Dansk Folkeparti foreslår i nyt senior-udspil, at det skal nemmere for ældre boligejere at få adgang til nedsparingslån eller 30-årige realkreditlån med afdragsfrihed
Det skal være nemmere for danske boligejere at leve af deres friværdi, når de pensioneres.
Sådan lød en af anbefalingerne fra tre professorer – Torben Andersen, Svend Erik Hougaard Jensen og Jesper Rangvid – tidligere på sommeren, hvor de foreslog, at man skal kunne inddrage sin boligformue mere systematisk. Det vil ikke bare forbedre de offentlige finanser, men også sikre, at seniorer ikke falder så meget i indtægt, når de går på pension.
I et nyt senior-udspil tager Dansk Folkeparti de tre eksperter på ordet og foreslår at gøre det nemmere for seniorer at få adgang til såkaldte nedsparingslån eller 30-årige realkreditlån med afdragsfrihed. Allerede i dag oplever mange seniorer at blive usagligt diskrimineret og få afslag på optag eller omlæg af realkreditlån, fordi Finanstilsynet pålægger banker og realkreditinstitutter at stramme kravene, jo ældre kunderne bliver.
Dette ønsker Dansk Folkeparti at gøre op med, ligesom partiet vil åbne for, at boligformuen kan fungere som et supplement til den indkomst, man får fra folkepension og arbejdsmarkedspension.
I en kommentar forud for partiets sommergruppemøde, siger Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt:
”For os er det helt uacceptabelt at se, hvordan seniorer bliver diskrimineret på boligmarkedet. Vi ønsker at gøre det godt, trygt og attraktivt at blive gammel i Danmark – og det gælder ikke mindst de mange, der trækker sig ud af arbejdsmarkedet, men som stadig kan og vil leve et aktivt liv. Derfor tager vi som led i et større ældreudspil, der kommer senere på året, dette initiativ, der er specifikt målrettet seniorer i egen bolig.”
”For os er det helt uacceptabelt at se, hvordan seniorer bliver diskrimineret på boligmarkedet”
Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti
“Vi vil ikke tolerere, at ældre bliver usagligt diskrimineret på grund af alder. Når et realkreditinstitut har pant i fast ejendom, er det den bedste garanti, man kan få – uanset om man er 50 eller 60 år gammel. Derfor er der brug for et politisk indgreb, der forbyder denne diskrimination, ligesom vi skal gøre det muligt at leve et aktivt seniorliv af sin boligformue. Det vil være først og fremmest øge livskvaliteten, men også være godt for statsfinanserne.”
“Og det er præcis, hvad det handler om, hvis vi skal sikre, at Danmark er det bedste land i verden at blive gammel i,” siger Morten Messerschmidt.