DF bag hasteforespørgsel: Regeringen skal forklare sig om Marrakech-aftale

0
5306
DFs formand Kristian Thulesen Dahl stillede tirsdag spørgsmål til statsminister Lars Løkke Rasmussen om Marrakech-aftalen. Men DF ønsker flere svar. Derfor har partiet nu foranstaltet en hasteforespørgsel om FN-aftalen i Folketinget på onsdag. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Hasteforespørgsel på onsdag om FN-aftale om migration. Dansk Folkeparti vil have regeringen til at forklare sin holdning til aftalen, som skal underskrives den 10.-11. december 

Få dage før regeringen på Danmarks vegne agter at tilslutte sig en omstridt FN-aftale om migration, populært kaldet Marrakech-aftalen, har Dansk Folkeparti fået et flertal i Folketinget med på en hasteforespørgsel til regeringen om aftalen.

Det sker på onsdag den 5. december, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal svare på spørgsmål om aftalen, som DF frygter vil sende nye migrantstrømme til Europa fra Nordafrika og Mellemøsten.

“Vi mener, at alle danskere skal have mulighed for at høre regeringens argumenter for at underskrive en aftale, der strider imod den stramme kurs i udlændingepolitikken, som et stort flertal i folketinget bakker op om,” siger DFs gruppeformand Peter Skaarup til ditOverblik.dk.

“Vi mener, at alle danskere skal have mulighed for at høre regeringens argumenter for at underskrive en aftale, der strider imod den stramme kurs i udlændingepolitikken”

Peter Skaarup, gruppeformand (DF)

Juridisk bindende?

Dansk Folkeparti har opfordret regeringen til at følge lande som Østrig, Ungarn og nu også Italien, som ikke vil underskrive aftalen i Marrakech. I Folketinget i tirsdags fastholdt statsminister Lars Løkke Rasmussen, at aftalen er en fordel for Danmark, fordi udviklingslande for første gang underskriver et papir, hvor de siger ja til at hjemtage egne borgere, der er illegale migranter. Han understregede også at aftalen ikke er juridisk bindende, men det beroliger ikke Dansk Folkeparti.

“Når man som land tilslutter sig en FN-erklæring er det naturligvis fordi man har til hensigt at leve op til aftalens indhold. Og selv om der bestemt også er dele i erklæringen, vi kan tilslutte os – nemlig det, der pålægger lande i Afrika og Mellemøsten at tage afviste asylsøgere tilbage – så er fakta bare, at sådanne regler allerede eksisterer i andre FN-aftaler, uden at lande i Afrika og Mellemøsten har levet op til disse aftaler. Så hvorfor skulle de pludselig gøre det nu?,” siger Peter Skaarup.

Læs også: FN-aftale kritiseres for at fremme multikulturel dagsorden

“Underminerer dansk udlændingepolitik”

FN-erklæringen, der hedder ”Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration”, er på 34 sider og fastlægger fælles, internationale regler for migration. Den rummer mange positive formuleringer om lovlig migration og indeholder opfordringer til at lave multikulturelle aktiviteter og til at bekæmpe intolerance og racisme, bl.a. ved at undlade at støtte medier, der “systematisk fremmer intolerance, fremmedhad, racisme og andre former for diskrimination overfor migranter”. Den del ønsker Dansk Folkeparti også at få belyst af regeringen.

“Vi har det svært ved, at den danske regering underskriver en aftale, der underminerer den danske udlændingepolitik. Vi kan ikke forstå at regeringen vil underskrive en aftale, der uvægerligt vil sende det signal til alverdens flygtninge og potentielle migranter – at i Danmark har vi underskrevet en aftale, der skal gøre det nemmere for migranter at komme her til – og sikre sig rettigheder til velfærdsydelser og adgang til arbejdsmarkedet. Vi ønsker det stik modsatte,” siger Peter Skaarup.

Læs også: Ni EU-lande siger nu nej til at underskrive FN’s migrantaftale

Læs også: Støjberg afviser: FN-aftale svækker ikke dansk pressefrihed

Læs også: Løkke: FN-aftale får ikke flere migranter til Danmark