kan slippe for at skulle give hånd til en kommunal embedsmand af det modsatte køn.

”Det er helt urimeligt, for vi skal ikke komme folk i møde, som har nogle muslimske værdier, der gør, at de ikke vil indordne sig under danske normer,” lyder det fra Marie Krarup.

Indslaget på Facebook kan ses her.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

DF efterlyser gennemgang af lukrative aftrædelsesordninger i staten

Rektor på Filmskolen fik 1,3 millioner kroner, da hun trådte tilbage

FORGYLDT | Den Danske Filmskoles tidligere rektor Vinca Wiedemann fik 1,3 millioner kroner i fratrædelse fra skolens egen pengekasse, da hun forlod jobbet efter flere måneder med massiv kritik fra elever og filmfolk over hendes ledelse af skolen. Det skriver Berlingske.

Beløbets størrelse har vakt harme hos filmfolk, men også Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup undrer sig. I et svar til Kulturudvalget forsvarer kulturminister Joy Mogensen (S) den særdeles lukrative fratrædelsesordning under henvisning til, at løsningen er den mest fordelagtige for staten, da andre løsninger ville være endnu mere omkostningstunge.

Det får Peter Skaarup til at kræve gennemgang af de nuværende regler.

”Såfremt det er tilfældet, at det er dyrere med andre løsninger, skal vi se på reglerne om fratrædelsesgodtgørelser i ansættelseskontrakter. For det er virkelig en dyr affære for skatteborgerne. Det er jo et kæmpestort beløb,” siger han til Berlingske.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Claus Bech

Netmedie afslører nye fejl i regeringens udligningsudspil

Det sejler fuldstændig, siger Venstres politisk ordfører Sophie Løhde til Berlingske, efter at NB-Økonomi har afsløret nyt rod i udligningsudspil

UDLIGNING | Netmediet NB-Økonomi har afsløret endnu to fejl i det materiale, som regeringen har sendt til Folketingets partier om sit forslag til udligningsreform. De nye fejl handler om fordelingen af en ny hovedstadspulje på 405 millioner kroner, som har været i skudlinjen de seneste dage, fordi Berlingske har afsløret, at puljen forgylder Køge, som ligger i social- og indenrigsminister Astrid Krags egen valgkreds. Køge får hele 71,8 millioner kroner om året, hvilket er det største beløb af alle kommuner.

NB-Økonomi har i forvejen afsløret flere fejl, som regeringen efterfølgende har måttet rette, og torsdag kunne netmediet så afsløre, at Social- og indenrigsministeriet dels har ændret i centrale oplysninger om hovedstadspuljen, dels har angivet en grænseværdi for at få ekstra tilskud til mange udlændinge forkert. Den sidste fejl har ikke haft betydning for udregningen af støtten, men den har i følge NB-Økonomi gjort det svært at gennemskue hvordan de 405 millioner kroner fordeles.

Venstres politiske ordfører Sophie Løhde reagerer skarpt på oplysningerne. Til Berlingske siger hun:

“Jeg er meget, meget lidt imoneret over indenrigsminister Astrid Krag. Det sejler fuldstændig, og regeringen har af egen drift kørt de her forhandlinger fuldstændig i hegnet,” siger hun.

“Jeg er meget, meget lidt imoneret over indenrigsminister Astrid Krag. Det sejler fuldstændig”

Sophie Løhde (V), politisk ordfører, til Berlingske

Læs artiklen poå NB-Økonomi her.

Læs artiklen på Berlingske her.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører Sophie Løhde samt folketingsmedlemmerne Troels Lund Poulsen og Anni Matthiesen forlader forsoningsmødet i Statsministeriet torsdag aften. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Venstre: Udlignings-forhandlinger kommer ikke videre lige nu

Venstres formand var torsdag aften til forsoningsmøde med statsminister Mette Frederiksen, men Venstre stiller krav for at komme videre

MAIL-GATE | Knap en uge efter, at en socialdemokratisk plan om at angribe Venstre blev sendt til Jylland-Posten ved en fejl, var en Venstre-delegation med formand Jakob Ellemann-Jensen i spidsen torsdag aften til et forsoningsmøde hos statsminister Mette Frederiksen (S). Mødet skulle bruges til at rense luften, så forhandlingerne om en udligningsreform kan komme videre. Men efter mødet sagde Jakob Ellemann-Jensen til TV2, at der indtil videre ikke er nogen løsning.

“Vi har haft en alvorlig samtale i håb om at få retableret noget af den tillid i forhandlingslokalet, efter at den gik af fløjten. Det er klart, at regeringen lige skal have lov til at tale med hinanden og se på vores forslag,” sagde han.

Venstre stiller to krav for at gå videre i forhandlingerne: Det særlige tilskud til kommuner med mange udlændinge skal halveres, og der skal kun deltage ministre ved forhandlingerne med Venstre.

“Ups-mailen” viste, hvordan Socialdemokratiet ville bruge oplysninger fra forhandlingerne til at angribe Venstre i pressen og på de sociale medier. Flere af regeringens særlige rådgivere var involveret i planen, som statsminister Mette Frederiksen siger, at hun ikke kendte til. Hun har efterfølgende beklaget mailen og “ånden i den”.

Alternativets folketingsgruppe kommer ud til pressen efter et gruppemøde tirsdag på Christiansborg, hvor anklagerne mod den nye leder Josephine Fock blev drøftet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Qvortrup: Total-krig i Alternativet

Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup vil ikke bliver overrasket, hvis Alternativets nye leder Josephine Fock må trække sig

ALTERNATIVET | “Det er totalt rivegilde for åbent tæppe, og skæbnens ironi, da det vi ser, er præcis det, som partiet blev stiftet for at ville undgå”.

Sådan siger Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup til sin egen avis om situationen i Altrernativet, hvor den nye leder Josephine Fock beskyldes for at have en grænseoverskridende ledelsesstil med voldsom vrede og sågar ruskeri i folk, og hvor partiets tidligere leder Uffe Elbæk nu vil fortælle partiets hovedbestyrelse om situationer, hvor han har oplevet Josephine Fock gå over grænsen.

“Det er total borgerkrig, og det er efterhånden kørt så meget op, at det ikke vil overraske mig, hvis Josephine Fock bliver nødt til at pakke sydfrugterne og droppe formandsposten,” vurderer Henrik Qvortrup overfor Ekstra Bladet.

Den nye ballade brød ud i sidste weekend, hvor kilder anonymt fortalte dagbladet Information om episoder, da Josephine Fock sad i Folketinget 2015-2017, hvor hun skulle have overfuset folk i andres påhør og sågar været fysisk overfor folk. Partiets folketingsgruppe og hovedbestyrelse har efterfølgende udtrykt tillid til Jopsephine Fock, men onsdag meddelte Uffe Elbæk, at han vil fortælle hovedbestyrelsen om sit kendskab til sagerne.

HELT KORT

FCKsv Carlos Zeca, Rasmus Falk og Pierre Bengtsson efter Europa League kampen mellem Celtic-FCK på Celtic Park, torsdag den 27 februar 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

FCK videre i Europa League

FODBOLD | FC Københan er videre til 1/8-finalerne i Europa League efter en 3-1 sejr ude torsdag aften over det skotske storhold Celtic. Dermed går FCK videre med samlet 4-2. Der trækkes lod til 1/8-finalerne fredag kl. 12, hvor bl.a. Inter og Manchester United er i bowlen. Læs mere på TV2 her.

TWITTER & FACEBOOK

DFs gruppeformand Peter Skaarup kommenterer en sag fra Tyrkiet på Twitter:

Socialdemokratiets udlædningeordfører Rasmus Stoklund om hadet på Twitter:

POLITISK KALENDER – fredag den 28. februar 2020

Kl. 10:00: Åbent samråd med erhvervsministeren om erstatningssagen mod den krakkede Ebh Bank

Folketingets Erhvervsudvalg har kaldt erhvervsminister Simon Kollerup i åbent samråd vedr. erstatningssagen mod den krakkede Ebh Bank.

Foto: Christoffer Regild

Kl. 10.00: Møde i folketingssalen:

1) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 78: Forslag til folketingsbeslutning om ændring af ferieloven (borgerforslag). Af Peter Skaarup (DF), Sofie Carsten Nielsen (RV), Karsten Hønge (SF), Jakob Sølvhøj (EL), Mai Mercado (KF), Rasmus Nordqvist (ALT), Pernille Vermund (NB), Ole Birk Olesen (LA) og Aaja Chemnitz Larsen (IA).

2) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 79: Forslag til folketingsbeslutning om krav om økologisk drift og urørt skov på folkekirkens arealer. Af Sikandar Siddique (ALT) m.fl.

3) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 77: Forslag til folketingsbeslutning om at fjerne anerkendelsen af muslimske trossamfund i Danmark. Af Pernille Vermund (NB) m.fl.

4) 1. behandling af lovforslag nr. L 108: Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om film. (Gennemførelse af direktivet om audiovisuelle medietjenester m.v.). Af kulturministeren (Joy Mogensen).