Morten Messerschmidt udsat for censur på Facebook

0
5092
Den islamkritiske aktivist og dokumentarist Tommy Robinson taler på Trykkefrihedsselskabets møde på Christiansborg den 1. april. Foto: Trykkefrihedsselskabet

DF-formanden gjorde sig skyldig i at nævne et navn, som Facebook har forbudt: navnet på den engelske islam-kritiske dokumentarist ”Tommy Robinson”

Af Jannich Kofoed

”Silenced” – det var titlen på den dokumentarfilm, som Morten Messerschmidt så i Folketingets Fællessal og kommenterede samme dag, den 1. april. Og ”silenced” – altså gjort tavs – det var, hvad Dansk Folkepartis formand blev samme dag på Facebook.

Morten Messerschmidt indspillede en kort kommentar med sin vurdering af filmen og lagde den op på sin facebook-side. Men den blev pludselig fjernet, fordi Morten Messerschmidt nævnte navnet på filmens ophavsmand, den britiske dokumentarist og politiske aktivist Tommy Robinson.

”Jeg har ikke mødt Tommy Robinson før, men jeg må indrømme, at det har gjort et stort indtryk. Og jeg håber, at mange vil se hans film,” sagde Morten Messerschmidt umiddelbart efter filmforevisningen.

Morten Messerschmidt havde brugt sin ret som medlem af Folketinget til at stille Fællessalen til rådighed for Trykkefrihedsselskabet, som havde inviteret Tommy Robinson til Danmark.

Morten Messerschmidt taler på Trykkefrihedsskabets møde med den engelske dokumentarist og islamkritiker Tommy Robinson, hvis navn er bandlyst på Facebook.

Tommy Robinsons film ”Silenced” handler i korthed om, hvordan et sammenstød mellem en engelsk og en syrisk skoleelev udvikler sig til forfølgelse af den engelske drengs familie efter voldsomt pres fra magtfulde muslimske organisationer og de muslim-venlige myndigheder og medier.

”De almindelige medier har ikke lyst til at rapportere om de egentlige konsekvenser af den mellemøstlige indvandring. Den viser også, hvordan myndighederne forsøger at lukke munden på folk, der fortæller om tingenes sammenhæng,” siger Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidts lille video blev fjernet fra Facebook, Trykkefrihedsselskabets Facebook-konto blev også lukket, og samme skæbne overgik næstformand Michael Pihl; formand Aia Foghs fotografier fra Fællessalen i Folketinget blev også fjernet sammen med DF-formandens video. Lokalformand for Dansk Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Jørn Jensin var en af mange, som roste filmen på Facebook og delte Messerschmidts anbefaling. Jørn Jensin fik to timer efter en lakonisk besked fra Facebooks censur-robot, som lød:

”Dit opslag overtræder vores fællesskabsregler om farlige individer og organisationer”.

”Jeg kan ikke se, at Tommy Robinson er farlig. Eller Morten Messerschmidt for den sags skyld,” siger Jørn Jensin, som hurtigt men forgæves klagede over Facebook’s censur.

I det næste nummer af Dansk Folkeblad vil vi sætte spørgsmålstegn ved, om et monopol som Facebook selv kan beslutte at kortslutte en folkevalgt politikers – og andres – ret til at ytre sig og udbrede sine holdninger til andre.