Dagen i dag er den første Store Bededag, som ikke er en helligdag, efter at regeringen valgte at afskaffe den fra i år. Derfor er lokale DF’ere at finde på gaden rundt omkring i landet, hvor de vil markere afskaffelsen af den flere hundrede år gamle helligdag.
Store Bededag blev indført i 1686 som en sammenlægning af en række mindre bededage, og nåede dermed at eksistere som helligdag i 337 år inden den sidste år blev afskaffet med et pennestrøg.
Står det til Dansk Folkeparti bliver dagen i dag genindført som helligdag så hurtigt som muligt. Det har partiet afsat 3,25 milliarder til i dets 2030-plan.
Lokalt er det allerede lykkedes for flere DF-byrødder at få indført helligdagen igen i de kommunale institutioner. I alt har 11 kommuner valgt at stå fast på at beholde Store Bededag som en helligdag.
DF’s lokalafdelinger vil i dag dele flyers ud i deres nærområder for at gøre folk opmærksomme på, at det er og forbliver en mærkesag for partiet at få Store Bededag tilbage som helligdag.
Ganske vist var det kun SVM-regeringen og De Radikale, der stemte for at afskaffe Store Bededag, men Dansk Folkeparti er samtidig det eneste parti, der har giver vælgerne håndslag på at ville genindføre den.
Det står i skarp kontrast til en ny meningsmåling fra Voxmeter, der viser, at to ud af tre danskere ønsker helligdagen tilbage.